VUKSANOVIC-STANKOVIC

Drzava za koju smo se zajedno izborili, nazalost, danas nije jednako svih njenih gradana. Previse je nepravde koju gradani vide na svakom koraku, na jednoj strani uzak krug privilegovnih koji su sve bogatiji a na drugoj ogromna vecina nasih gradana koja jedva sastavlja kraj sa krajem”, kazala je predsjednica SDP-a Draginja Vuksanovic Stankovic na konvenciji u Baru.

Vuksanovic Stankovic je na Konvenciji opstinske organizacije SDP-a Bar ukazala na trend, znacajnog jacanja podrske SDP-u u svim sredinama u Crnoj Gori, pa tako i u Baru iz kojeg je, kako je kazla, SDP jos pocetkom devedesetih godina otpoceo svoju pobjednicku borbu za nezavisnu, gradansku i evropsku Crnu Goru.

“Drzava za koju smo se zajedno izborili, nazalost, danas nije jednako svih njenih gradana. Previse je nepravde koju gradani vide na svakom koraku, na jednoj strani uzak krug privilegovnih koji su sve bogatiji a na drugoj ogromna vecina nasih gradana koja jedva sastavlja kraj sa krajem”, kazala je predsjednica SDP-a.

Ona je naglasila da je zato misija i sustina politike SDP-a promjena takvog stanja “u kojem imamo najmanju minimalnu zaradu u regionu, gdje plate stagniraju godinama zbog cega gradani iz godine u godinu losije zive, gdje nam mladost i najstrucniji odlaze, gdje su prosvjeta i zdravstvo degradirani, a penzioneri jedva prezivljavaju”.

“SDP ne stoji po strani vec uporno u Parlamentu predlaze konkretne mjere za poboljsanje ovakvog stanja, kako bi nasi radnici, nasa omladina, penioneri, nasi poslodavci, zaposleni u zdravstvu, prosvjetari i mnogi drugi imali status kakav zasluzuju”.

Ona je naglasila i da je gradanima Crne Gore dosta price o navodnom rastu i razvoju koji, kako je ocijenila, niko u drzavi niti vidi niti osjeca i dodala da bi vlast, umjesto nevjeste propagande o nepostojecom progresu, trebalo da se sustinski pozabavi realnim problemima gradana.

Sumirajuci rezultate rada opstinske organizacije u prethodnom periodu predsjednik OO SDP Bar Dragan Vojvodic, naglasio je vise nego dobre izborne rezultate koje je partija ostvarila na parlamentarnim i predsjednickim izborima cime je jos jednom potvrdeno da je barski SDP jedan od temeljnih odbora partije.

“On je naveo da je sve to ostvareno u uslovima nedemokratskog izbornog ambijenta u kojem je upravo SDP bio oznacen kao kljucni politicki protivnik”, navodi se u saopstenju.

Na Konvenciji opstinske organizacije SDP-a Bar izabran je novi opstinski odbor te stranke u Baru a imace 52 clana.

Konvenciji su pored velikog broja clanova prisustvovali predsjednica SDP-a Draginja Vuksanovic Stankovic i generalni sekretar SDP Ivan Vujovic.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • Na naplatu stižu stari krediti, država ne planira nova zaduženja
  on 26/03/2023 at 18:42

  Iako za sada država ne planira nova zaduženja budžetom je planirana mogućnost još 500 miliona eura zaduženja jer nam na naplatu stižu i stari krediti. A s obzirom na nepovoljne uslove na globalnom tržištu država će, kaže ministar finansija Aleksandar Damjanović, razmotriti i mogućnost emitovanja obveznica na domaćem tržištu. Da bi zaduživanje države na domaćem tržištu, gdje građani i privreda u bankama drže rekordne depozite, bilo gotovo duplo povoljnije, smatraju i finansijski stručnjaci.

 • Slabi srednjoročni izgledi globalne ekonomije
  on 26/03/2023 at 15:10

  Srednjoročni izgledi globalne ekonomije vjerovatno ostaju slabi zbog izuzetno velike neizvjesnosti, saopštila je direktorka Međunarodnog montarnog fonda (MMF), Kristalina Georgijeva.

 • Auto-putem od početka godine prošlo 385,68 hiljada vozila
  on 26/03/2023 at 14:28

  Auto-putem Princeza Ksenija od početka ove godine prošlo je 385,68 hiljada vozila. Prema podacima sa sajta Monteputa, koji upravlja prioritetnom dionicom auto-puta od Smokovca do Mateševa, promet vozila je u periodu od 17. do 23. marta iznosio 34,54 hiljade.

 • Investitori zabrinuti za sudbinu nekoliko banaka
  on 26/03/2023 at 12:22

  Svjetska tržišta kapitala ove sedmice su imala nervozne trgovine, ali ishod je na kraju ipak bio pozitivan. Investitori su zabrinuti za sudbinu nekoliko banaka i jer centralne banke zbog visoke inflacije nastavljaju podizati kamatne stope, prenosi SEEbiz.

 • "Žabljak mora naći nove alternative za razvoj zimskog turizma"
  on 26/03/2023 at 11:52

  Ova sezona je pokazala da Žabljak mora pronaći nove alternative za razvoj zimskog turizma, a ne samo Skijalište, koje je već duži period u izvjesnim problemima, prije svega infrastrukturno, saopštila je direktorica žabljačke Turističke organizacije, Vanja Krgović Šarović.

 • To Montenegro iznajmio hangar Montenegro Airlinesa u stečaju
  on 26/03/2023 at 10:32

  To Montenegro iznajmio je hangar Montenegro Airlinesa (MA) u stečaju, potvrđeno je TVCG.

 • Za četiri godine otkrivena 41 falsifikovana novčanica od 500 eura
  on 26/03/2023 at 06:09

  Od 2019. godine, kada su su centralne banke članica eurozone prestale da štampaju novčanicu od 500 eura, u našoj zemlji je zabilježen 41 falsifikat tog apoena, podaci su Centralne banke Crne Gore (CBCG). U trgovinama u Crnoj Gori ta novčanica je i dalje regularno sredstvo plaćanja.

 • Podržavaju mala preduzeća sa međunarodnim ambicijama 15 godina
  on 25/03/2023 at 14:21

  Evropska mreža preduzetništva /Enterprise Europe Network/ (EEN), kao i MontEENegro konzorcijum koji djeluje u sklopu nje, u cilju podrške malim preduzećima, ove godine obilježavaju 15 godina postojanja.

 • Kroz Sozinu prošlo 550 hiljada vozila
  on 25/03/2023 at 14:04

  Kroz tunel Sozina je u periodu od 17. do 23. marta prošlo 52,41 hiljada vozila, većinom automobila.

 • U Herceg Novom 4,63 hiljade turista
  on 25/03/2023 at 13:53

  U Herceg Novom, prema podacima od četvrtka, boravi 4,63 hiljade turista, 1,74 hiljade više nego u istom periodu prošle godine.