CRNOGORSKA

Predsjednik Crnogorske Vladimir Pavicevic pozvao je sve politicke stranke gradanske orijentacije da se povezuju u emancipatorski blok u Tivtu kako bi, kako su kazali, ostvarili cilj, razvlascivanje DPS-a i bolju buducnost gradana Tivta.

Na politickom skupu kojim je zvanicno otvorena kancelarija Crnogorske u Tivtu poslate su brojne poruke gradanima Tivta.

Predsjednik OO Crnogorske Tivat i clan Predsjednistva Crnogorske Goran Bozovic naglasio je da otvaranje kancelarije predstavlja potvrdu ozbiljne namjere za nastavak borbe za ozdravljenje drustva, te da ce kancelarija biti svetionik slobode, iz koje ce zajednickim snagama s ostatkom gradanske opozicije oslobadati gradane Tivta od straha koji je nametnula aktuelna vlast.

“Nije sve trulo, ima nade za ozdravljenje, trgnucemo narod iz apatije u koju su upali misleci da ne moze biti bolje. Boricemo se casno, civilizovano i dostojanstveno za bolje, pravednije i uredenije drustvo, za vracanje moralnog sistema vrijednosti koji je zgazen, i za vracanje dostojanstva koje je totalno unizeno. Vraticemo povjerenje u politiku i politicare tako sto ce iza svake odluke stajati ljudi od integriteta, kojima se moze vjerovati. Pokazacemo sto znaci odgovornost, pojam koji je potpuno nepoznat aktuelnoj vlasti. Nas cilj je slobodan, srecan i zadovoljan gradanin”, kazao je Bozovic.

Skupu su prisustvovali i predstavnici vecine gradanske opozicije u Tivtu, Demokrata, Demosa, Ure, gradanske liste Arsenal za Tivat, uz podrsku i cestitke predstavnika Tivatske akcije i Bokeskog foruma.

“Pruzamo Vam ruku saradnje, ocekujemo koordinisano i podrzavajuce djelovanje u borbi protiv posasti koja nas je zadesila, zarad postizanja zajednickog cilja, bolje buducnosti svih gradana, a putevi su nam veoma srodni” istakao je Bozovic obracajuci se gostima iz opozicionih stranaka.

Bozovic je obecao da ce Crnogorska uvijek biti na strani pravde, casti, slobode i dostojanstva Crne Gore i svih njenih gradana kao nosilaca suvereniteta, bez razlike.

Pavicevic je izrazio zadovoljstvo radom OO Crnogorske Tivat i cestitao na predanom i kvalitetnom opozicionim djelovanju i pozicioniranju lokalnog lidera Crnogorske kao ozbiljnog i temeljnog kriticara lokalne vlasti.

“Pozivam sve politicke stranke gradanske orijentacije da se povezuju u emancipatorski blok u Tivtu kako bismo ostvarili cilj o kojem govorimo veceras, a to je razvlascivanje DPS-a i bolja buducnost gradana Tivta”, istice Pavicevic.

Pavicevic je istakao ideju ustavnog patriotizma, funkcionalnu trzisnu privredu i razvlascivanje DPS-a kao strateske smjernice djelovanja Crnogorske u narednom periodu.

“Ustavni patriotizam je jedna snazna integrativna ideja za podijeljeno crnogorsko drustvo. To je ideja kojom se snazi drzava Crna Gora. To je ideja koja donosi koheziju neophodnu za prevazilazenje u proslosti dominantnih politika zasnovanih na podjelama, kako bi dosli u situaciju da razvlastimo DPS koji je u tridesetogodisnjoj vladavini za ogromni broj gradana donio teske nepravde. Sigurni smo da cemo u saradnji sa ostalim emancipatorskim politickim snagama ciniti okosnicu nove vlasti koja ce znaciti bolju buducnost svih gradana”, zakljucio je Pavicevic.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • Za četiri godine otkrivena 41 falsifikovana novčanica od 500 eura
  on 26/03/2023 at 06:09

  Od 2019. godine, kada su su centralne banke članica eurozone prestale da štampaju novčanicu od 500 eura, u našoj zemlji je zabilježen 41 falsifikat tog apoena, podaci su Centralne banke Crne Gore (CBCG). U trgovinama u Crnoj Gori ta novčanica je i dalje regularno sredstvo plaćanja.

