NREKIC

Opstina Ulcinj je nacionalni resurs veoma interesantan za investitore i potrebno je brze reagovati u administrativnom smislu da bi se ulaganja realizovala, porucio je njen predsjednik Ljoro Nrekic.

On je na sastanku sa predstavnicima Privredne komore (PKCG) kazao da Ulcinj ima velike potencijale razvoja.

Prema njegovim rijecima, postoji znacajno interesovanje investitora za izgradnju fabrike bitumena u Vladimiru, vrijedne 50 miliona EUR.

Kako je saopsteno iz PKCG, uskoro pocinje izgradnja kanalizacije za cetiri naselja, sto je investicija vrijedna oko 3,5 miliona EUR, a u toku je tender za vodovodnu mrezu u vrijednosti 18 hiljada eura.

Predvidena je izgradnja bulevara, vrijednog pet miliona eura, koji ce unaprijediti vezu Ulcinja sa Velikom plazom.

“Bez razvoja infrastrukture nema razvoja turisticke destinacije kao sto je Ulcinj”, rekao je Nrekic.

On je saopstio i da postoji pismo o namjeri gradnje hotela Hilton na podrucju ulcinjske opstine, u planu za narednu godinu je izgradnja akva parka vrijedna sedam miliona, a investitori su zainteresovani i za ulaganje u poljoprivredi.

Kompanija Voli je zakupila 67 hektara zemlje u Vladimiru gdje ce gradi plastenike i otkupni centar.

“Imali smo 2,2 miliona nocenja turista u Ulcinju, a od boravisnih taksi prihodovano je vise od milion EUR, sto je povecanje od 100 odsto u odnosu na proslu godinu”, rekao je Nrekic.

Iz PKCG je saopsteno da je sastanak bio prilika da se rukovodstvu Ulcinja predstave rezultati analize poslovanja preduzeca koju je ta privredna asocijacija uradila za sve crnogorske opstine.

Podaci Poreske uprave (PU) pokazuju da je zavrsne racune za proslu godinu u Opstini Ulcinj predalo 599 preduzeca, sto je 126,9 odsto vise u odnosu na 2017.

Najveci broj privrednih subjekata u Opstini Ulcinj registrovano je za poslove trgovine 195, zatim usluge smjestaja i ishrane 131, gradevinarstva 75, preradivacke industrije 60, strucne, naucne i tehnicke djelatnosti 52.

Privredni subjekti u Opstini Ulcinj u prosloj godini su zaposljavali ukupno 2,2 hiljade osoba, sto je 38 odsto vise u odnosu na 2017.

Oni su iskazali ukupan prihod od 102,1 milion eura, sto je 5,4 odsto vise u odnosu na prethodnu.

Ostvarili su dobit od 6,9 miliona eura, sto je 24,1 odsto vise nego prosle godine.

Predstavnici PKCG pozvali su Opstinu Ulcinj da ude u proces sertifikacije po BFC standardu, koji sticu lokalne samouprave sa povoljnim ambijentom za poslovanje.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • Rekonstrukcija vlade u utorak ili na vanrednoj sjednici Skupštine u avgustu ili septembru
  on 19/07/2024 at 20:00

  Dok opozicija i pojedini mediji navode da je rekonstrukcija Vlade dogovorena i da bi se mogla dogoditi u utorak parlamentarna većina o tome još ne govori. Ako se to ne desi u utorak, premijer, koji bi trebalo da predloži i brani rekonstrukciju Vlade u parlamentu, već u srijedu putuje u Pariz, na otvaranje Olimpijskih igara. To znači da ako rekonstrukcija ne bude u julu, u avgustu i septembru bi morala da bude zakazana vanredna sjednica Skupštine.

 • Butorović: Evropa Sad 2 stvara bolje uslove za poslodavca i radnike
  on 19/07/2024 at 19:30

  Svjedoci smo da su naši građani zadnjih decenija uvijek bili ti koji su nosili najveći teret ekonomije na uštrb svojih radničkih prava i prava koja prositiču iz radnog odnosa, napisao je sekretar kluba poslanika "Evropa Sad" Milutin Butorović.

 • Paunović: DPS opčinjen Šaranovićem
  on 19/07/2024 at 17:45

  Svjedoci smo svakodnevnih napada na ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića, a opčinjenost njime i Ministarstvom unutrašnjih poslova prevazilazi sve granice, napisao je portparol Demokratske Crne Gore Mitar Paunović u reagovanju na saopštenje Demokratske partije socijalista (DPS)u kojem piše da je parlamentarna većina nedolaskom na sjednicu ponizila Šaranovića.

 • Spajić: Ni ja, ni bilo ko iz mog okruženja, ne utičemo na rad SDT-a
  on 19/07/2024 at 17:26

  Izvršna vlast ne miješa se u posao Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) i u Crnoj Gori nema političkog revanšizma, poručio je premijer Milojko Spajić.

 • Šaranović poziva SDT da ispita javne nabavke u MUP-u: Nepravilnosti nema
  on 19/07/2024 at 16:02

  Ministar unutrašnjih poslova (MUP) Danilo Šaranović pozvao je danas Specijalno državno tužilaštvo da ispita njegovo djelovanje i sve javne nabavke u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

 • Premijerski sat kroz objektiv
  on 19/07/2024 at 15:50

  Dvanaesta - posebna sjednica Prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja u 2024.

 • Milatović imenovao Mirkovića za ambasadora u SAD
  on 19/07/2024 at 15:12

  Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović imenovao je Jovana Mirkovića za ambasadora Crne Gore u Sjedinjenim Američkim Državama, na rezidentnoj osnovi, sa sjedištem u Vašingtonu.

 • Parlamentarna većina nedolaskom na sjednicu ponizila Šaranovića
  on 19/07/2024 at 14:13

  Parlamentarna većina je, nedolaskom na sjednicu Odbora za bezbjednost i odbranu, ponizila ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića i poručila mu da nema legitimitet da ostane na funkciji, saopštili su iz Kluba poslanika Demokratske partije socijalista (DPS).

 • Rezultati izbora u Andrijevici objavljeni 16. jula, nova sjednica SO do kraja mjeseca
  on 19/07/2024 at 14:02

  Ministarstvo javne uprave obavila je nadzor nad primjenom odredbi člana 39 Zakona o lokalnoj samoupravi u Opštini Andrijevica i utvrdila da su konačni rezultati izbora objavljeni u „Službenom listu CG-opštinski propisi“ dana 16. jula 2024. godine.

 • Reizbor fon der Lajen dodatno će osnažiti veze između naših institucija
  on 19/07/2024 at 13:33

  Crna Gora je u potpunosti posvećena procesu pristupanja Evropskoj uniji, duboko poštujući i cijeneći vrijednosti demokratije, vladavine prava i ljudskih prava koje čine fundament porodice razvijenih evropskih zemalja, saopštio je predsjednik Skupštine Andrija Mandić. On je čestitao reizbor predsjednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen.