IZBOR PORTALA

Pregled vijesti za 30. novembar, koje ste mozda propustili, do 17 sati.

CG ubjedljivo savladala Senegal (29:25)

U dramaticnoj utakmici prvog kola C grupe Svjetskog prvenstva u Japanu nase Lavice su opravdale ulogu favorita i ubjedljivo savladale ekipu Senegala, rezultatom 29:25.

Crna Gora ce sjutra od sedam sati igrati protiv Kazahstana, a prenos ponovo mozete pratiti na RTCG2, ali i uzivo na Portalu RTCG.

Kroz Platije mogu samo putnicka vozila

Saobracaj na putu Podgorica-Kolasin uspostavljen je za putnicka vozila, dok za teretna i dalje nije dozvoljen, saopsteno je iz Operativno-komunikacionog centra Uprave policije.

Saobracaj na tom putu je bio u prekidu od petka popodne zbog odrona u kanjonu Morace. Iz Auto-moto saveza Crne Gore (AMSCG) jutros su saopstili da je zatvoren i put preko Mateseva.

Preskupi krediti za gradane i privredu

Krediti koji se odobravaju za gradane i privredu preskupi su, bez obzira na postojanje velikog broja banaka u Crnoj Gori, ocijenio je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS), Predrag Sekulic.

“Misljenja sam da su krediti koji se odobravaju i za gradane i za privredu preskupi. Ili jednostavnije, razlika izmedu kamate koju banke daju na depozite, cak i kada su ti depoziti oroceni, i onih koje uzimaju kao kamatu na kredite je jos velika”, rekao je Sekulic agenciji Mina-business.

Potraga zavrsena, poginulo 50 osoba

Operacije potrage i spasavanja u Albaniji nakon razornog zemljotresa danas su okoncane, a zvanican broj nastradalih je 50.

Vjeruje se da u rusevinama nema vise tijela.

I himna s telefona je nepostovanje simbola

Profesor dr Blagota Mitric objasnjava kako je pustanjem nacionalne himne sa telefona odbornik Crnogorske u budvanskom parlamentu Miodrag Cucka bacio “pravni bumerang” i sam sebe “zviznuo po glavi”.

“To je isto nepostovanje himne i nacionalnih simbola kao i ovo prvo protiv cega se pobunio. Time sto je uradio i sam je stao u red onih koji se na posprdan nacin odnose prema himni i nacionalnim simbolima iako mu to, vjerujem, nije bila namjera”, rekao je Mitric.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • Rekonstrukcija vlade u utorak ili na vanrednoj sjednici Skupštine u avgustu ili septembru
  on 19/07/2024 at 20:00

  Dok opozicija i pojedini mediji navode da je rekonstrukcija Vlade dogovorena i da bi se mogla dogoditi u utorak parlamentarna većina o tome još ne govori. Ako se to ne desi u utorak, premijer, koji bi trebalo da predloži i brani rekonstrukciju Vlade u parlamentu, već u srijedu putuje u Pariz, na otvaranje Olimpijskih igara. To znači da ako rekonstrukcija ne bude u julu, u avgustu i septembru bi morala da bude zakazana vanredna sjednica Skupštine.

 • Butorović: Evropa Sad 2 stvara bolje uslove za poslodavca i radnike
  on 19/07/2024 at 19:30

  Svjedoci smo da su naši građani zadnjih decenija uvijek bili ti koji su nosili najveći teret ekonomije na uštrb svojih radničkih prava i prava koja prositiču iz radnog odnosa, napisao je sekretar kluba poslanika "Evropa Sad" Milutin Butorović.

 • Paunović: DPS opčinjen Šaranovićem
  on 19/07/2024 at 17:45

  Svjedoci smo svakodnevnih napada na ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića, a opčinjenost njime i Ministarstvom unutrašnjih poslova prevazilazi sve granice, napisao je portparol Demokratske Crne Gore Mitar Paunović u reagovanju na saopštenje Demokratske partije socijalista (DPS)u kojem piše da je parlamentarna većina nedolaskom na sjednicu ponizila Šaranovića.

 • Spajić: Ni ja, ni bilo ko iz mog okruženja, ne utičemo na rad SDT-a
  on 19/07/2024 at 17:26

  Izvršna vlast ne miješa se u posao Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) i u Crnoj Gori nema političkog revanšizma, poručio je premijer Milojko Spajić.

 • Šaranović poziva SDT da ispita javne nabavke u MUP-u: Nepravilnosti nema
  on 19/07/2024 at 16:02

  Ministar unutrašnjih poslova (MUP) Danilo Šaranović pozvao je danas Specijalno državno tužilaštvo da ispita njegovo djelovanje i sve javne nabavke u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

 • Premijerski sat kroz objektiv
  on 19/07/2024 at 15:50

  Dvanaesta - posebna sjednica Prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja u 2024.

 • Milatović imenovao Mirkovića za ambasadora u SAD
  on 19/07/2024 at 15:12

  Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović imenovao je Jovana Mirkovića za ambasadora Crne Gore u Sjedinjenim Američkim Državama, na rezidentnoj osnovi, sa sjedištem u Vašingtonu.

 • Parlamentarna većina nedolaskom na sjednicu ponizila Šaranovića
  on 19/07/2024 at 14:13

  Parlamentarna većina je, nedolaskom na sjednicu Odbora za bezbjednost i odbranu, ponizila ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića i poručila mu da nema legitimitet da ostane na funkciji, saopštili su iz Kluba poslanika Demokratske partije socijalista (DPS).

 • Rezultati izbora u Andrijevici objavljeni 16. jula, nova sjednica SO do kraja mjeseca
  on 19/07/2024 at 14:02

  Ministarstvo javne uprave obavila je nadzor nad primjenom odredbi člana 39 Zakona o lokalnoj samoupravi u Opštini Andrijevica i utvrdila da su konačni rezultati izbora objavljeni u „Službenom listu CG-opštinski propisi“ dana 16. jula 2024. godine.

 • Reizbor fon der Lajen dodatno će osnažiti veze između naših institucija
  on 19/07/2024 at 13:33

  Crna Gora je u potpunosti posvećena procesu pristupanja Evropskoj uniji, duboko poštujući i cijeneći vrijednosti demokratije, vladavine prava i ljudskih prava koje čine fundament porodice razvijenih evropskih zemalja, saopštio je predsjednik Skupštine Andrija Mandić. On je čestitao reizbor predsjednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen.