NAKON VISE OD 10 GODINA

Glavni grad Podgorica, Univerzitet Crne Gore i kompanija “Saniteko”, nakon 10 godina, obnovili su fontanu u Univerzitetskom parku, za sta je ulozeno oko 50.000 eura, saopstio je PG Biro.

“Veceras smo dobili jos jedan lijepi kutak, uz pomoc komapnije “Saniteko” i nasih prijatelja sa Univerziteta Crne Gore uspjeli smo u namjeri da rekonstruisemo ovu, po mnogima, najljepsu fontanu u Podgorici. Iako mozda to tako ne djeluje na prvi pogled, zelim da vam kazem da je u pitanju bio vrlo kompleksan i zahtjevan posao, imajuci u vidu prethodno stanje fontane koja je bila potpuno devastirana”, istakao je gradonacalnik Podgorice Ivan Vukovic.

Podsjetio je da je kompletna infrastruktura fontane bila ukradena.

“Tako da smo zajednickim snagama uspjeli najprije da obezbijedimo najkvalitetniju opremu, a onda i sa nasim partnerima sa Univerziteta obezijedimo finansijska sredstva za potrebne gradevinske radove. Ukupna investicija je prevazisla 50.000 eura od cega se najveci dio odnosi na donaciju kompanije “Saniteko”, kojoj zelim da zahvalim u ime Glavnog grada i svih njegovih stanovnika uz poruku, apel i molbu da nam se ne desi ono sto nam se desilo prije dvije noci kada smo pred samo otvaranje fontane morali ponovo da obnavljamo jedan njen dio”, kazao je Vukovic.

Mladen Brnovic iz kompanije “Saniteko” istakao je da je fontana u Univerzitetskom parku trebalo da bude jedan od simbola Podgorice jos od ranije.

“Medutim, svjedoci smo da je devastirana dugi niz godina. Prilikom njene obnove vodili smo se nacelom da se moraju ispostovati pravila struke i ugraditi pumpe koje ce dugi niz godina funkcionisati na kvalitetan nacin. Takode smo za tehnicku prostoriju, koja je predvidena za bazensku tehniku, ugradili ventilacioni sistem, koji ce da pospjesi samo funkcionisanje opreme. Ocekujemo da ce narednih 10 do 15 godina ova fontana funkcionisati na zadovoljstvo svih Podgoricana”, zakljucio je Brnovic.

Ispred Univerziteta Crne Gore, kompaniji Saniteko se zahvalio prorektor Boris Vukicevic, a gradonacelnik Vukovic je ispred Glavnog grada urucio zahvalnicu.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • Rekonstrukcija vlade u utorak ili na vanrednoj sjednici Skupštine u avgustu ili septembru
  on 19/07/2024 at 20:00

  Dok opozicija i pojedini mediji navode da je rekonstrukcija Vlade dogovorena i da bi se mogla dogoditi u utorak parlamentarna većina o tome još ne govori. Ako se to ne desi u utorak, premijer, koji bi trebalo da predloži i brani rekonstrukciju Vlade u parlamentu, već u srijedu putuje u Pariz, na otvaranje Olimpijskih igara. To znači da ako rekonstrukcija ne bude u julu, u avgustu i septembru bi morala da bude zakazana vanredna sjednica Skupštine.

 • Butorović: Evropa Sad 2 stvara bolje uslove za poslodavca i radnike
  on 19/07/2024 at 19:30

  Svjedoci smo da su naši građani zadnjih decenija uvijek bili ti koji su nosili najveći teret ekonomije na uštrb svojih radničkih prava i prava koja prositiču iz radnog odnosa, napisao je sekretar kluba poslanika "Evropa Sad" Milutin Butorović.

 • Paunović: DPS opčinjen Šaranovićem
  on 19/07/2024 at 17:45

  Svjedoci smo svakodnevnih napada na ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića, a opčinjenost njime i Ministarstvom unutrašnjih poslova prevazilazi sve granice, napisao je portparol Demokratske Crne Gore Mitar Paunović u reagovanju na saopštenje Demokratske partije socijalista (DPS)u kojem piše da je parlamentarna većina nedolaskom na sjednicu ponizila Šaranovića.

 • Spajić: Ni ja, ni bilo ko iz mog okruženja, ne utičemo na rad SDT-a
  on 19/07/2024 at 17:26

  Izvršna vlast ne miješa se u posao Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) i u Crnoj Gori nema političkog revanšizma, poručio je premijer Milojko Spajić.

 • Šaranović poziva SDT da ispita javne nabavke u MUP-u: Nepravilnosti nema
  on 19/07/2024 at 16:02

  Ministar unutrašnjih poslova (MUP) Danilo Šaranović pozvao je danas Specijalno državno tužilaštvo da ispita njegovo djelovanje i sve javne nabavke u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

 • Premijerski sat kroz objektiv
  on 19/07/2024 at 15:50

  Dvanaesta - posebna sjednica Prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja u 2024.

 • Milatović imenovao Mirkovića za ambasadora u SAD
  on 19/07/2024 at 15:12

  Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović imenovao je Jovana Mirkovića za ambasadora Crne Gore u Sjedinjenim Američkim Državama, na rezidentnoj osnovi, sa sjedištem u Vašingtonu.

 • Parlamentarna većina nedolaskom na sjednicu ponizila Šaranovića
  on 19/07/2024 at 14:13

  Parlamentarna većina je, nedolaskom na sjednicu Odbora za bezbjednost i odbranu, ponizila ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića i poručila mu da nema legitimitet da ostane na funkciji, saopštili su iz Kluba poslanika Demokratske partije socijalista (DPS).

 • Rezultati izbora u Andrijevici objavljeni 16. jula, nova sjednica SO do kraja mjeseca
  on 19/07/2024 at 14:02

  Ministarstvo javne uprave obavila je nadzor nad primjenom odredbi člana 39 Zakona o lokalnoj samoupravi u Opštini Andrijevica i utvrdila da su konačni rezultati izbora objavljeni u „Službenom listu CG-opštinski propisi“ dana 16. jula 2024. godine.

 • Reizbor fon der Lajen dodatno će osnažiti veze između naših institucija
  on 19/07/2024 at 13:33

  Crna Gora je u potpunosti posvećena procesu pristupanja Evropskoj uniji, duboko poštujući i cijeneći vrijednosti demokratije, vladavine prava i ljudskih prava koje čine fundament porodice razvijenih evropskih zemalja, saopštio je predsjednik Skupštine Andrija Mandić. On je čestitao reizbor predsjednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen.