CRNOGORSKA

Predsjednik Crnogorske Vladimir Pavicevic pozvao je sve politicke stranke gradanske orijentacije da se povezuju u emancipatorski blok u Tivtu kako bi, kako su kazali, ostvarili cilj, razvlascivanje DPS-a i bolju buducnost gradana Tivta.

Na politickom skupu kojim je zvanicno otvorena kancelarija Crnogorske u Tivtu poslate su brojne poruke gradanima Tivta.

Predsjednik OO Crnogorske Tivat i clan Predsjednistva Crnogorske Goran Bozovic naglasio je da otvaranje kancelarije predstavlja potvrdu ozbiljne namjere za nastavak borbe za ozdravljenje drustva, te da ce kancelarija biti svetionik slobode, iz koje ce zajednickim snagama s ostatkom gradanske opozicije oslobadati gradane Tivta od straha koji je nametnula aktuelna vlast.

“Nije sve trulo, ima nade za ozdravljenje, trgnucemo narod iz apatije u koju su upali misleci da ne moze biti bolje. Boricemo se casno, civilizovano i dostojanstveno za bolje, pravednije i uredenije drustvo, za vracanje moralnog sistema vrijednosti koji je zgazen, i za vracanje dostojanstva koje je totalno unizeno. Vraticemo povjerenje u politiku i politicare tako sto ce iza svake odluke stajati ljudi od integriteta, kojima se moze vjerovati. Pokazacemo sto znaci odgovornost, pojam koji je potpuno nepoznat aktuelnoj vlasti. Nas cilj je slobodan, srecan i zadovoljan gradanin”, kazao je Bozovic.

Skupu su prisustvovali i predstavnici vecine gradanske opozicije u Tivtu, Demokrata, Demosa, Ure, gradanske liste Arsenal za Tivat, uz podrsku i cestitke predstavnika Tivatske akcije i Bokeskog foruma.

“Pruzamo Vam ruku saradnje, ocekujemo koordinisano i podrzavajuce djelovanje u borbi protiv posasti koja nas je zadesila, zarad postizanja zajednickog cilja, bolje buducnosti svih gradana, a putevi su nam veoma srodni” istakao je Bozovic obracajuci se gostima iz opozicionih stranaka.

Bozovic je obecao da ce Crnogorska uvijek biti na strani pravde, casti, slobode i dostojanstva Crne Gore i svih njenih gradana kao nosilaca suvereniteta, bez razlike.

Pavicevic je izrazio zadovoljstvo radom OO Crnogorske Tivat i cestitao na predanom i kvalitetnom opozicionim djelovanju i pozicioniranju lokalnog lidera Crnogorske kao ozbiljnog i temeljnog kriticara lokalne vlasti.

“Pozivam sve politicke stranke gradanske orijentacije da se povezuju u emancipatorski blok u Tivtu kako bismo ostvarili cilj o kojem govorimo veceras, a to je razvlascivanje DPS-a i bolja buducnost gradana Tivta”, istice Pavicevic.

Pavicevic je istakao ideju ustavnog patriotizma, funkcionalnu trzisnu privredu i razvlascivanje DPS-a kao strateske smjernice djelovanja Crnogorske u narednom periodu.

“Ustavni patriotizam je jedna snazna integrativna ideja za podijeljeno crnogorsko drustvo. To je ideja kojom se snazi drzava Crna Gora. To je ideja koja donosi koheziju neophodnu za prevazilazenje u proslosti dominantnih politika zasnovanih na podjelama, kako bi dosli u situaciju da razvlastimo DPS koji je u tridesetogodisnjoj vladavini za ogromni broj gradana donio teske nepravde. Sigurni smo da cemo u saradnji sa ostalim emancipatorskim politickim snagama ciniti okosnicu nove vlasti koja ce znaciti bolju buducnost svih gradana”, zakljucio je Pavicevic.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

  • EK ohrabruje izbor predsjednika Vrhovnog suda
    on 25/04/2024 at 09:37

    Evropska komisija (EK) snažno ohrabruje Crnu Goru da, nakon najnovijeg oglasa, izabere predsjednika Vrhovnog suda, saopštili su niz delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.

