“IMAMO SRCE, IMAMO KARAKTER”

Rukometasice Crne Gore nastavljaju borbu za ostvarenja sna, a to je u ovom trenutku mjesto koje vodi u kvalifikacije za Olimpijske igre. Da li mogu da se umesaju u borbu za medalju, ostaje da se vidi. Jovanka Radicevic porucuje da ne treba razmisljati o odlicjima, vec ostati cvrsto na zemlji.

“Rekla sam posle duela sa Madarskom da ova generacija Crne Gore ima srce i karakter kakav nema ni jedna selekcija na planeti. To smo pokazale i protiv Rumunije. Nismo klonule duhom ni kada je delovalo da je sve izgubljeno. Kako se to obicno kaze, ostavile smo srce na terenu i stigle do zlata vredne pobede, do plasmana u drugu fazu”, naglasila je Radicevic nakon meca.

Ona je protiv Rumunije sa osam golova bila najefikasnija u sastavu Crne Gore.

“Nema i ne treba nam euforija. Rano je za pricu o medaljama. Nastavljamo putem kojim smo krenule. Pre pocetka sampionata smo rekle da je za nas svaka utakmica finale, svaka utakmice je biti ili ne biti. Tako ce biti do kraja. Sada se okrecemo Spaniji. Do poslednjeg atoma snage boricemo se za mesto koje vodi u kvalifikacije za Olimpijske igre. To je primarni cilj. Da li mozemo vise od toga, ostaje da se vidi. Ponavljam jos jednom korak po korak. Prvi naredni je Spanija”, porucila je Radicevic.

Crna Gora ce u posljednjem kolu, u petak u sedam sati, igrati sa Spanijom, za prvo mjesto.

Neagu: Moramo se fokusirati na Madarsku

Bivsa rukometasica podgoricke Buducnosti Kristina Neagu umalo je presudila Crnoj Gori u danasnjem mecu 4. kola prve faze Svjetskog prvenstva.

Neagu je bila nerjesiva engma za “lavice”. Postigla je 11 golova, ali u posljednjih 15 minuta nijedan, posto je zahvaljujuci odlicnoj igri u odbrani Radicevic, bila potpuno iskljucena iz igre.

Crna Gora je uspjela da dode do prednosti u finisu i da slavi u dramaticnoj zavrsnici.

“Bilo je ovo utakmica sa mnogo uspona u padova. I Rumunija je lako mogla do pobjede, linija izmedu trijumfa i poraza bila je tanka”, kazala je Neagu nakon meca.

Duel Crne Gore i Spanije odlucice ko ce biti prvi u grupi, a treci putnik u drugu fazu bice poznat poslije duela izmedu Rumunije i Madarske.

“Ponosna sam na svoj tim, iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje. Sada ce fokus biti na duel sa Madarskom, koji moramo da dobijemo kako bi prosle dalje”, kazala je Neagu.

Smatra da u dosadasnjem dijelu sampionata Crna Gora nije pokazala ubjedljivu igru, posto je dva kljucna meca dobila sa samo golom razlike.

“Smatram da se Crna Gora muci dosta, iako pobjeduju. Zelim im srecu, ali sam fokusirana na moj tim i narednu utakmicu”,zakljucila je Rumunka.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • Rekonstrukcija vlade u utorak ili na vanrednoj sjednici Skupštine u avgustu ili septembru
  on 19/07/2024 at 20:00

  Dok opozicija i pojedini mediji navode da je rekonstrukcija Vlade dogovorena i da bi se mogla dogoditi u utorak parlamentarna većina o tome još ne govori. Ako se to ne desi u utorak, premijer, koji bi trebalo da predloži i brani rekonstrukciju Vlade u parlamentu, već u srijedu putuje u Pariz, na otvaranje Olimpijskih igara. To znači da ako rekonstrukcija ne bude u julu, u avgustu i septembru bi morala da bude zakazana vanredna sjednica Skupštine.

 • Butorović: Evropa Sad 2 stvara bolje uslove za poslodavca i radnike
  on 19/07/2024 at 19:30

  Svjedoci smo da su naši građani zadnjih decenija uvijek bili ti koji su nosili najveći teret ekonomije na uštrb svojih radničkih prava i prava koja prositiču iz radnog odnosa, napisao je sekretar kluba poslanika "Evropa Sad" Milutin Butorović.

 • Paunović: DPS opčinjen Šaranovićem
  on 19/07/2024 at 17:45

  Svjedoci smo svakodnevnih napada na ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića, a opčinjenost njime i Ministarstvom unutrašnjih poslova prevazilazi sve granice, napisao je portparol Demokratske Crne Gore Mitar Paunović u reagovanju na saopštenje Demokratske partije socijalista (DPS)u kojem piše da je parlamentarna većina nedolaskom na sjednicu ponizila Šaranovića.

 • Spajić: Ni ja, ni bilo ko iz mog okruženja, ne utičemo na rad SDT-a
  on 19/07/2024 at 17:26

  Izvršna vlast ne miješa se u posao Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) i u Crnoj Gori nema političkog revanšizma, poručio je premijer Milojko Spajić.

 • Šaranović poziva SDT da ispita javne nabavke u MUP-u: Nepravilnosti nema
  on 19/07/2024 at 16:02

  Ministar unutrašnjih poslova (MUP) Danilo Šaranović pozvao je danas Specijalno državno tužilaštvo da ispita njegovo djelovanje i sve javne nabavke u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

 • Premijerski sat kroz objektiv
  on 19/07/2024 at 15:50

  Dvanaesta - posebna sjednica Prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja u 2024.

 • Milatović imenovao Mirkovića za ambasadora u SAD
  on 19/07/2024 at 15:12

  Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović imenovao je Jovana Mirkovića za ambasadora Crne Gore u Sjedinjenim Američkim Državama, na rezidentnoj osnovi, sa sjedištem u Vašingtonu.

 • Parlamentarna većina nedolaskom na sjednicu ponizila Šaranovića
  on 19/07/2024 at 14:13

  Parlamentarna većina je, nedolaskom na sjednicu Odbora za bezbjednost i odbranu, ponizila ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića i poručila mu da nema legitimitet da ostane na funkciji, saopštili su iz Kluba poslanika Demokratske partije socijalista (DPS).

 • Rezultati izbora u Andrijevici objavljeni 16. jula, nova sjednica SO do kraja mjeseca
  on 19/07/2024 at 14:02

  Ministarstvo javne uprave obavila je nadzor nad primjenom odredbi člana 39 Zakona o lokalnoj samoupravi u Opštini Andrijevica i utvrdila da su konačni rezultati izbora objavljeni u „Službenom listu CG-opštinski propisi“ dana 16. jula 2024. godine.

 • Reizbor fon der Lajen dodatno će osnažiti veze između naših institucija
  on 19/07/2024 at 13:33

  Crna Gora je u potpunosti posvećena procesu pristupanja Evropskoj uniji, duboko poštujući i cijeneći vrijednosti demokratije, vladavine prava i ljudskih prava koje čine fundament porodice razvijenih evropskih zemalja, saopštio je predsjednik Skupštine Andrija Mandić. On je čestitao reizbor predsjednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen.