BALKANSKO PRVENSTVO

Karate reprezentacija Crne Gore prvi takmicarski dan Balkanskog prvenstva za kadete, juniore i mlade seniore u Brezicama zavrsila je sa 13 medalja – tri zlatne, dvije srebrne i osam bronzanih.

Zlatne medalje osvojili su mladi senior Bojan Boskovic i kadet Emre Saljiu u borbama i mlada seniorka Mila Mrakovic u katama.

Srebrni su bili junior Nemanja Jovovic i kadet Bojan Vulovic u borbama, dok su bronzane medalje osvojili junior Rijad Mandic i mlada seniorka Mia Roganovic u katama i borbasi Andela Ivanovic, Ognjen Bjelajac i Jovan Fatic u kadetskoj, junior Andrija Fatic i mlade seniorke Vasilisa Bujic i Ksenija Rajovic.

Boskovic, koji je krajem oktobra postao prvak svijeta, u finalnom mecu kategorije do 67 kilograma pobijedio je sudijskim izjasnjavanjem Jovana Cirica iz Srbije.

Clan Omladinca u Brezicama debitovao je u konkurenciji mladih seniora, a nastupio je sa povrijedenim ramenom.

Na putu do finala eliminisao je Marka Markovica iz Srbije 9:0, sudijskim izjasnjavanjem Strahunju Brankovica (0:0) i u polufinalu Slovenca Domena Zidara 1:0.

“Bilo je veoma tesko, imao sam cetiri meca. Dosao sam na sampionat sa povredom ramena, ali sam izdrzao i dogurao do finala. U mecu za zlato cekao me je vicesampion Evrope 2017. godine. Pobijedio sam ga sudijskim izjasnjavanjem 5:0, iako mi nije sudeno nekoliko poena. Hvala mom klubu, drugovima iz reprezentacije, treneru Zarku Rakovicu i selektoru Slobodanu Vlahovicu. Hvala mojoj porodici na podrsci”, kazao je Boskovic agenciji MINA.

Njegov klupski drug, Emre Saljiu u finalu kategorije do 52 kilograma pobijedio je sudijskim izjasnjavanjem Mihaila Zrnica iz Bosne i Hercegovine 0:0.

Saljiu, je kao i Boskovic, do zlatne medalje dosao bez izgubljenog poena, a na do putu do finala eliminisao je Bosanca Sulejmana Sabanovica 2:0, sudijskim izjasnjavanjem Mihajla Markovica iz Srbije i Slovenca Denisa Sehica i u polufinalu klupskog druga Marka Milutinovica 1:0.

,,Bilo je to moje prvo Balkansko prvenstvo u konkurenciji kadeta. Zadovoljan sam nastupom i rezultatom. Zlatna medalja bice mi veliki mpotiv da nastavim da radim i ponovim rezultat i na Evropskom prvenstvu u Budimpesti”, kazao je Saljiu.

Bronzani u kategoriji do 52 kilograma bio je Ognjen Bjelajac iz Omladinca, koji je u mecu za trece mjesto pobijedio Hrvata Josipa Slaviceka 6:1.

Mrakovic je u finalu kata pobijedila Rumunku Katalinu Vizar 3:2.

Clanica Buducnosti do finala dosla je nakon pobjeda protiv Lejle Begic iz BIH 5:0, Marije Jerko iz Srbije 4:1, Hrvatice Lucije Gecevic 3:2 i u polufinalu Slovenke Pije Cesar 3:2.

,,Iskreno neocekivano dosla sam do zlatne medalje, jer sam godinu ranije postala mlada seniorka. Plasman na Balkansko prvenstvo za mene je veliki uspjeh, a posebno osvojena zlatna medalja. Veliko hvala svima koji su bili uz mene tokom sampionata, trenerima i selektoru”, kazala je Mrakovic.

Bronzana u konkurenciji mladih seniorki bila je Mia Roganovic, nakon sto je u mecu za trece mejsto pobijedila Leonoru Jakic iz BIH 3:2.

Srebrnim odlicjem morao se zadovoljiti junior Nemanja Jovovic, koji je u finalnom mecu kategorije preko 76 kilograma porazen od Maksima Avramovica iz BIH 3:0.

Clan Bara na putu do finala eliminisao je Slovenca Aleksu Klobasa, Hrvata Olivera Culea 1:0 i u polufinalu Lazara Vujovica iz Srbije 3:0.

Poraz u finalu dozivio je i kadet Sotokan tima, Bojan Vukovic u kategoriji 57 kilograma, od Mihila Stanica iz BIH 2:0.

On je do finala dosao pobjedama protiv Mihaila Grubica iz Srbije 5:1, Hrvata Lovra Farkasa 1:1,Kenana Isakovica iz Slovenije 1:0 i u polufinalu sudijskim izjasnjavanjem Lukasa Lovrica iz Srbije 0:0.

