OSUMNJICENE DVIJE OSOBE

U nastavku policijske akcije “Koalicija” sluzbenici kriminalisticke policije Centra bezbjednosti Podgorica su 2. decembra, u saradnji sa Osnovnim drzavnim tuzilasvom u Podgorici, rasvjetlili jos sest slucajeva iz oblasti pozara i eksplozija. Nastavak akcije je rezultirao rasvijetljavanjem devet krivicnih djela koja su izvrsena u prethodnom periodu na teritoriji Podgorice i procesuiranjem dva lica, od kojih je jedno liseno slobode dok je protiv jednog lica koje se nalazi u UIKS podnijeta krivicna prijava.

Kako je saopstio rukovodilac Stanice kriminalisticke policije za suzbijanje krvnih delikata Srdan Korac nastavak akcije je rezultirao rasvijetljavanjem devet krivicnih djela koja su izvrsena u prethodnom periodu u Podgorici i procesuiranjem dvije osobe, jedna je uhapsena, a protiv druge je podnijeta krivicna prijava jer se nalazi u UIKS-u.

U podgorickom naselju Tolosi je 20. oktobra 2018. godine od strane dva nepoznata lica aktivirana improvizovana eksplozivan naprava u dvoristu kuce A.S. koja je pruzokovala materijalnu stetu.

“Vazno je napomenuti da je imovina ovog lica u ranijem periodu bila na meti napada od strane nepoznatih lica, i to januaru i junu ove godine. Sva tri slucaja su rasvijetljena od strane sluzbenika Centra bezbjednosti Podgorica i protiv osumnjicenih lica su nadleznim tuzilsatvima podnijete krivicne prijave”, naveo je Korac.

U januaru 2019. godine u gradskom naselju Blok IX, ispred jednog restorana vlasnistvo R.V. od strane dva nepoznata lica akrtivirana je improvizovana eksplozivna naprava kojom prilikom je na objektu pricinjena materijalna steta.

Treci dogadaj je registrovan 2. februara 2019. godine u mjestu Balijace, kada su dva nepoznata izvrsioca podetnula pozar na magacininskom prostoru jendog poslovnog subjekta, u vlasnistvu B.Z. iz Podgorice, kojom prilikom je pricinjena veca materijalna steta.

Sredinom oktobra ove godine nepoznato lice je aktiviralo rucnu bombu u dvoristu porodicne kuce u vlasnistvu Z.D. i na objektu je pricinjena materijalna steta.

Korac je naveo da su ta djela rasvijetljena od strane sluzbenika kriminalisticke policije CB Podgorica, a izvrsioci su uz krivicnu prijavu sprovedeni nadleznom tuzilastvu.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvrsio cetiri krivicna djela izazivanje opste opasnosti u sticaju sa tri krivicna djela nedozvoljeno drzanje oruzja i eksplozivnih materija, od strane sluzbenika kriminalisticke policije CB Podgorica, uhapsen je T.U. (34) drzavljanin Republike Albanije koji je uz krivicnu prijavu priveden Osnovnom drzavnom tuzilastvi u Podgorici. Njemu je nakon salusanja sudija za istragu odredio pritvor.

Istom prijavom zbog postojanja osnova sumnje da je zajedno sa T.U. izvrsio navedena krivicna djela obuhvacen je i I.V. (21) iz Podgorice koji se trenutnio nalazi u Istraznom zatvoru Uprave za izvrsenje krivicnih sankcija, zbog postojanja osnova sumnje da je izvrsio vise teskih krivicnih djela iz oblasti pozara i eksplozija koja su rasvijetljena u akciji ,,Koalicija”.

Osim toga, operativna akcija je rezultirala i rasvijetljavanjem dva krivicna dijela i to unistenje i ostecenje tude stvari i krivicno djelo izazivanje opste opasnosti, a za koja se takode sumnjice T.U. i I.V.

“Policija je rasvijetlila podmetanje pozara na vozilu marke ,,BMW” vlasnistvo P.J. na parking prostoru KCCG, koje se dogodilo od 11. aprila 2018. godine. Usljed dejstva pozara vozilo je potpuno unisteno. Krivicna prijava za ovo dijelo je podnijeta protiv T.U. zbog osnova sumnje da je pocinio krivicno djelo izazivanje opste opasnosti. I.V. se sumnjici da je 12. maja 2019. godine podmetnuo pozar na vozilu marke ,,Audi A4″, vlasnistvo I.K. iz Podgorice gdje je usled dejstva vatre navedeno vozilo u potpunosti unisteno. Protiv I.V. je podnijeta krivicna prijava nadleznom tuzilsatvu zbog sumnje da je pocinio krivicno djelo unistenje unistenje ili ostecenje tude stvari”, rekao je rukovodilac stanice kriminalisticke policije.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • "Da se kroz rezultat popisa Srbi potvrde kao državotvorni narod Crne Gore"
  on 14/07/2024 at 21:40

  Predsjednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera koalicije “Za budućnost Crne Gore” Milan Knežević, ističe da se na rezultate popisa stanovništva u Crnoj Gori, posebno kada je riječ o nacionalnoj pripadnosti, jako dugo čeka te u svom stilu poručuje da bi “dosad bili objavljeni i u Indiji", samo se kod nas još prebrojavaju. Očekuje da broj onih koji su se nacionalno izjasnili kao Srbi bude veći u odnosu na popis iz 2011. godine i da se i kroz taj podatak, kako je rekao, potvrde kao državotvorni narod u Crnoj Gori.

 • "Slučaj u Beranama presedan najopasnije vrste"
  on 14/07/2024 at 16:50

  Iz Demokratske Crne Gore poručuju da je slučaj u Beranama presedan najopasnije moguće vrste, te da će nepoštovanje dogovora srušiti sve principe, izazvati nepovjerenje, nestabilnost i neizvjesnost na političkoj sceni tog grada. Pozivali su sve odgovorne aktere da se pridruže naporima za uspostavljanje stabilnosti i poštovanje datih dogovora.

 • Mandić: Ne plašim se rezultata popisa stanovništva
  on 14/07/2024 at 15:04

  Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić izjavio je danas u intervjuu za Politiku da se ne plaši rezultata popisa stanovništva u Crnoj Gori.

 • "Brz oporavak Trampu, napad zaslužuje najoštrije osude"
  on 14/07/2024 at 14:00

  Napad na bivšeg predsjednika SAD-a i kandidata za predsjednika Donalda Trampa zaslužuje najoštriju osudu, kazao je potpredsjednik Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove Aleksa Bečić.

 • "Rekonstrukcija samo komplikuje odnose, ulazak BS u Vladu je trgovina"
  on 14/07/2024 at 13:45

  Rekonstrukcija Vlade povećaće heterogenost i neusklađenost interesa njenih činilaca i neminovno će negativno uticati na ispunjavanje spoljnopolitičkih prioriteta Crne Gore, ocijenila je docentkinja na Univerzitetu Donja Gorica Nikoleta Đukanović.

 • Svjedok sedmice: Amina Cikotić
  on 14/07/2024 at 11:58

  Pročitajte šta je obilježilo sedmicu za nama iz ugla potpredsjednice Socijaldemokratske partije (SDP) Amine Cikotić.

 • "Rekonstrukcija Vlade neće doprinijeti stabilizaciji vlasti"
  on 14/07/2024 at 11:56

  Rekonstrukcija Vlade neće doprinijeti stabilizaciji parlamentarne većine i političkih prilika u državi, ocijenio je poslanik Socijaldemokrata (SD) Nikola Zirojević.

 • "Odreći ću se mjesta predsjednika opštine, samo da se riješi kriza"
  on 14/07/2024 at 11:37

  Bivši potpredsjednik opštine Berane Damjan Ćulafić saopštio je da je spreman da se odrekne mjesta predsjednika opštine koje ga je sledovalo po koalicionom sporazumu.

 • Milatović: Političko nasilje neprihvatljivo
  on 14/07/2024 at 10:59

  Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović snažno je osudio jučerašnji napad na bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa u Pensilvaniji.

