PARTIZAN SE NIJE POJAVIO

Kosarkaski klub Crvena zvezda saopstio je danas da je opozvao svog predstavnika sa sastanka radne grupe ABA lige, koja je trebalo da se upozna sa kandidatima za mjesta u menadzmentu regionalnog takmicenja.

“Razlog za napustanje ovog izuzetno vaznog sastanka za buducnost regionalnog takmicenja bio je nekompletan sastav radne grupe, na kojoj se bez ikakve najave ili obrazlozenja nije pojavio predsjednik Partizana, niti bilo ko od predstavnika tog kluba, i pored cinjenice da su najavili svoj dolazak”, navodi se u saopstenju Zvezde.

Pored Zvezde i Partizana, u radnoj grupi su jos predstavnici, Buducnosti, Cedevita Olimpije i Cibone.

Zvezda je objavila da “ne ulazeci u razloge nenajavljenog i neplaniranog” izostanka Partizana sa sastanka, nije zeljela da ucestvuje u radu i donosenju bilo kakvih odluka nekompletne radne grupe.

“Crvena zvezda smatra i ovaj neuspjesan sastanak radne grupe kao jos jedan pokazatelj disfunkcionalnosti i nestabilnosti ABA lige u kojoj se ponovo, i pored brojnih napora vecine klubova, ponavljaju stare tendencije i ‘boljke’ poput sumnjivih sudijskih odluka (po pravilu uvijek istih arbitara) na racun istih klubova, stvaranja ili obnavljanja ‘neprincipijelnih koalicija’ i povratak neregularnosti u veliki broj utakmica ABA lige”, navodi se iz Zvezde.

Pise da je Zvezda kao jedan od stubova ABA lige ulagala napor od pocetka sezone da ne doprinosi stvaranju lose atmosfere, “i pored cinjenice da smo kao klub primijetili identicne anomalije u delegiranju sudija, gdje se iste sudije redovno pojavljuju na utakmicama srpskih klubova, po pravilu sa identicnim krajnjim ishodom i sto je najvaznije sa identicnim tendencijama prema nasim klubovima”.

“Smatramo da je ovaj, novi vid opstrukcije, nemogucnost da se uz kompletan sastav radne grupe, upoznaju licno i eventualno izaberu vodeci ljudi u menadzmentu ABA lige, posljednje upozorenje za sve klubove i ljude koji rade u ABA ligi, da se vratimo dogovorenim principima, koji su jednoglasno izglasani na Skupstinama regionalnog takmicenja tokom ljeta u Banjaluci i Laktasima. U suprotnom (posebno u svijetlu novih okolnosti u evropskoj klupskoj kosarci) kako se ne bi ponavljale situacije videnje prethodnih, a nazalost i ove sezone, da pronademo drugo rjesenje za sve klubove u regionu i rastanemo se u koliko-toliko korektnim odnosima. Sve ostalo je gubitak vremena, za sve u kosarkaskom regionu”, navodi se u saopstenju Zvezde.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • Rekonstrukcija vlade u utorak ili na vanrednoj sjednici Skupštine u avgustu ili septembru
  on 19/07/2024 at 20:00

  Dok opozicija i pojedini mediji navode da je rekonstrukcija Vlade dogovorena i da bi se mogla dogoditi u utorak parlamentarna većina o tome još ne govori. Ako se to ne desi u utorak, premijer, koji bi trebalo da predloži i brani rekonstrukciju Vlade u parlamentu, već u srijedu putuje u Pariz, na otvaranje Olimpijskih igara. To znači da ako rekonstrukcija ne bude u julu, u avgustu i septembru bi morala da bude zakazana vanredna sjednica Skupštine.

 • Butorović: Evropa Sad 2 stvara bolje uslove za poslodavca i radnike
  on 19/07/2024 at 19:30

  Svjedoci smo da su naši građani zadnjih decenija uvijek bili ti koji su nosili najveći teret ekonomije na uštrb svojih radničkih prava i prava koja prositiču iz radnog odnosa, napisao je sekretar kluba poslanika "Evropa Sad" Milutin Butorović.

 • Paunović: DPS opčinjen Šaranovićem
  on 19/07/2024 at 17:45

  Svjedoci smo svakodnevnih napada na ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića, a opčinjenost njime i Ministarstvom unutrašnjih poslova prevazilazi sve granice, napisao je portparol Demokratske Crne Gore Mitar Paunović u reagovanju na saopštenje Demokratske partije socijalista (DPS)u kojem piše da je parlamentarna većina nedolaskom na sjednicu ponizila Šaranovića.

 • Spajić: Ni ja, ni bilo ko iz mog okruženja, ne utičemo na rad SDT-a
  on 19/07/2024 at 17:26

  Izvršna vlast ne miješa se u posao Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) i u Crnoj Gori nema političkog revanšizma, poručio je premijer Milojko Spajić.

 • Šaranović poziva SDT da ispita javne nabavke u MUP-u: Nepravilnosti nema
  on 19/07/2024 at 16:02

  Ministar unutrašnjih poslova (MUP) Danilo Šaranović pozvao je danas Specijalno državno tužilaštvo da ispita njegovo djelovanje i sve javne nabavke u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

 • Premijerski sat kroz objektiv
  on 19/07/2024 at 15:50

  Dvanaesta - posebna sjednica Prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja u 2024.

 • Milatović imenovao Mirkovića za ambasadora u SAD
  on 19/07/2024 at 15:12

  Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović imenovao je Jovana Mirkovića za ambasadora Crne Gore u Sjedinjenim Američkim Državama, na rezidentnoj osnovi, sa sjedištem u Vašingtonu.

 • Parlamentarna većina nedolaskom na sjednicu ponizila Šaranovića
  on 19/07/2024 at 14:13

  Parlamentarna većina je, nedolaskom na sjednicu Odbora za bezbjednost i odbranu, ponizila ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića i poručila mu da nema legitimitet da ostane na funkciji, saopštili su iz Kluba poslanika Demokratske partije socijalista (DPS).

 • Rezultati izbora u Andrijevici objavljeni 16. jula, nova sjednica SO do kraja mjeseca
  on 19/07/2024 at 14:02

  Ministarstvo javne uprave obavila je nadzor nad primjenom odredbi člana 39 Zakona o lokalnoj samoupravi u Opštini Andrijevica i utvrdila da su konačni rezultati izbora objavljeni u „Službenom listu CG-opštinski propisi“ dana 16. jula 2024. godine.

 • Reizbor fon der Lajen dodatno će osnažiti veze između naših institucija
  on 19/07/2024 at 13:33

  Crna Gora je u potpunosti posvećena procesu pristupanja Evropskoj uniji, duboko poštujući i cijeneći vrijednosti demokratije, vladavine prava i ljudskih prava koje čine fundament porodice razvijenih evropskih zemalja, saopštio je predsjednik Skupštine Andrija Mandić. On je čestitao reizbor predsjednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen.