“PRUZAO AKTIVAN OTPOR”

Hrvatska policija saopstila je danas da je na podrucju Gorskog kotara juce ranjen jedan migranta koji je “pruzao aktivan otpor”.

Migrant je, kako je saopsteno, “propucan prilikom policijskog postupanja i zadobio je lakse povrede”.

To je drugi slucaj povrjedivanja migranta iz vatrenog oruzja tokom postupanja hrvatske policije u posljednjih desetak dana, u vrijeme dok se ta sluzba ponovo suocava s brojnim optuzbama za nehumano postupanje prema migrantima, koji u tu zemlju uglavnom ulaze iz susjedne BiH.

U policijskom saopstenju se precizira da se incident dogodio u srijedu kasno poslijepodne na sirem podrucju Mrkoplja gdje su policijski sluzbenici zatekli grupu nepoznatih osoba, a u sklopu pojacanih aktivnosti na suzbijanju nezakonitih migracija i prevenciji imovinskih delikata.

“Jedna od zatecenih osoba, u namjeri da sprijeci policijskog sluzbenika u obavljanju sluzbene radnje, pruzala je aktivan otpor i na taj nacin svojim djelovanjem prouzrokovala opaljenje iz vatrenog oruzja policijskog sluzbenika, kojom prilikom je doslo do posljedicnog zadobijanja povrede”, navodi se u saopstenju Primorsko-goranske policijske uprave.

Povrijedenoj osobi je, kako se navodi, pruzena hitna medicinska pomoc i zbrinuta je u rijeckoj bolnici. Prema prvim nesluzbenim informacijama, radi se o laksoj povredi.

Policija utvrduje sve okolnosti pod kojima se dogadaj odvio, istaknuto je u saopstenju.

Hrvatski mediji prenose da je povrijedeni muskarac zadobio prostrjelnu ranu desnog ramena, da je operisan i da je van zivotne opasnosti.

To je drugi slucaj ranjavanja migranta u ovom mjesecu. Prije desetak dana, hrvatska policija je saopstila da je takode na podrucju Gorskog kotara policajac tokom intervencije slucajno propucao migranta, koji je tom prilikom tesko povrijeden i ljekari se bore za njegov zivot.

MUP je tada saopstio da do povrijedivanja nije doslo zbog upotrebe vatrenog oruzja kao sredstva prisile, vec usljed spleta nesrecnih okolnosti. Prema navodima MUP, neposredno nakon ispaljenih hitaca u vazduh policijskom sluzbeniku, zbog mokrog i klizavog tla, noga je upala medu stijene pa je pao na tlo i prije nego sto je uspio da zakoci sluzbeno oruzje, doslo je do slucajnog pucanja.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • Rekonstrukcija vlade u utorak ili na vanrednoj sjednici Skupštine u avgustu ili septembru
  on 19/07/2024 at 20:00

  Dok opozicija i pojedini mediji navode da je rekonstrukcija Vlade dogovorena i da bi se mogla dogoditi u utorak parlamentarna većina o tome još ne govori. Ako se to ne desi u utorak, premijer, koji bi trebalo da predloži i brani rekonstrukciju Vlade u parlamentu, već u srijedu putuje u Pariz, na otvaranje Olimpijskih igara. To znači da ako rekonstrukcija ne bude u julu, u avgustu i septembru bi morala da bude zakazana vanredna sjednica Skupštine.

 • Butorović: Evropa Sad 2 stvara bolje uslove za poslodavca i radnike
  on 19/07/2024 at 19:30

  Svjedoci smo da su naši građani zadnjih decenija uvijek bili ti koji su nosili najveći teret ekonomije na uštrb svojih radničkih prava i prava koja prositiču iz radnog odnosa, napisao je sekretar kluba poslanika "Evropa Sad" Milutin Butorović.

 • Paunović: DPS opčinjen Šaranovićem
  on 19/07/2024 at 17:45

  Svjedoci smo svakodnevnih napada na ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića, a opčinjenost njime i Ministarstvom unutrašnjih poslova prevazilazi sve granice, napisao je portparol Demokratske Crne Gore Mitar Paunović u reagovanju na saopštenje Demokratske partije socijalista (DPS)u kojem piše da je parlamentarna većina nedolaskom na sjednicu ponizila Šaranovića.

 • Spajić: Ni ja, ni bilo ko iz mog okruženja, ne utičemo na rad SDT-a
  on 19/07/2024 at 17:26

  Izvršna vlast ne miješa se u posao Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) i u Crnoj Gori nema političkog revanšizma, poručio je premijer Milojko Spajić.

 • Šaranović poziva SDT da ispita javne nabavke u MUP-u: Nepravilnosti nema
  on 19/07/2024 at 16:02

  Ministar unutrašnjih poslova (MUP) Danilo Šaranović pozvao je danas Specijalno državno tužilaštvo da ispita njegovo djelovanje i sve javne nabavke u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

 • Premijerski sat kroz objektiv
  on 19/07/2024 at 15:50

  Dvanaesta - posebna sjednica Prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja u 2024.

 • Milatović imenovao Mirkovića za ambasadora u SAD
  on 19/07/2024 at 15:12

  Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović imenovao je Jovana Mirkovića za ambasadora Crne Gore u Sjedinjenim Američkim Državama, na rezidentnoj osnovi, sa sjedištem u Vašingtonu.

 • Parlamentarna većina nedolaskom na sjednicu ponizila Šaranovića
  on 19/07/2024 at 14:13

  Parlamentarna većina je, nedolaskom na sjednicu Odbora za bezbjednost i odbranu, ponizila ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića i poručila mu da nema legitimitet da ostane na funkciji, saopštili su iz Kluba poslanika Demokratske partije socijalista (DPS).

 • Rezultati izbora u Andrijevici objavljeni 16. jula, nova sjednica SO do kraja mjeseca
  on 19/07/2024 at 14:02

  Ministarstvo javne uprave obavila je nadzor nad primjenom odredbi člana 39 Zakona o lokalnoj samoupravi u Opštini Andrijevica i utvrdila da su konačni rezultati izbora objavljeni u „Službenom listu CG-opštinski propisi“ dana 16. jula 2024. godine.

 • Reizbor fon der Lajen dodatno će osnažiti veze između naših institucija
  on 19/07/2024 at 13:33

  Crna Gora je u potpunosti posvećena procesu pristupanja Evropskoj uniji, duboko poštujući i cijeneći vrijednosti demokratije, vladavine prava i ljudskih prava koje čine fundament porodice razvijenih evropskih zemalja, saopštio je predsjednik Skupštine Andrija Mandić. On je čestitao reizbor predsjednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen.