TRAZE ISPLATE ZARADA

Fudbaleri ‘Lovcena’ stupili su danas u strajk zbog neizmirenih finansijskih obaveza kao i katastrofalnih uslova za rad, prenosi Radio televizija Cetinje.

“Situacija vec na pocetku nije obecavala. Sa pripremama smo krenuli prakticno dvije nedjelje pred pocetak prvenstva sa svega sedam seniora. Kako je vrijeme odmicalo, stvari su izgledale bolje. Ekipa se formirala a igraci su postigli dogovor sa Upravom i u vezi finansijskog dijela. Planirano je da svaki fudbaler do polusezone primi cetiri plate sto ni u jednom dijelu nije ispostovano”, stoji u saopstenju igraca.

Fudbaleri dodaju da su uslovima u kojima rade zajedno sa strucnim stabom nezapamceni a da to najbolje potvrduje i nedostatak rekvizita za rad, ali i to da su pomocnici Predraga Vukotica mijenjali rezervne golmane kako bi se treninzi bar na neki nacin mogli odrzati.

“Uslovi u kojima radimo su ispod profesionalnog nivoa. Treniramo sa osam normalnih lopti i osam ”cetvorki,sto znacajno otezava rad kako igracima tako i strucnom stabu. Sve to je uticalo da igraci koji nijesu sa Cetinja napuste klub jer nemaju sredstava za svakodnevni dolazak. Takode, pomocnici sefa strucnog staba na treninzima su bili golmani jer nas klub nema rezervnog cuvara mreze. Takode, povrijedeni igraci nemaju novca za tretman, a klub ne izlazi u susret da obezbijedi iste”, navode igraci cetinjskog kluba.

Lovcen je na pretposljednjem mjestu na tabeli sto dodatno oslikava kakva je situacija u najstarijem fudbalskom klubu u Crnoj Gori. Fudbaleri isticu da su jedan od glavnih razloga losih rezultata i treninzi koji i pored velike zelje strucnog staba, zbog neuslova, nijesu na trazenom nivou.

“Jedan od glavnih razloga losih rezultata jesu problemi u organizaciji treninga. S obzirom da je klub napustilo sedam igraca, morali smo da prikljucimo kadete, kako bi se treninzi na neki nacin odrzali. Nas sef daje svoj maksimum i imrpovizuje treninge kako bi se sto bolje pripremili. Ipak, nedostatak rezervnih golmana doveo je do toga da preskacemo suterske treninge. Uz to, trener nije uspijevao da sprovede treninge po planu i programu jer je nekad imao 12, nekad 15 igraca na raspolaganju, jer vecina od njih nije imala sredstava da dodu. S obzirom an takvu situaciju, sef se prilagodavao igracima kako bi se bar na neki nacin moglo raditi i kako ne bi, usljed nezadovoljstva, dolazilo do nemilih situacija”, kaze se u saopstenju..

Na kraju, fudbaleri su istakli da od danas nece trenirati i da ce takvo stanje biti dok im se ne isplate bar dvije plate. Takode, ukoliko nadokande ne budu uplacene do subote, duel sa ekipom Bokelja bice doveden u pitanje.

“Mi danas prestajemo sa redovnim nacinom treniranja. Tako ce biti sve dok nam se ne isplate bar dvije plate. Ukoliko do toga ne dode, niko od nas nece igrati nedjeljni mec protiv ”Bokelja”. Zao nam je sto smo dosli u ovakvu situaciju s toga se nadamo da ce nam neko izaci u susret i pomoci nam”, stoji u saopstenju fudbalera ”Lovcena”.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • Na naplatu stižu stari krediti, država ne planira nova zaduženja
  on 26/03/2023 at 18:42

  Iako za sada država ne planira nova zaduženja budžetom je planirana mogućnost još 500 miliona eura zaduženja jer nam na naplatu stižu i stari krediti. A s obzirom na nepovoljne uslove na globalnom tržištu država će, kaže ministar finansija Aleksandar Damjanović, razmotriti i mogućnost emitovanja obveznica na domaćem tržištu. Da bi zaduživanje države na domaćem tržištu, gdje građani i privreda u bankama drže rekordne depozite, bilo gotovo duplo povoljnije, smatraju i finansijski stručnjaci.

 • Slabi srednjoročni izgledi globalne ekonomije
  on 26/03/2023 at 15:10

  Srednjoročni izgledi globalne ekonomije vjerovatno ostaju slabi zbog izuzetno velike neizvjesnosti, saopštila je direktorka Međunarodnog montarnog fonda (MMF), Kristalina Georgijeva.

 • Auto-putem od početka godine prošlo 385,68 hiljada vozila
  on 26/03/2023 at 14:28

  Auto-putem Princeza Ksenija od početka ove godine prošlo je 385,68 hiljada vozila. Prema podacima sa sajta Monteputa, koji upravlja prioritetnom dionicom auto-puta od Smokovca do Mateševa, promet vozila je u periodu od 17. do 23. marta iznosio 34,54 hiljade.

 • Investitori zabrinuti za sudbinu nekoliko banaka
  on 26/03/2023 at 12:22

  Svjetska tržišta kapitala ove sedmice su imala nervozne trgovine, ali ishod je na kraju ipak bio pozitivan. Investitori su zabrinuti za sudbinu nekoliko banaka i jer centralne banke zbog visoke inflacije nastavljaju podizati kamatne stope, prenosi SEEbiz.

 • "Žabljak mora naći nove alternative za razvoj zimskog turizma"
  on 26/03/2023 at 11:52

  Ova sezona je pokazala da Žabljak mora pronaći nove alternative za razvoj zimskog turizma, a ne samo Skijalište, koje je već duži period u izvjesnim problemima, prije svega infrastrukturno, saopštila je direktorica žabljačke Turističke organizacije, Vanja Krgović Šarović.

 • To Montenegro iznajmio hangar Montenegro Airlinesa u stečaju
  on 26/03/2023 at 10:32

  To Montenegro iznajmio je hangar Montenegro Airlinesa (MA) u stečaju, potvrđeno je TVCG.

 • Za četiri godine otkrivena 41 falsifikovana novčanica od 500 eura
  on 26/03/2023 at 06:09

  Od 2019. godine, kada su su centralne banke članica eurozone prestale da štampaju novčanicu od 500 eura, u našoj zemlji je zabilježen 41 falsifikat tog apoena, podaci su Centralne banke Crne Gore (CBCG). U trgovinama u Crnoj Gori ta novčanica je i dalje regularno sredstvo plaćanja.

 • Podržavaju mala preduzeća sa međunarodnim ambicijama 15 godina
  on 25/03/2023 at 14:21

  Evropska mreža preduzetništva /Enterprise Europe Network/ (EEN), kao i MontEENegro konzorcijum koji djeluje u sklopu nje, u cilju podrške malim preduzećima, ove godine obilježavaju 15 godina postojanja.

 • Kroz Sozinu prošlo 550 hiljada vozila
  on 25/03/2023 at 14:04

  Kroz tunel Sozina je u periodu od 17. do 23. marta prošlo 52,41 hiljada vozila, većinom automobila.

 • U Herceg Novom 4,63 hiljade turista
  on 25/03/2023 at 13:53

  U Herceg Novom, prema podacima od četvrtka, boravi 4,63 hiljade turista, 1,74 hiljade više nego u istom periodu prošle godine.