NAKON VISE OD 10 GODINA

Glavni grad Podgorica, Univerzitet Crne Gore i kompanija “Saniteko”, nakon 10 godina, obnovili su fontanu u Univerzitetskom parku, za sta je ulozeno oko 50.000 eura, saopstio je PG Biro.

“Veceras smo dobili jos jedan lijepi kutak, uz pomoc komapnije “Saniteko” i nasih prijatelja sa Univerziteta Crne Gore uspjeli smo u namjeri da rekonstruisemo ovu, po mnogima, najljepsu fontanu u Podgorici. Iako mozda to tako ne djeluje na prvi pogled, zelim da vam kazem da je u pitanju bio vrlo kompleksan i zahtjevan posao, imajuci u vidu prethodno stanje fontane koja je bila potpuno devastirana”, istakao je gradonacalnik Podgorice Ivan Vukovic.

Podsjetio je da je kompletna infrastruktura fontane bila ukradena.

“Tako da smo zajednickim snagama uspjeli najprije da obezbijedimo najkvalitetniju opremu, a onda i sa nasim partnerima sa Univerziteta obezijedimo finansijska sredstva za potrebne gradevinske radove. Ukupna investicija je prevazisla 50.000 eura od cega se najveci dio odnosi na donaciju kompanije “Saniteko”, kojoj zelim da zahvalim u ime Glavnog grada i svih njegovih stanovnika uz poruku, apel i molbu da nam se ne desi ono sto nam se desilo prije dvije noci kada smo pred samo otvaranje fontane morali ponovo da obnavljamo jedan njen dio”, kazao je Vukovic.

Mladen Brnovic iz kompanije “Saniteko” istakao je da je fontana u Univerzitetskom parku trebalo da bude jedan od simbola Podgorice jos od ranije.

“Medutim, svjedoci smo da je devastirana dugi niz godina. Prilikom njene obnove vodili smo se nacelom da se moraju ispostovati pravila struke i ugraditi pumpe koje ce dugi niz godina funkcionisati na kvalitetan nacin. Takode smo za tehnicku prostoriju, koja je predvidena za bazensku tehniku, ugradili ventilacioni sistem, koji ce da pospjesi samo funkcionisanje opreme. Ocekujemo da ce narednih 10 do 15 godina ova fontana funkcionisati na zadovoljstvo svih Podgoricana”, zakljucio je Brnovic.

Ispred Univerziteta Crne Gore, kompaniji Saniteko se zahvalio prorektor Boris Vukicevic, a gradonacelnik Vukovic je ispred Glavnog grada urucio zahvalnicu.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • Na naplatu stižu stari krediti, država ne planira nova zaduženja
  on 26/03/2023 at 18:42

  Iako za sada država ne planira nova zaduženja budžetom je planirana mogućnost još 500 miliona eura zaduženja jer nam na naplatu stižu i stari krediti. A s obzirom na nepovoljne uslove na globalnom tržištu država će, kaže ministar finansija Aleksandar Damjanović, razmotriti i mogućnost emitovanja obveznica na domaćem tržištu. Da bi zaduživanje države na domaćem tržištu, gdje građani i privreda u bankama drže rekordne depozite, bilo gotovo duplo povoljnije, smatraju i finansijski stručnjaci.

 • Slabi srednjoročni izgledi globalne ekonomije
  on 26/03/2023 at 15:10

  Srednjoročni izgledi globalne ekonomije vjerovatno ostaju slabi zbog izuzetno velike neizvjesnosti, saopštila je direktorka Međunarodnog montarnog fonda (MMF), Kristalina Georgijeva.

 • Auto-putem od početka godine prošlo 385,68 hiljada vozila
  on 26/03/2023 at 14:28

  Auto-putem Princeza Ksenija od početka ove godine prošlo je 385,68 hiljada vozila. Prema podacima sa sajta Monteputa, koji upravlja prioritetnom dionicom auto-puta od Smokovca do Mateševa, promet vozila je u periodu od 17. do 23. marta iznosio 34,54 hiljade.

 • Investitori zabrinuti za sudbinu nekoliko banaka
  on 26/03/2023 at 12:22

  Svjetska tržišta kapitala ove sedmice su imala nervozne trgovine, ali ishod je na kraju ipak bio pozitivan. Investitori su zabrinuti za sudbinu nekoliko banaka i jer centralne banke zbog visoke inflacije nastavljaju podizati kamatne stope, prenosi SEEbiz.

 • "Žabljak mora naći nove alternative za razvoj zimskog turizma"
  on 26/03/2023 at 11:52

  Ova sezona je pokazala da Žabljak mora pronaći nove alternative za razvoj zimskog turizma, a ne samo Skijalište, koje je već duži period u izvjesnim problemima, prije svega infrastrukturno, saopštila je direktorica žabljačke Turističke organizacije, Vanja Krgović Šarović.

 • To Montenegro iznajmio hangar Montenegro Airlinesa u stečaju
  on 26/03/2023 at 10:32

  To Montenegro iznajmio je hangar Montenegro Airlinesa (MA) u stečaju, potvrđeno je TVCG.

 • Za četiri godine otkrivena 41 falsifikovana novčanica od 500 eura
  on 26/03/2023 at 06:09

  Od 2019. godine, kada su su centralne banke članica eurozone prestale da štampaju novčanicu od 500 eura, u našoj zemlji je zabilježen 41 falsifikat tog apoena, podaci su Centralne banke Crne Gore (CBCG). U trgovinama u Crnoj Gori ta novčanica je i dalje regularno sredstvo plaćanja.

 • Podržavaju mala preduzeća sa međunarodnim ambicijama 15 godina
  on 25/03/2023 at 14:21

  Evropska mreža preduzetništva /Enterprise Europe Network/ (EEN), kao i MontEENegro konzorcijum koji djeluje u sklopu nje, u cilju podrške malim preduzećima, ove godine obilježavaju 15 godina postojanja.

 • Kroz Sozinu prošlo 550 hiljada vozila
  on 25/03/2023 at 14:04

  Kroz tunel Sozina je u periodu od 17. do 23. marta prošlo 52,41 hiljada vozila, većinom automobila.

 • U Herceg Novom 4,63 hiljade turista
  on 25/03/2023 at 13:53

  U Herceg Novom, prema podacima od četvrtka, boravi 4,63 hiljade turista, 1,74 hiljade više nego u istom periodu prošle godine.