Bronzani u toj kategoriji bio je i Jovan Fatic iz Omladinca, a u mecu za trece mjesto pobijedio je Kipranina Joanisa Kirijakua.

Junior Buducnosti, Mandic u mecu za bronzanu medalju u katama pobijedio je Aleksandra Zdesica iz Srbije.

Kadetkinja kolasinskog Gorstaka Andela Ivanovic u mecu za trece mjesto i bronzanu medalju do 47 kilograma pobijedila je Slovenku Masu Magajnu 9:4, dok je junior Omladinca Andrija Fatic do odlicja u kategoriji do 76 kilograma pobjedom protiv Lazara Cosica iz Srbije 2:1.

Mlada seniorka Bara Vasilisa Bujic u mecu za trece mjesto u kategoriji preko 68 kilograma pobijedila Nikolinu Misic iz BIH 5:0, dok je u istoj kategoriji Ksenija Rajovic iz Omladinca do medalje dosla pobjedom protiv Minje Vaarsakovic iz Srbije 3:2.

Sampionat ce biti nastavljen sjutra.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • "Da li su FBI, DEA i AFP revanšisti prema bivšem režimu?"
  on 17/07/2024 at 16:47

  Iz Demokratske Crne Gore pozdravili su međunarodnu akciju hapšenja osumnjičenih za krijumčarenje 2,5 tona kokaina, na osnovu podataka EUROPOL-a, a uz podršku američkih FBI-a i DEA-e, kao i australijske agencije AFP.

 • O razrješenju Kovačevića sjutra na sjednici SO Nikšić
  on 17/07/2024 at 16:37

  Predsjednik Skupštine Opštine Nikšić Nemanja Vuković zakazao je za sjutra sjednicu na kojoj će se raspravljati o predlogu za razrješenje predsjednika Opštine Niksić Marka Kovačevića.

 • MJU: Nema uslova za raspuštanje SO Berane
  on 17/07/2024 at 16:16

  Ministarstvo javne uprave pokrenulo je postupak upravnog nadzora u Opštini Berane nad primjenom odredbi člana 66 Zakona o lokalnoj samoupravi, kojim je, između ostalog, propisano da se u slučaju prestanka mandata predsjednika Opštine, izbor prvog čovjeka grada izvrši u roku od 30 dana. Iz MJU su za RTCG kazali i da nijesu ispunjeni uslovi za raspuštanje Skupštine Opštine.

 • Milatović sjutra na Samitu Evropske političke zajednice
  on 17/07/2024 at 15:48

  Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović učestvovaće sjutra na Samitu Evropske političke zajednice koji će se održati u palati Blenhaim, rodnoj kući Vinstona Čerčila, pored Londona. Samit će okupiti oko 50 evropskih lidera koji će razgovarati o najvažnijim izazovima sa kojima se Evropa danas suočava- od rata u Ukrajini, do ilegalnih migracija i bezbjednosne saradnje.

 • “Crna Gora i Albanija dijele zajedničku evroatlantsku viziju”
  on 17/07/2024 at 15:35

  Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku Nik Đeljošaj i ambasadorka Albanije Žaklina Peto, tokom današnjeg sastanka, istakli su odlične bilateralne odnose između Crne Gore i Albanije, te se usaglasili da nastave saradnju u oblastima od zajedničkog interesa, saopštili su iz Vlade Crne Gore.

 • Žalbe "Osmanagića" neosnovane, do sada policiji davali polovna vozila po cijeni novih
  on 17/07/2024 at 13:23

  U Ministarstvu unutrašnjih poslova ističu da je hitni pregovarački postupak za nabavku vozila za Upravu policije bio opravdan i sproveden u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, te da je konstatovano da su žalbe DOO„Osmanagić“ neosnovane. 

 • Ministar da odgovara za nezakonitu nabavku vozila za policiju
  on 17/07/2024 at 12:53

  Poslanik DPS Nikola Rakočević istakao je da će tražiti odgovornost ministra unutrašnjih poslova u vezi sa, kako je kazao, nezakonitom nabavkom vozila za Upravu policije.

 • "SDP i URA bi jedan dan da nas ruše, a drugi da sa nama prave vlast u Budvi"
  on 17/07/2024 at 12:11

  U Pokretu Evropa sad ističu da su vrlo iznenađeni da SDP i URA koji taj pokret bez ikakvih argumenata, radi jeftinog partijskog interesa, svakodnevno optužuju za razne besmislice, danas upućuju poziv da zajedno sa PES-om sastave vlast u Budvi.

 • Nikolić: Tekst rezolucije o Jasenovcu nije u Službenom listu jer taj dokument ne postoji
  on 17/07/2024 at 11:05

  Tokom skupštinske rasprave o izmjenama Zakona o radu poslanik DPS Andrija Nikolić poručio je da "u škrinji predsjednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića leži usvojeni tekst rezolucije o Jasenovcu koji iz nekog razloga neće da potpiše i proslijedi na objavljivanje u Službenom listu".

