VASILJEVIC VJERUJE

Demokratski front (DF) organizovace proteste kao sto je to uradio 2015. godine. Prvo ce krenuti kampanja za proteste preko nasih opstinskih organizacija, sto mozemo postici u vrlo kratkom roku, izjavio je jposlanik DF-a i potpredsjednik PzP-a Veljko Vasiljevic.

On je rekao da se gradani sjecaju da je DF proteste 2015. godine poceo organizovanom kampanjom iz oslobodenih Berana 13. jula, a da su protesti poceli na Krstovdan, 27. septembra.

“Sam datum pocetka novih protesta vam necu saopstiti, ali bice to poslicnom principu i u momentu kad to gradanima i DF-u bude odgovaralo. Sto se tice ‘opozicionog bloka’ i uopste pojma opozicija, prvo moramo razjasniti pravo stanje stvari. Politicka scena rezirana je pod uticajem raznih subjekata koje kontrolise vlast. U tu reziju su ukljucene razne pseudopozicione partije i nevladine organizacije. Glavna politicka uloga DF-a pomirenje gradana i prevazilazenje nametnutih nacionalnih i ideoloskih podjela predstavlja najvecu opasnost za vlast koja pociva na razaranju crnogorske tradicije i na manipulacijama istorijskim cinjenicama”, kazao je Vasiljevic za Dan.

Kako je rekao, zato vlast stalno formira, finansira i medijski potencira laznu opoziciju.

“U tu svrhu, kao direktna opstrukcija oslobodenju Crne Gore, DPS je preko ekspozitura formirao takozvanu Pozitivnu Crnu Goru. Svi se sjecaju da su upravo ti ‘opozicionari’ izdali Niksic 2012. godine, kasnije i svekoliku Crnu Goru, spasavajuci Vladu. Prevarili su svoje birace, ali su uradili ono za sta su napravljeni. Sada je njihov lider ambasador u Kini. Valjda je svakome jasno da je to dogovorena cijena trgovine, zamjena volje gradana za licni interes i interes DPS-a”, kazao je Vasiljevic.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • Na naplatu stižu stari krediti, država ne planira nova zaduženja
  on 26/03/2023 at 18:42

  Iako za sada država ne planira nova zaduženja budžetom je planirana mogućnost još 500 miliona eura zaduženja jer nam na naplatu stižu i stari krediti. A s obzirom na nepovoljne uslove na globalnom tržištu država će, kaže ministar finansija Aleksandar Damjanović, razmotriti i mogućnost emitovanja obveznica na domaćem tržištu. Da bi zaduživanje države na domaćem tržištu, gdje građani i privreda u bankama drže rekordne depozite, bilo gotovo duplo povoljnije, smatraju i finansijski stručnjaci.

 • Slabi srednjoročni izgledi globalne ekonomije
  on 26/03/2023 at 15:10

  Srednjoročni izgledi globalne ekonomije vjerovatno ostaju slabi zbog izuzetno velike neizvjesnosti, saopštila je direktorka Međunarodnog montarnog fonda (MMF), Kristalina Georgijeva.

 • Auto-putem od početka godine prošlo 385,68 hiljada vozila
  on 26/03/2023 at 14:28

  Auto-putem Princeza Ksenija od početka ove godine prošlo je 385,68 hiljada vozila. Prema podacima sa sajta Monteputa, koji upravlja prioritetnom dionicom auto-puta od Smokovca do Mateševa, promet vozila je u periodu od 17. do 23. marta iznosio 34,54 hiljade.

 • Investitori zabrinuti za sudbinu nekoliko banaka
  on 26/03/2023 at 12:22

  Svjetska tržišta kapitala ove sedmice su imala nervozne trgovine, ali ishod je na kraju ipak bio pozitivan. Investitori su zabrinuti za sudbinu nekoliko banaka i jer centralne banke zbog visoke inflacije nastavljaju podizati kamatne stope, prenosi SEEbiz.

 • "Žabljak mora naći nove alternative za razvoj zimskog turizma"
  on 26/03/2023 at 11:52

  Ova sezona je pokazala da Žabljak mora pronaći nove alternative za razvoj zimskog turizma, a ne samo Skijalište, koje je već duži period u izvjesnim problemima, prije svega infrastrukturno, saopštila je direktorica žabljačke Turističke organizacije, Vanja Krgović Šarović.

 • To Montenegro iznajmio hangar Montenegro Airlinesa u stečaju
  on 26/03/2023 at 10:32

  To Montenegro iznajmio je hangar Montenegro Airlinesa (MA) u stečaju, potvrđeno je TVCG.

 • Za četiri godine otkrivena 41 falsifikovana novčanica od 500 eura
  on 26/03/2023 at 06:09

  Od 2019. godine, kada su su centralne banke članica eurozone prestale da štampaju novčanicu od 500 eura, u našoj zemlji je zabilježen 41 falsifikat tog apoena, podaci su Centralne banke Crne Gore (CBCG). U trgovinama u Crnoj Gori ta novčanica je i dalje regularno sredstvo plaćanja.

 • Podržavaju mala preduzeća sa međunarodnim ambicijama 15 godina
  on 25/03/2023 at 14:21

  Evropska mreža preduzetništva /Enterprise Europe Network/ (EEN), kao i MontEENegro konzorcijum koji djeluje u sklopu nje, u cilju podrške malim preduzećima, ove godine obilježavaju 15 godina postojanja.

 • Kroz Sozinu prošlo 550 hiljada vozila
  on 25/03/2023 at 14:04

  Kroz tunel Sozina je u periodu od 17. do 23. marta prošlo 52,41 hiljada vozila, većinom automobila.

 • U Herceg Novom 4,63 hiljade turista
  on 25/03/2023 at 13:53

  U Herceg Novom, prema podacima od četvrtka, boravi 4,63 hiljade turista, 1,74 hiljade više nego u istom periodu prošle godine.