VUKSANOVIC-STANKOVIC

Drzava za koju smo se zajedno izborili, nazalost, danas nije jednako svih njenih gradana. Previse je nepravde koju gradani vide na svakom koraku, na jednoj strani uzak krug privilegovnih koji su sve bogatiji a na drugoj ogromna vecina nasih gradana koja jedva sastavlja kraj sa krajem”, kazala je predsjednica SDP-a Draginja Vuksanovic Stankovic na konvenciji u Baru.

Vuksanovic Stankovic je na Konvenciji opstinske organizacije SDP-a Bar ukazala na trend, znacajnog jacanja podrske SDP-u u svim sredinama u Crnoj Gori, pa tako i u Baru iz kojeg je, kako je kazla, SDP jos pocetkom devedesetih godina otpoceo svoju pobjednicku borbu za nezavisnu, gradansku i evropsku Crnu Goru.

“Drzava za koju smo se zajedno izborili, nazalost, danas nije jednako svih njenih gradana. Previse je nepravde koju gradani vide na svakom koraku, na jednoj strani uzak krug privilegovnih koji su sve bogatiji a na drugoj ogromna vecina nasih gradana koja jedva sastavlja kraj sa krajem”, kazala je predsjednica SDP-a.

Ona je naglasila da je zato misija i sustina politike SDP-a promjena takvog stanja “u kojem imamo najmanju minimalnu zaradu u regionu, gdje plate stagniraju godinama zbog cega gradani iz godine u godinu losije zive, gdje nam mladost i najstrucniji odlaze, gdje su prosvjeta i zdravstvo degradirani, a penzioneri jedva prezivljavaju”.

“SDP ne stoji po strani vec uporno u Parlamentu predlaze konkretne mjere za poboljsanje ovakvog stanja, kako bi nasi radnici, nasa omladina, penioneri, nasi poslodavci, zaposleni u zdravstvu, prosvjetari i mnogi drugi imali status kakav zasluzuju”.

Ona je naglasila i da je gradanima Crne Gore dosta price o navodnom rastu i razvoju koji, kako je ocijenila, niko u drzavi niti vidi niti osjeca i dodala da bi vlast, umjesto nevjeste propagande o nepostojecom progresu, trebalo da se sustinski pozabavi realnim problemima gradana.

Sumirajuci rezultate rada opstinske organizacije u prethodnom periodu predsjednik OO SDP Bar Dragan Vojvodic, naglasio je vise nego dobre izborne rezultate koje je partija ostvarila na parlamentarnim i predsjednickim izborima cime je jos jednom potvrdeno da je barski SDP jedan od temeljnih odbora partije.

“On je naveo da je sve to ostvareno u uslovima nedemokratskog izbornog ambijenta u kojem je upravo SDP bio oznacen kao kljucni politicki protivnik”, navodi se u saopstenju.

Na Konvenciji opstinske organizacije SDP-a Bar izabran je novi opstinski odbor te stranke u Baru a imace 52 clana.

Konvenciji su pored velikog broja clanova prisustvovali predsjednica SDP-a Draginja Vuksanovic Stankovic i generalni sekretar SDP Ivan Vujovic.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • Za četiri godine otkrivena 41 falsifikovana novčanica od 500 eura
  on 26/03/2023 at 06:09

  Od 2019. godine, kada su su centralne banke članica eurozone prestale da štampaju novčanicu od 500 eura, u našoj zemlji je zabilježen 41 falsifikat tog apoena, podaci su Centralne banke Crne Gore (CBCG). U trgovinama u Crnoj Gori ta novčanica je i dalje regularno sredstvo plaćanja.

 • Podržavaju mala preduzeća sa međunarodnim ambicijama 15 godina
  on 25/03/2023 at 14:21

  Evropska mreža preduzetništva /Enterprise Europe Network/ (EEN), kao i MontEENegro konzorcijum koji djeluje u sklopu nje, u cilju podrške malim preduzećima, ove godine obilježavaju 15 godina postojanja.

 • Kroz Sozinu prošlo 550 hiljada vozila
  on 25/03/2023 at 14:04

  Kroz tunel Sozina je u periodu od 17. do 23. marta prošlo 52,41 hiljada vozila, većinom automobila.

 • U Herceg Novom 4,63 hiljade turista
  on 25/03/2023 at 13:53

  U Herceg Novom, prema podacima od četvrtka, boravi 4,63 hiljade turista, 1,74 hiljade više nego u istom periodu prošle godine.

 • "Zakon jednak za sve, pa i za privredna društva u većinskom državnom vlašništvu"
  on 25/03/2023 at 13:11

  Izjave Luke Kotor u vezi sa pružanjem lučke usluge pilotaže u Bokokotorskom zalivu kojima se nipodaštavaju sudske i odluke drugih nadležnih organa, ne idu u prilog očuvanju poslovnog ugleda luke od nacionalnog značaja, saopšteno je iz Ministarstva kapitalnih investicija.

 • Za podsticajne mjere u poljoprivredi 45 hiljada eura
  on 25/03/2023 at 12:00

  Opština Tivat će za podsticajne mjere u sektoru poljoprivrede ove godine opredijeliti 45 hiljada eura.

 • Klikom do trgovine, ali i prevare
  on 25/03/2023 at 06:37

  Od početka godine 11 kupovina preko interneta završilo se prijavom Tržišnoj inspekciji. Nepravilnosti su se odnosile na reklamacije sata, parfema, šminke, garderobe, česme, mašinice za brijanje i drugog, a kupci su tvrdili da dobijeni proizvod nije isti kao sa fotografije. Prijavljivalo se i kašnjenje isporuke, kao i da je cijena koju kurir traži pri dostavi veća od naznačene pri naručivanju. Glavna tržišna inspektorka, Marina Radulović, za Portal RTCG kaže da je, za tri mjeseca 2023. godine, od kurirskih službi oduzeta krivotvorena roba, vrijedna 19.437 eura.

 • Crnogorskom tržištu kapitala predstoje bolji dani
  on 25/03/2023 at 05:59

  Crnogorskom tržištu kapitala predstoje bolji dani, smatra novoimenovani predsjednik Komisije za tržište kapitala Crne Gore (KTKCG) Željko Drinčić.

 • EK podržava modernizaciju puteva i željeznice u CG
  on 24/03/2023 at 14:35

  Za Crnu Goru bila odlična vijest ukoliko se odobri investicioni grant od 75 miliona eura za rekonstrukciju željeznice, kazao je ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović na sastanku sa šefom jedinice za Crnu Goru u Direktoratu za susjedstvo i politiku proširenja Majklom Milerom. Miler je istakao težnje EK da snažnije podržava modernizaciju željezničke infrastrukture, budući da u skladu sa „Zelenom agendom“ ovaj vid saobraćaja ima poseban značaj.

 • Nakon dvije godine poslovanja sa gubitkom, u 2022. pozitivan rezultat
  on 24/03/2023 at 13:20

  Nakon dvije godine poslovanja sa gubitkom Hotelska grupa "Budvanska rivijera" AD Budva u 2022. godini ostvarila je pozitivan poslovni rezultat u iznosu od 602.563 eura. To je utvrdio Odbor direktora na danas održanoj XIX sjednici.