 • Podržavaju mala preduzeća sa međunarodnim ambicijama 15 godina
  on 25/03/2023 at 14:21

  Evropska mreža preduzetništva /Enterprise Europe Network/ (EEN), kao i MontEENegro konzorcijum koji djeluje u sklopu nje, u cilju podrške malim preduzećima, ove godine obilježavaju 15 godina postojanja.

 • Kroz Sozinu prošlo 550 hiljada vozila
  on 25/03/2023 at 14:04

  Kroz tunel Sozina je u periodu od 17. do 23. marta prošlo 52,41 hiljada vozila, većinom automobila.

 • U Herceg Novom 4,63 hiljade turista
  on 25/03/2023 at 13:53

  U Herceg Novom, prema podacima od četvrtka, boravi 4,63 hiljade turista, 1,74 hiljade više nego u istom periodu prošle godine.

 • "Zakon jednak za sve, pa i za privredna društva u većinskom državnom vlašništvu"
  on 25/03/2023 at 13:11

  Izjave Luke Kotor u vezi sa pružanjem lučke usluge pilotaže u Bokokotorskom zalivu kojima se nipodaštavaju sudske i odluke drugih nadležnih organa, ne idu u prilog očuvanju poslovnog ugleda luke od nacionalnog značaja, saopšteno je iz Ministarstva kapitalnih investicija.

 • Za podsticajne mjere u poljoprivredi 45 hiljada eura
  on 25/03/2023 at 12:00

  Opština Tivat će za podsticajne mjere u sektoru poljoprivrede ove godine opredijeliti 45 hiljada eura.

 • Klikom do trgovine, ali i prevare
  on 25/03/2023 at 06:37

  Od početka godine 11 kupovina preko interneta završilo se prijavom Tržišnoj inspekciji. Nepravilnosti su se odnosile na reklamacije sata, parfema, šminke, garderobe, česme, mašinice za brijanje i drugog, a kupci su tvrdili da dobijeni proizvod nije isti kao sa fotografije. Prijavljivalo se i kašnjenje isporuke, kao i da je cijena koju kurir traži pri dostavi veća od naznačene pri naručivanju. Glavna tržišna inspektorka, Marina Radulović, za Portal RTCG kaže da je, za tri mjeseca 2023. godine, od kurirskih službi oduzeta krivotvorena roba, vrijedna 19.437 eura.

 • Crnogorskom tržištu kapitala predstoje bolji dani
  on 25/03/2023 at 05:59

  Crnogorskom tržištu kapitala predstoje bolji dani, smatra novoimenovani predsjednik Komisije za tržište kapitala Crne Gore (KTKCG) Željko Drinčić.

 • EK podržava modernizaciju puteva i željeznice u CG
  on 24/03/2023 at 14:35

  Za Crnu Goru bila odlična vijest ukoliko se odobri investicioni grant od 75 miliona eura za rekonstrukciju željeznice, kazao je ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović na sastanku sa šefom jedinice za Crnu Goru u Direktoratu za susjedstvo i politiku proširenja Majklom Milerom. Miler je istakao težnje EK da snažnije podržava modernizaciju željezničke infrastrukture, budući da u skladu sa „Zelenom agendom“ ovaj vid saobraćaja ima poseban značaj.

 • Nakon dvije godine poslovanja sa gubitkom, u 2022. pozitivan rezultat
  on 24/03/2023 at 13:20

  Nakon dvije godine poslovanja sa gubitkom Hotelska grupa "Budvanska rivijera" AD Budva u 2022. godini ostvarila je pozitivan poslovni rezultat u iznosu od 602.563 eura. To je utvrdio Odbor direktora na danas održanoj XIX sjednici.