 • Spajić: Najoštrije osuđujemo napad na Trampa
  on 14/07/2024 at 10:53

  Nasilje je neprihvatljivo na bilo kom mjestu, a posebno u političkoj areni, poručio je premijer Milojko Spajić.

 • U prvoj polovini godine prenijeto 6,6 hiljada brojeva
  on 14/07/2024 at 19:22

  Uslugu prenosivosti broja je u prvoj polovini ove godine iskoristilo 6,6 hiljada pretplatnika, većinom u mobilnoj telefoniji, saopšteno je iz Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP).

 • Tunel Sozina opslužio 1,86 miliona vozila
  on 14/07/2024 at 14:55

  Tunel Sozina je od početka godine opslužio 1,86 miliona vozila.

 • EPCG će prekid rada TE koštati 70 miliona eura
  on 14/07/2024 at 08:43

  Procjenjuje se da će zbog višemjesečnog prekida rada Termoelektrane (TE) Pljevlja naredne godine Elektroprivreda (EPCG) za nabavku električne energije potrošiti 70 miliona eura, saopštio je ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović.

 • Značajan rast prometa
  on 13/07/2024 at 15:26

  Različiti smjerovi indeksa i značajan rast prometa obilježili su na Montenegroberzi sedmicu u kojoj su objavljeni podaci prema kojima je u prvih šest mjeseci ove godine za kapitalne projekte potrošeno 61,2 miliona eura ili 26 odsto planiranog iznosa.

 • "Dobro je da nema rasta cijena struje, ali standard života nije porastao"
  on 13/07/2024 at 12:12

  Nepostojanje informacija o primjeni programa Evropa sad 2 predstavlja značajan problem privredi, ali i državnim organima, ocijenio je ekonomski analitičar Mirza Mulešković u intervjuu za Minu biznis.

 • Za dvije godine od auto-puta zaradili 20 miliona eura
  on 13/07/2024 at 12:00

  Za dvije godine funkcionisanja auto-puta Princeza Ksenija, Monteput je od naplate putarine zaradio skoro 20 miliona eura. Za to vrijeme dionicom od Smokovca do Mateševa prošlo je skoro pet miliona vozila, saopšteno je iz Monteputa. U posljednjoj godini ta tom putu život je izgubila jedna osoba.

 • Raste broj turista iz Kine
  on 13/07/2024 at 09:51

  Crna Gora je kao destinacija sve privlačnija za kineske turiste, čiji je broj porastao 42,4 odsto u poređenju sa 2019. godinom, saopštio je predsjednik izvršnog odbora Nacionalne turističke organizacije (NTO), Miško Rađenović.

 • Zbog cijena na primorju vlasnici trgovinskih lanaca "trljaju ruke"
  on 13/07/2024 at 06:11

  Porast cijena u marketima na primorju ne odgovara ni domaćima, ni gostima, ali zato vlasnici crnogorskih trgovinskih lanaca "trljaju ruke". Potrošači se pitaju kako su moguće te cjenovne oscilacije, dok nadležni, konkretno iz Tržišne inspekcije poručuju da je sve u skladu sa Zakonom o unutrašnjoj trgovini, prema kojem se cijene slobodno formiraju.

 • EU odobrila 100 miliona za drugu dionicu auto-puta
  on 12/07/2024 at 17:48

  U okviru Ekonomskog i investicionog plana (EIP) za zapadni Balkan, Evropska komisija je usvojila Odluku o finansiranju u iznosu od 100 miliona eura granta za podršku izgradnji dionice Mateševo-Andrijevica auto-puta Bar-Boljare.

 • Fokus Foruma visoke tehnologije i inovacije
  on 12/07/2024 at 14:42

  Privredna komora Crne Gore u saradnji s Ambasadom Italije i Ministarstvom vanjskih poslova, regijom Fruili Venecija Đulija i Centralnoevropskom inicijativom organizovala je 12. jula prezentaciju Big Science Business Forum 2024 - velikog naučno-poslovnog foruma koji će se održati u Trstu od 1. do 4. oktobra.