  • Selektivnost, netransparentnost i revanšizam karakterišu rad SDT-a
    on 25/04/2024 at 09:35

    Evidentno je da u posljednje vrijeme tri elementa – revanšizam, selektivnost i netransparentnost u radu karakterišu funkcionisanje SDT-a i tužilaštva, istakla je Aleksandra Vuković Kuč, potpredsjednica DPS-a.

  • "Prethodna Vlada koristila akcije tužilaštva za promociju svoje politike"
    on 25/04/2024 at 09:31

    Proces "dritanizacije" započeo je glasanjem DPS-a u Parlamentu za vladu koju je vodio Dritan Abazović, kazao je poslanik Pokreta Evropa sad Miodrag Laković. Prema njegovim riječima, ta vlada je u značajnoj mjeri, na prilično banalan način, koristila sektor bezbjednosti i akcije tužilaštva i policije za promociju svoje politike i za svoju ličnu promociju.

  • "Države regiona nisu u EU jer imaju političke elite kojima odgovara status kvo"
    on 25/04/2024 at 07:45

    Predsjednik pokreta URA Dritan Abazović, donedavni premijer Crne Gore, rekao je da države regiona nisu već u Evropskoj uniji (EU) zato što, kako je naveo, imamo političke elite kojima odgovara status kvo, a iza svega je korupcija.

  • Nova imenovanja jasno ukazuju da je veting neophodan
    on 25/04/2024 at 05:41

    Izborom Mirjane Popović za predsjednicu Apelacionog suda nijesmo dobili sudiju koja može biti primjer koji će opovrgnuti tvrdnje da je crnogorsko pravosuđe pod političkim uticajem i potpuno nezavisno u donošenju odluka, smatra direktor Istraživačkog centra MANS-a Dejan Milovac. Popović je juče na sjednici Sudskog savjeta izabrana na ovu poziciju, koju je do sada obnašao Mušika Dujović, koji ide u penziju.

  • Majke Srebrenice pozvale Spajića da javno saopšti stav o Rezoluciji UN o Srebrenici
    on 24/04/2024 at 20:32

    Crna Gora je uvijek bila na pravoj strani istorije, kazale su danas "Majke Srebrenice" i pozvale premijera Milojka Spajica da javno saopšti stav o Rezoluciji Ujedinjenih nacija (UN) o genocidu u Srebrenici.

  • Birači "selice" najveći problem u Šavniku, politički dijalog jedina opcija
    on 24/04/2024 at 20:15

    Birači "selice" najveći su problem što se tiče šavničkih izbora, a politički dijalog je jedina opcija za rješenje ove i više nego komplikovane političke situacije, ocijenili su sagovornici emisije "Okrugli sto" na TVCG.

  • "Odbijamo razgovore sa DPS, SDP i 'satelit listama' i ostali da se izjasne"
    on 24/04/2024 at 19:43

    Nosilac liste koalicije "Za budućnost Budve - Budva, otvoreni grad" na predstojećim lokalnim izborima Mladen Mikijelj kazao je da ta koalicija neće razgovarati o postizbornoj koaliciji sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), Socijaldemokratskom partijom (SDP) i kako je kazao "satelitskim listama" i pozvao sve stranke da se jasno izjasne po tom pitanju.

  • Perović dala uslovni otpust iz zatvora lažnom svjedoku ubistva
    on 24/04/2024 at 19:22

    Potpredsjednik Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju Momo Koprivica rekao je da je direktorica Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jelena Perović dok je bila na čelu Osnovnog suda na Cetinju počinila zloupotrebu.

  • "Perspektiva o ulasku zemalja ZB u EU realnija više nego ikad"
    on 24/04/2024 at 18:59

    Crna Gora će učiniti sve da što prije dostigne evropski standard i postane članica EU, kazao je u Tivtu predsjednik Jakov Milatović. Iz Slovenije poručuju da zemlje koje teže da uđu u Evropsku zajednicu moraju da shvate da Brisel ima određena pravila, te da je 2030. posljednji termin da države uđu u EU, jer će kasnije biti teže. S druge strane, bivša visoka predstavnica EU Federika Mogerini tvrdi da je perspektiva proširenja veća nego ikad, te da je i Evropa shvatila da joj treba Zapadni Balkan, i to što prije.