DUKANOVIC

Novi stari predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Dukanovic na konferenciji za novinare je kazao da DPS ide dalje putem evropeizacije, emancipacije drustva s osnovnim naumom da u doglednoj buducnosti stvori uslove za jos bolji zivot gradana. On je istakao da ce 2020. pokazati snagu DPS-a na izborima.

On je podsjetio da DPS vrsi vlast u 17 od 24 opstine u Crnoj Gori. Dukanovic je dodao da se danas na kongresu culo da nema nikakvog trijumfalizma ni opustanja.

“Pred nama su zadaci na daljem ekonomskom razvoju. Mi mislimo da je ekonomskim razvojem jedino moguce rjesavati probleme”, kazao je Dukanovic.

Ekonomski razvoj, kako je dodao, ne smije biti sezonski uzlet.

“Nas najvazniji zadatak je da odrzimo dobar tempo ekonomskog rasta. I bez obzira na ozbiljne poremecaje u nasem regionu, nema kolebanja, nas kurs je evropeizacija Crne Gore”, kazao je Dukanovic.

On je istakao da je danas jasno da clanstvo u EU ne zavisi od bilo koje zemlje aspiranta vec od sposobnosti EU.

“Nas cilj je kvalitet zivota gradana primjeren razvijenoj Evropi”, istakao je Dukanovic.

Kongres je, kako je dodao, bio jasna demonstracija snage i jedinstva.

“Nijesmo slucajno ovdje organizovali kongres, zeljeli smo da pokazemo da je DPS jedinstvena, politicki potentna partija. Mislim da je DPS pokazao da zna da upravlja komplikovanim procesima. Mislimo da je to najvaznije za povjerenje”, kazao je predsjednik DPS-a.

On je istakao da ce 2020. pokazati snagu DPS-a na izborima.

“Mi smo zadovoljni onim sto smo uradili iako kao zdravomisleca struktura uvijek znamo da se moze bolje. Crna Gora mora da se razvija kao drustvo znanja. Jako je vazno da imamo konkurentno znanje, da bude strucno profilisano drustvo. To je kljucni preduslov daljeg dinamcnog drustvenog razvoja Crne Gore”, kazao je.

On je podsjetio da smo posljednjih sedmica bili u prilici da citamo oko navodnog egzodusa mladih iz Crne Gore.

To je, kako je kazao, problem koji danas pogada cijelu EU.

“No to nas ne zadovoljava, nas je cilj da mlade ljude zadrzimo. Otvoricemo nova radna mjesta, da unapredujemo sistem da motivisemo investitore da dolaze, otvaraju preduzeca i da mladi ostaju. Politicku volju imamo, jasnu viziju imamo da ocuvamo ovaj tempo razvoja”, kazao je Dukanovic.

Upitan da prokomentarise koliko je u prethodne cetiri godine bilo donacija DPS-u u od odbjeglog biznismena Duska Knezevica, Dukanovic je kazao da DPS evidentira samo zakonite donacije.

“Donacija sa snimka nije registrovana i predmet je nadleznih organa. Za nju nijesam znao dok se nije pojavila u javnosti. Postoji sef racunovodstva koji ima sve podatke”, rekao je Dukanovic.

Na konstataciju da je Knezevic objavio snimak predaje novca i kazao da je njemu namijenjen Dukanovic je odgovorio da to sto se neko bavi dopisivanjem i dosnimavanjem samo dopisuje optuznicu protiv sebe.

Dukanovic je kazao i da su se sve briselske institucije nedvosmisleno zalozile za nastavak prosirenja.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • Rekonstrukcija vlade u utorak ili na vanrednoj sjednici Skupštine u avgustu ili septembru
  on 19/07/2024 at 20:00

  Dok opozicija i pojedini mediji navode da je rekonstrukcija Vlade dogovorena i da bi se mogla dogoditi u utorak parlamentarna većina o tome još ne govori. Ako se to ne desi u utorak, premijer, koji bi trebalo da predloži i brani rekonstrukciju Vlade u parlamentu, već u srijedu putuje u Pariz, na otvaranje Olimpijskih igara. To znači da ako rekonstrukcija ne bude u julu, u avgustu i septembru bi morala da bude zakazana vanredna sjednica Skupštine.

 • Butorović: Evropa Sad 2 stvara bolje uslove za poslodavca i radnike
  on 19/07/2024 at 19:30

  Svjedoci smo da su naši građani zadnjih decenija uvijek bili ti koji su nosili najveći teret ekonomije na uštrb svojih radničkih prava i prava koja prositiču iz radnog odnosa, napisao je sekretar kluba poslanika "Evropa Sad" Milutin Butorović.

 • Paunović: DPS opčinjen Šaranovićem
  on 19/07/2024 at 17:45

  Svjedoci smo svakodnevnih napada na ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića, a opčinjenost njime i Ministarstvom unutrašnjih poslova prevazilazi sve granice, napisao je portparol Demokratske Crne Gore Mitar Paunović u reagovanju na saopštenje Demokratske partije socijalista (DPS)u kojem piše da je parlamentarna većina nedolaskom na sjednicu ponizila Šaranovića.

 • Spajić: Ni ja, ni bilo ko iz mog okruženja, ne utičemo na rad SDT-a
  on 19/07/2024 at 17:26

  Izvršna vlast ne miješa se u posao Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) i u Crnoj Gori nema političkog revanšizma, poručio je premijer Milojko Spajić.

 • Šaranović poziva SDT da ispita javne nabavke u MUP-u: Nepravilnosti nema
  on 19/07/2024 at 16:02

  Ministar unutrašnjih poslova (MUP) Danilo Šaranović pozvao je danas Specijalno državno tužilaštvo da ispita njegovo djelovanje i sve javne nabavke u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

 • Premijerski sat kroz objektiv
  on 19/07/2024 at 15:50

  Dvanaesta - posebna sjednica Prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja u 2024.

 • Milatović imenovao Mirkovića za ambasadora u SAD
  on 19/07/2024 at 15:12

  Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović imenovao je Jovana Mirkovića za ambasadora Crne Gore u Sjedinjenim Američkim Državama, na rezidentnoj osnovi, sa sjedištem u Vašingtonu.

 • Parlamentarna većina nedolaskom na sjednicu ponizila Šaranovića
  on 19/07/2024 at 14:13

  Parlamentarna većina je, nedolaskom na sjednicu Odbora za bezbjednost i odbranu, ponizila ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića i poručila mu da nema legitimitet da ostane na funkciji, saopštili su iz Kluba poslanika Demokratske partije socijalista (DPS).

 • Rezultati izbora u Andrijevici objavljeni 16. jula, nova sjednica SO do kraja mjeseca
  on 19/07/2024 at 14:02

  Ministarstvo javne uprave obavila je nadzor nad primjenom odredbi člana 39 Zakona o lokalnoj samoupravi u Opštini Andrijevica i utvrdila da su konačni rezultati izbora objavljeni u „Službenom listu CG-opštinski propisi“ dana 16. jula 2024. godine.

 • Reizbor fon der Lajen dodatno će osnažiti veze između naših institucija
  on 19/07/2024 at 13:33

  Crna Gora je u potpunosti posvećena procesu pristupanja Evropskoj uniji, duboko poštujući i cijeneći vrijednosti demokratije, vladavine prava i ljudskih prava koje čine fundament porodice razvijenih evropskih zemalja, saopštio je predsjednik Skupštine Andrija Mandić. On je čestitao reizbor predsjednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen.