PROMOCIJA

Ministarstvo odbrane treci put organizovalo je manifestaciju “Budi dio nas” u trznom centru “Delta City” u Podgorici, kojom se promovise vojni poziv.

Na otvaranju, direktor Direktorata za ljudske resurse Mihailo Volkov posjetioce je pozvao da obidu info pultove, gdje su od pripradnika Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore, imali priliku da saznaju sve o mogucnostima obrazovanja na inostranim vojnim akademijama, stipendiranju, o brojnim projektima, poput Ljetnjeg vojnog kampa, kao i o mogucnostima zaposljavanja u VCG i dobrovoljnog sluzenja vojnog roka.

“Vojska je uvijek bila narodna institucija i mora biti tamo gdje je narod. Trecu godinu za redom organizujemo ovaj dogadaj i moram reci da se zaista trudimo da promovisemo Vojsku Crne Gore na najbolji moguci nacin, da podizemo svijest upoznavanjem, prije svega mladih ljudi, o prednostima i mogucnostima koje vojska nudi”, porucio je Volkov.

Dodaje da je najvaznije vojni poziv dobro predstaviti mladim ljudima, kako bi razmislili i odlucili da li je vojska njihov buduci poziv.

“Vojni poziv je sve popularniji, cemu doprinose aktivnosti koje sprovodi Ministarstvo odbrane. Samo ove godine primili smo 130 mladica i djevojaka starosti izmedu 18 i 25 godina. I to je u pravcu jedne politike, od koje necemo odustati. Uskladujemo strukturu, snazno radimo na podmladivanju vojske. Na fonu te politike, do kraja godine cemo raspisati javni poziv gdje cemo primiti do 80 mladica i djevojaka”, najavio je Volkov.

Pored toga, posjetioci su imali priliku da vide dio opreme kojom raspolaze Vojska Crne Gore, poput ronilacke, alpinisticke, skijaske.
Oni odvazni su imali priliku da se sa pripadnicima VCG oprobaju u spustanju kanapima, ali i da vide sposobnosti vojnika u borilackim vjestinama.

Dok su najmladu uzivali u svom kutku za crtanje, atmosferu je posebno zanimljivom cinio Vojni orkestar Pocasne garde sa nesto neformalnijim repertoarom.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • Na naplatu stižu stari krediti, država ne planira nova zaduženja
  on 26/03/2023 at 18:42

  Iako za sada država ne planira nova zaduženja budžetom je planirana mogućnost još 500 miliona eura zaduženja jer nam na naplatu stižu i stari krediti. A s obzirom na nepovoljne uslove na globalnom tržištu država će, kaže ministar finansija Aleksandar Damjanović, razmotriti i mogućnost emitovanja obveznica na domaćem tržištu. Da bi zaduživanje države na domaćem tržištu, gdje građani i privreda u bankama drže rekordne depozite, bilo gotovo duplo povoljnije, smatraju i finansijski stručnjaci.

 • Slabi srednjoročni izgledi globalne ekonomije
  on 26/03/2023 at 15:10

  Srednjoročni izgledi globalne ekonomije vjerovatno ostaju slabi zbog izuzetno velike neizvjesnosti, saopštila je direktorka Međunarodnog montarnog fonda (MMF), Kristalina Georgijeva.

 • Auto-putem od početka godine prošlo 385,68 hiljada vozila
  on 26/03/2023 at 14:28

  Auto-putem Princeza Ksenija od početka ove godine prošlo je 385,68 hiljada vozila. Prema podacima sa sajta Monteputa, koji upravlja prioritetnom dionicom auto-puta od Smokovca do Mateševa, promet vozila je u periodu od 17. do 23. marta iznosio 34,54 hiljade.

 • Investitori zabrinuti za sudbinu nekoliko banaka
  on 26/03/2023 at 12:22

  Svjetska tržišta kapitala ove sedmice su imala nervozne trgovine, ali ishod je na kraju ipak bio pozitivan. Investitori su zabrinuti za sudbinu nekoliko banaka i jer centralne banke zbog visoke inflacije nastavljaju podizati kamatne stope, prenosi SEEbiz.

 • "Žabljak mora naći nove alternative za razvoj zimskog turizma"
  on 26/03/2023 at 11:52

  Ova sezona je pokazala da Žabljak mora pronaći nove alternative za razvoj zimskog turizma, a ne samo Skijalište, koje je već duži period u izvjesnim problemima, prije svega infrastrukturno, saopštila je direktorica žabljačke Turističke organizacije, Vanja Krgović Šarović.

 • To Montenegro iznajmio hangar Montenegro Airlinesa u stečaju
  on 26/03/2023 at 10:32

  To Montenegro iznajmio je hangar Montenegro Airlinesa (MA) u stečaju, potvrđeno je TVCG.

 • Za četiri godine otkrivena 41 falsifikovana novčanica od 500 eura
  on 26/03/2023 at 06:09

  Od 2019. godine, kada su su centralne banke članica eurozone prestale da štampaju novčanicu od 500 eura, u našoj zemlji je zabilježen 41 falsifikat tog apoena, podaci su Centralne banke Crne Gore (CBCG). U trgovinama u Crnoj Gori ta novčanica je i dalje regularno sredstvo plaćanja.

 • Podržavaju mala preduzeća sa međunarodnim ambicijama 15 godina
  on 25/03/2023 at 14:21

  Evropska mreža preduzetništva /Enterprise Europe Network/ (EEN), kao i MontEENegro konzorcijum koji djeluje u sklopu nje, u cilju podrške malim preduzećima, ove godine obilježavaju 15 godina postojanja.

 • Kroz Sozinu prošlo 550 hiljada vozila
  on 25/03/2023 at 14:04

  Kroz tunel Sozina je u periodu od 17. do 23. marta prošlo 52,41 hiljada vozila, većinom automobila.

 • U Herceg Novom 4,63 hiljade turista
  on 25/03/2023 at 13:53

  U Herceg Novom, prema podacima od četvrtka, boravi 4,63 hiljade turista, 1,74 hiljade više nego u istom periodu prošle godine.