POLICIJA ODGOVORILA

Uprava policije nije imala saznanja da je clanovima Tuzilackog savjeta ugrozena bezbjednost, na sta je ukazao celnik tog tijela Ivica Stankovic.

Vrsilac duznosti vrhovnog drzavnog tuzioca Ivica Stankovic trazio je od direktora Uprave policije Veselina Veljovica da se razmotri potreba procjene bezbjednosti clanova Tuzilackog savjeta i njihove eventualne zastite zbog navoda koje je iznio direktor Atlas grupe Dusko Knezevic, pise Dan.

Iz Vrhovnog drzavnog tuzilastva tada su saopstili da je poziv Stankovica uslijedio nakon poruka koje je putem socijalnih mreza clanovima Tuzilackog savjeta uputila osoba koje se nalazi u bjekstvu od nadleznih drzavnih organa Crne Gore.

U porukama se, kako je objavljeno na sajtu tuzilastva, navodi da “dobro razmisle prije nego podignu ruke za Stankovica u ponedjeljak, i da misle na svoje porodice i posledice koje mogu imati kada mafija preuzme potpunu kontrolu”.

Iz Uprave policije Danu je saopsteno da nije utvrdeno postojanje opasnosti na koju je Stankovic ukazao.

“Vrhovni drzavni tuzilac se obratio Upravi policije uoci i povodom odrzavanja sjednice Tuzilackog savjeta sa pozivom da se razmotri potreba procjene bezbjednosti i eventualne zastite clanova Tuzilackog savjeta, a povodom sadrzaja koji je objavio Dusko Knezevic na drustvenim mrezama. Sluzbenici Uprave policije nijesu raspolagali saznanjima koja bi potvrdivala da postoji ugrozenost licne ili imovinske sigurnosti clanova Tuzilackog savjeta. Sjednica Tuzilackog savjeta odrzana je u objektu koji su policijski sluzbenici redovno obezbjedivali”, navedeno je u odgovorima koji su redakciji “Dana” dostavljeni na osnovu zahtjeva o slobodnom pristupu informacijama, a koje je potpisao pomocnik direktora policije Dragan Blagojevic.

Knezevic je spornu poruku objavio prije odrzavanja sjednice na kojoj je clanovi trebalo da odluce o prijedlogu da Stankovic po isteku mandata bude v. d. vrhovnog drzavnog tuzioca.

Jedan glas vise bio je na strani Stakovica, pa je ostao na funkciji.

0 comments

You must be logged in to post a comment.