RENOMIRANI DUO

Renomirani klavirski duo Pianitanment priredice koncert za djecu na Velikoj sceni KIC-a ,,Budo Tomovic” u utorak, 3.decembra, u 12 sati. Ovaj posebni Pianotainment program je namijenjen djeci uzrasta od 6 do 12 godina.

“U posljednjih nekoliko godina pijanisti su imali veliku zelju: da zainteresuju djecu za muziku. Iz tog razloga su pripremili poseban program za djecu. Publika ce imati priliku da cuje kompozicije Mocarta, Betovena, Baha, ali i da sazna da li je moguce svirati klavir uz igru sa teniskim lopticama, sta je jazz i da li je ukusan. Cilj projekta je da kod djece probudi interes za muziku”, navodi se u saopstenju.

Klavirski duo “Pianotainment” je svjetski poznat po repertoarskoj raznovrsnosti i akrobatskom virtuozitetu njegovih harizmaticnih clanova i osnivaca, Stefana Veha (Stephan Weh, 1976) i Marsela Dorna (Marcel Dorn, 1977), kao i po duhovitom programskom konceptu.

“Vec dvadeset godina sviraju zajedno (duo je osnovan 1996. godine), a sa svojim performansom zvanim ,,Ludi koncert” obisli su cio svijet. Originalnim humorom i nesvakidasnjom virtuoznoscu duo “Pianotainment” stvara sjajnu koncertnu atmosferu i to je razlog sto je 2008. godine 25.000 nezavisnih predstavnika branse izglasalo da se ovaj duo nade na listi top deset njemackih zabavljackih grupa. (CONGA Award)”, navodi se u saopstenju KIC-a “Budo Tomovic”.

Ovaj duo njeguje pop, dzez i klasicnu muziku, autenticne obrade i nepredvidive ideje koje se vrte sa i oko muzike, a njegovi nastupi su prozeti humorom, odrzavajuci skladnu ravnotezu izmedu muzicke prefinjenosti i zabave. Koncerti ovog dua cesto su praceni video zapisima i efektima koji doprinose multimedijalnom dozivljaju njihovog izvodenja.

Muzicka kritika ih predstavlja kao najbolje kulturne ambasadore svoje zemlje koji izvode duhovit program ispunjen muzickim vjestinama i brilijantnim izvodenjem. Prestizni njemacki casopis FOCUS je izjavio: ,,Ludo je to sto obojica sve mogu da izvedu na klaviru.”

Gostovanje dua “Pianotainment” organizuje Ambasada SR Njemacke u saradnji sa KIC-om “Budo Tomovic” povodom obiljezavanja 30 godina od pada Berlinskog zida. Nastup renomiranog dua u KIC-u je uvrsten u manifestaciju “Decembarska umjetnicka scena 2019”.

Nakon koncerta u Podgorici, duo “Pianotainment” ce gostovati i u Kotoru, 5. decembra, u sali Kulturnog centra “Nikola Durkovic” u 19 sati.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • Rekonstrukcija vlade u utorak ili na vanrednoj sjednici Skupštine u avgustu ili septembru
  on 19/07/2024 at 20:00

  Dok opozicija i pojedini mediji navode da je rekonstrukcija Vlade dogovorena i da bi se mogla dogoditi u utorak parlamentarna većina o tome još ne govori. Ako se to ne desi u utorak, premijer, koji bi trebalo da predloži i brani rekonstrukciju Vlade u parlamentu, već u srijedu putuje u Pariz, na otvaranje Olimpijskih igara. To znači da ako rekonstrukcija ne bude u julu, u avgustu i septembru bi morala da bude zakazana vanredna sjednica Skupštine.

 • Butorović: Evropa Sad 2 stvara bolje uslove za poslodavca i radnike
  on 19/07/2024 at 19:30

  Svjedoci smo da su naši građani zadnjih decenija uvijek bili ti koji su nosili najveći teret ekonomije na uštrb svojih radničkih prava i prava koja prositiču iz radnog odnosa, napisao je sekretar kluba poslanika "Evropa Sad" Milutin Butorović.

 • Paunović: DPS opčinjen Šaranovićem
  on 19/07/2024 at 17:45

  Svjedoci smo svakodnevnih napada na ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića, a opčinjenost njime i Ministarstvom unutrašnjih poslova prevazilazi sve granice, napisao je portparol Demokratske Crne Gore Mitar Paunović u reagovanju na saopštenje Demokratske partije socijalista (DPS)u kojem piše da je parlamentarna većina nedolaskom na sjednicu ponizila Šaranovića.

 • Spajić: Ni ja, ni bilo ko iz mog okruženja, ne utičemo na rad SDT-a
  on 19/07/2024 at 17:26

  Izvršna vlast ne miješa se u posao Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) i u Crnoj Gori nema političkog revanšizma, poručio je premijer Milojko Spajić.

 • Šaranović poziva SDT da ispita javne nabavke u MUP-u: Nepravilnosti nema
  on 19/07/2024 at 16:02

  Ministar unutrašnjih poslova (MUP) Danilo Šaranović pozvao je danas Specijalno državno tužilaštvo da ispita njegovo djelovanje i sve javne nabavke u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

 • Premijerski sat kroz objektiv
  on 19/07/2024 at 15:50

  Dvanaesta - posebna sjednica Prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja u 2024.

 • Milatović imenovao Mirkovića za ambasadora u SAD
  on 19/07/2024 at 15:12

  Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović imenovao je Jovana Mirkovića za ambasadora Crne Gore u Sjedinjenim Američkim Državama, na rezidentnoj osnovi, sa sjedištem u Vašingtonu.

 • Parlamentarna većina nedolaskom na sjednicu ponizila Šaranovića
  on 19/07/2024 at 14:13

  Parlamentarna većina je, nedolaskom na sjednicu Odbora za bezbjednost i odbranu, ponizila ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića i poručila mu da nema legitimitet da ostane na funkciji, saopštili su iz Kluba poslanika Demokratske partije socijalista (DPS).

 • Rezultati izbora u Andrijevici objavljeni 16. jula, nova sjednica SO do kraja mjeseca
  on 19/07/2024 at 14:02

  Ministarstvo javne uprave obavila je nadzor nad primjenom odredbi člana 39 Zakona o lokalnoj samoupravi u Opštini Andrijevica i utvrdila da su konačni rezultati izbora objavljeni u „Službenom listu CG-opštinski propisi“ dana 16. jula 2024. godine.

 • Reizbor fon der Lajen dodatno će osnažiti veze između naših institucija
  on 19/07/2024 at 13:33

  Crna Gora je u potpunosti posvećena procesu pristupanja Evropskoj uniji, duboko poštujući i cijeneći vrijednosti demokratije, vladavine prava i ljudskih prava koje čine fundament porodice razvijenih evropskih zemalja, saopštio je predsjednik Skupštine Andrija Mandić. On je čestitao reizbor predsjednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen.