U CNP TOKOM DECEMBRA

Na programu su predstave “Hamlet” Vilijema Sekspira u reziji Ane Vukotic, “Ivanov” Antona Pavlovica Cehova u reziji Andrija Zoldaka, zatim “Otvoren kraj” Jovane Bojovic u reziji Petra Pejakovica, “Sceri moja” Maje Todorovic u reziji i adaptaciji Ane Vukotic, “Zenidba” Nikolaja Gogolja u reziji Egona Savina, “Ekvinocijo” Iva Vojnovica u reziji Ivice Kuncevica i “Urnebesna tragedija” Dusana Kovacevica u reziji Veljka Micunovica.

Kako su saopstili iz CNP-a, predstava “Smrt i djevojka” Arijela Dorfmana u reziji Gorana Bulajica usla je u selekciju 16. Medunarodnog festivala glumca, koji se odrzava od 28. novembra do 4. decembra u Niksickom pozoristu, a predstava ce biti izvedena u nedjelju 1. decembra u 20 sati.

Nakon gostovanja Kazalista Marina Drzica u Crnogorskom narodnom pozoristu u novembru, cime su dvije teatarske kuce uspostavile saradnju nakon vise decenija, nacionalni teatar ce 22. decembra gostovati u Dubrovniku sa predstavom “Ekvinocijo” koju je po tekstu Iva Vojnovica rezirao Ivica Kuncevic.

Novogodisnji koncert Crnogorskog narodnog pozorista bice odrzan 28. decembra u 20 sati na Velikoj sceni, a nastupice Milos Karadaglic uz pretnju Crnogorskog simfonijskog orkestra. Gosti su Avi Avital (mandolina) i Ana Aglatova (sopran).

Nacionalni teatar ce u decembru biti domacin dva filmska festivala – IV Podgorica film festivala (od 3. do 8. decembra) i X Festivala filma o ljudskim pravima Ubrzaj (od 10. do 14. decembra). Filmovi ce biti prikazivani na Velikoj i Sceni Studio. Ulaz je slobodan za sve filmske projekcije.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • Rekonstrukcija vlade u utorak ili na vanrednoj sjednici Skupštine u avgustu ili septembru
  on 19/07/2024 at 20:00

  Dok opozicija i pojedini mediji navode da je rekonstrukcija Vlade dogovorena i da bi se mogla dogoditi u utorak parlamentarna većina o tome još ne govori. Ako se to ne desi u utorak, premijer, koji bi trebalo da predloži i brani rekonstrukciju Vlade u parlamentu, već u srijedu putuje u Pariz, na otvaranje Olimpijskih igara. To znači da ako rekonstrukcija ne bude u julu, u avgustu i septembru bi morala da bude zakazana vanredna sjednica Skupštine.

 • Butorović: Evropa Sad 2 stvara bolje uslove za poslodavca i radnike
  on 19/07/2024 at 19:30

  Svjedoci smo da su naši građani zadnjih decenija uvijek bili ti koji su nosili najveći teret ekonomije na uštrb svojih radničkih prava i prava koja prositiču iz radnog odnosa, napisao je sekretar kluba poslanika "Evropa Sad" Milutin Butorović.

 • Paunović: DPS opčinjen Šaranovićem
  on 19/07/2024 at 17:45

  Svjedoci smo svakodnevnih napada na ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića, a opčinjenost njime i Ministarstvom unutrašnjih poslova prevazilazi sve granice, napisao je portparol Demokratske Crne Gore Mitar Paunović u reagovanju na saopštenje Demokratske partije socijalista (DPS)u kojem piše da je parlamentarna većina nedolaskom na sjednicu ponizila Šaranovića.

 • Spajić: Ni ja, ni bilo ko iz mog okruženja, ne utičemo na rad SDT-a
  on 19/07/2024 at 17:26

  Izvršna vlast ne miješa se u posao Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) i u Crnoj Gori nema političkog revanšizma, poručio je premijer Milojko Spajić.

 • Šaranović poziva SDT da ispita javne nabavke u MUP-u: Nepravilnosti nema
  on 19/07/2024 at 16:02

  Ministar unutrašnjih poslova (MUP) Danilo Šaranović pozvao je danas Specijalno državno tužilaštvo da ispita njegovo djelovanje i sve javne nabavke u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

 • Premijerski sat kroz objektiv
  on 19/07/2024 at 15:50

  Dvanaesta - posebna sjednica Prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja u 2024.

 • Milatović imenovao Mirkovića za ambasadora u SAD
  on 19/07/2024 at 15:12

  Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović imenovao je Jovana Mirkovića za ambasadora Crne Gore u Sjedinjenim Američkim Državama, na rezidentnoj osnovi, sa sjedištem u Vašingtonu.

 • Parlamentarna većina nedolaskom na sjednicu ponizila Šaranovića
  on 19/07/2024 at 14:13

  Parlamentarna većina je, nedolaskom na sjednicu Odbora za bezbjednost i odbranu, ponizila ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića i poručila mu da nema legitimitet da ostane na funkciji, saopštili su iz Kluba poslanika Demokratske partije socijalista (DPS).

 • Rezultati izbora u Andrijevici objavljeni 16. jula, nova sjednica SO do kraja mjeseca
  on 19/07/2024 at 14:02

  Ministarstvo javne uprave obavila je nadzor nad primjenom odredbi člana 39 Zakona o lokalnoj samoupravi u Opštini Andrijevica i utvrdila da su konačni rezultati izbora objavljeni u „Službenom listu CG-opštinski propisi“ dana 16. jula 2024. godine.

 • Reizbor fon der Lajen dodatno će osnažiti veze između naših institucija
  on 19/07/2024 at 13:33

  Crna Gora je u potpunosti posvećena procesu pristupanja Evropskoj uniji, duboko poštujući i cijeneći vrijednosti demokratije, vladavine prava i ljudskih prava koje čine fundament porodice razvijenih evropskih zemalja, saopštio je predsjednik Skupštine Andrija Mandić. On je čestitao reizbor predsjednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen.