SEHOVIC, NUHODZIC I VELJOVIC

Ministri prosvjete i unutrasnjih poslova Damir Sehovic i Mevludin Nuhodzic, te direktor Uprave policije Veselin Veljovic porucili su da ce nasa djeca rasti zasticena.

Sehovic je porucio da je nagon da se dijete zastiti i ucini bezbjednim, te da mu se omoguci zdravo djetinjstvo, prirodna potreba svakog zdravog, odraslog covjeka.

“Upravo zato, kako zbog same djece i nase potrebe da ih zastitimo, tako i zbog cinjenice da ce oni sjutra graditi nas svijet, mi imamo i moralnu i svaku drugu obavezu da, kao sistem, ucinimo sve sto je do nas da budu sigurni”, porucio je Sehovic na potpisivanju sporazuma “Bezbjednost djece”u OS “Pavle Rovinski”.

Sporazum su potpisali Sehovic, Nuhodzic i Veljovic.

Sporazum se odnosi na predavanja predstavnika MUP-a i Uprave policije u saradnji sa Ministarstvom prosvjete.

“Prevencija i zastita djece od droga i alkohola nije nista manje vazna tema ovog Programa, dodao je Sehovic. Vjerujem da na djecu najveci utisak moze ostaviti situacija u kojoj im obucena lica predoce sve rizike, te predoce da takvo ponasanje nije popularno, zabavno ni dobro, vec razarajuce”, dodao je Sehovic.

Ministar Nuhodzic rekao je da potpisivanje Protokola pokazuje da je to jedan od nasih prioritetnih zadataka.

“Djeca imaju pavo a budu zasticena od svih oblika nasilja, a drustvo je duzno da im omoguci mirno i bezbjedno djetinjstvo”, rekao je Nuhodzic.

Veljovic je porucio da Crnu Goru ne zaobilaze savremeni izazovi u dijelu bezbjednosti, te ih moramo prepoznati i zastititi svoju djecu.

“Program je osmisljen u njihovom najboljem interesu. Djeca treba da znaju da na policiju uvijek mogu da racunaju i da joj se uvijek mogu obratiti”, rekao je on.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • Formirana radna grupa za izradu mape puta finansijskog sektora ka održivim finansijama
  on 22/07/2024 at 15:22

  Na današnjoj sjednici Savjeta za finansijsku stabilnost razmatrani su mogući uticaji klimatskih promjena na finansijski sistem, saopšteno je iz Centralne banke Crne Gore. Kako su kazali, sastanku su prisustvovali guvernerka CBCG i predsjedavajuća Savjeta Irena Radović, članovi Savjeta – Novica Vuković, ministar finansija, Željko Drinčić, predsjednik Komisije za tržište kapitala i Marko Ivanović, predsjednik Savjeta Agencije za nadzor osiguranja.

 • Komisija da razmatra prvatizaciju Primorke
  on 22/07/2024 at 14:53

  Poslanici Demokratske Crne Gore inicirali su da se pred skupštinskom Komisijom za praćenje i kontrolu postupka privatizacije nađe i privatizacija barske Primorke.

 • Vlada ograničila cijene brašna, šećera, ulja i soli
  on 22/07/2024 at 14:05

  Vlada je na današnjoj sjednici odlučila da ograniči cijene pšeničnog bračna (tip 400 i 500), šećera, suncokretovog ulja i kuhinjske soli.

 • Odlilo se 150,5 miliona eura
  on 22/07/2024 at 11:45

  Ukupan priliv stranih direktnih investicija (SDI) na kraju maja je iznosio 364,81 miliona eura, dok se istovremeno iz zemlje odlilo 150,46 miliona eura, pokazuju preliminarni podaci Centralne banke (CBCG).

 • "Evropa sad 2 ključna inicijativa za smanjenje nezaposlenosti u CG"
  on 22/07/2024 at 10:24

  Program "Evropa sad 2" predstavlja ključnu inicijativu za smanjenje nezaposlenosti u državi, sa jasnim ciljem unapređenja ekonomskih uslova i životnog standarda, ocijenio je vršilac dužnosti direktora Zavoda za zapošljavanje (ZZZ), David Perčobić. On je kazao da, kao prvi čovjek Zavoda, krovne institucije na tržištu rada, želi izraziti punu podršku programu Evropa sad 2.

 • Turiste i ovog ljeta dočekuju zaključane prodavnice nedjeljom
  on 21/07/2024 at 19:41

  Od političke volje zavisi i vraćanje radne nedjelje u trgovinama. Ministar ekonomskog razvoja i potpredsjednik Vlade Nik Đeljošaj kaže da je izostala podrška poslanika da se izglasa taj zakon. Tako da i ovog ljeta turiste dočekuju zaključane prodavnice drugog dana vikenda.

 • Dolar blago ojačao prema korpi valuta
  on 21/07/2024 at 16:16

  Dolar je ojačao prema korpi valuta, nakon dvije sedmice pada, dok je euro blago oslabio nakon što je Evropska centralna banka (ECB) ostavila kamate nepromijenjene.

 • "'Evropa sad 2' ne smije trgovinama biti izgovor za poskupljenja"
  on 21/07/2024 at 14:46

  Građani danas mogu da žive dostojanstveno sa svojim primanjima, saopštio je poslanik Pokreta Evropa sad (PES) Dražen Petrić.

 • Platni promet 1,95 milijardi eura
  on 21/07/2024 at 11:36

  Vrijednost realizovanog platnog prometa za 20 radnih dana u junu iznosila je 1,95 milijardi eura, što je 11,4 odsto više u odnosu na maj, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG).

 • "Kastrati grupa je dobra opcija da uzme pod koncesiju crnogorske Aerodrome"
  on 21/07/2024 at 10:23

  Ako bi crnogorska Vlada razmatrala opciju koncesije, Kastrati Grupa bi sigurno predstavljala solidnu i održivu opciju, s obzirom na njen dosadašnji učinak na Međunarodnom Aerodromu Tirana i njeno snažno prisustvo na Zapadnom Balkanu, kazao je za Pjervitorio Farabi, glavni operativni direktor Aerodroma Tirana.