 • "Jovanović ne želi dogovor sa nama, priprema teren za DPS"
  on 17/07/2024 at 10:48

  Nosilac liste „Za budućnost Budve – Budva, otvoreni grad“, Mladen Mikijelj ističe da su se nakon izbora u tom gradu vodili istim principima koji su svima dobro poznati, a to je okupljanje svih političkih subjekata koji sebe vide na anti - DPS platformi. Nakon jučerašnje ponude jasno je da Jovanović ne želi dogovor nego priprema teren da napravi vlast sa DPS-om.

 • Karta od Bara do Ankone od 90 do 285 eura
  on 17/07/2024 at 16:31

  Brod AF Mia uspješno je uplovio u barsku luku i od sada će dva puta sedmično ploviti od Ankone do Bara, saopšteno je iz danas iz Vlade Crne Gore. Kako se navodi na sajtu "Barske plovidbe", cijene karata kreću se od 90 eura do 285 eura po putniku.

 • Pejović: Uskoro program Evropa sad 2
  on 17/07/2024 at 15:05

  Poslanici Skupštine Crne Gore završili su raspravu o izmjenama Zakona u radu i Zakona o putevima. Tokom rasprave poslanik PES-a Boris Pejović najavio je uskoro predstavljanje programa Evropa sad 2.

 • Usvojen strateški plan razvoja Tivta do 2029.
  on 17/07/2024 at 13:41

  Na 18. redovnom zasijedanju Skupštine opštine Tivat, većinom odborničkih glasova usvojen je Strateški plan razvoja opštine Tivat do 2029. godine, saopšteno je Opštine Tivat.

 • Razvojna banka velika šansa, novac već postoji i biće preuzet od IRF
  on 17/07/2024 at 13:26

  Poslanik Pokreta Evropa sad (PES) Vasilije Čarapić kazao je na današnjoj pres konferenciji da je Predlog zakona o Razvojnoj banci predat u skupštinsku proceduru, te da se nada da će biti usvojen već tokom ovog mjeseca. Čarapić je naveo i da se osnivanjem ove banke, između ostalog, primarno omogućava podsticajni rast i razvoj privrednih društava.

 • Feribotom od Bara do Ankone za 11 sati
  on 17/07/2024 at 11:30

  Feribot ponovo spaja Crnu Goru i Italiju. Brod AF Mia uspješno je uplovio u barsku luku i od sada će dva puta sedmično ploviti od Ankone do Bara, saopšteno je iz Vlade.

 • Intenzivirati komunikaciju i razmjenu informacija od značaja za privredu
  on 17/07/2024 at 07:45

  Rukovodstvo Poreske uprave (PU) i Asocijacije menadžera Crne Gore (AMM) održali su sastanak i diskutovali o pitanjima od značaja za unapređenje poslovnog ambijenta.

 • Potpisan Memorandum o poslovnoj saradnji na izgradnji autoputa Beograd – Južni Jadran
  on 16/07/2024 at 15:33

  Izvršni direktor "Monteputa" Milan Ljiljanić i v.d. direktora JP Putevi Srbije Zoran Drobnjak, potpisali su Memorandum o poslovnoj saradanji na izgradnji autoputa E-763, Beograd – Južni Jadran, na dionicama Požega – Boljare i Mateševo – Boljare, saopšteno je iz te kompanije. Kako su kazali, potpisivanju memoranduma prethodio je obilazak radova na izgradnji dionice Pakovraće – Požega.

 • Još jedno odgađanje ročišta za Vektra Boku
  on 16/07/2024 at 15:28

  Privredni sud u Podgorici ni danas nije donio odluku da li će Vektra Boka otići po drugi put u stečaj. Ročište je odgođeno na zahtjev Privrednog suda, jer je došlo do smjene privremenog stečajnog upravnika Jovana Lopušine, potvrdio je za RTHN vlasnik Elena grupe, Danilo Matijašević koji je na Montenegroberzi kupio 33 odsto akcijskog kapitala Vektra Boke. Novi datum ročišta još uvijek nije određen.

 • Inspektori izrekli kazni u vrijednosti većoj od 900.000 eura
  on 16/07/2024 at 14:26

  Inspektori Uprave za inspekcijske poslove su u šest primorskih opština tokom prvih 15 dana pojačanog inspekcijskog nadzora izvršili ukupno 1.817 inspekcijskih nadzora tokom kojh je utvrđeno 1.416 nepravilnosti i izrečeno novčanih kazni u ukupnom iznosu od 910.260 eura.

 • "Sve spremno za povećani broj korisnika i veća opterećenja tokom sezone"
  on 16/07/2024 at 14:07

  Elektrodistributivna mreža srpemna je za povećani broj korisnika i veća opterećenja tokom ljetnje turističke sezone, saopšteno je iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS).