SUNDIC U ZENEVI

Generalni direktor Radio-televizije Crne Gore (RTCG) Bozidar Sundic ucestvovao je na Generalnoj skupstini EBU-a koja se odrzava u Zenevi. Sastanku su prisustvovali generalni direktori nacionalnih javnih emitera koji predstavljaju i aktivne i pridruzene clanove EBU-a.

Tokom generalne skupstine EBU-a razgovarano je o prijedlogu izmjena Statuta EBU-a i usvojeni su izvjestaji izvrsnog odbora i generalnog direktora EBU-a.

Pored redovne sjednice Generalne skupstine EBU-a, ucesce su uzeli i govornici medu kojima su Daniel Ek, generalni direktor i osnivac Spotify-a, i predsjednik Medunarodnog olimpijskog komiteta Thomas Bach, koji je govorio o buducnosti olimpijskog sporta.

Jedan od zakljucaka 83. generalne skupstine bio je i da ce se na ljetnjoj generalnoj skupstini koja ce biti odrzana u junu 2020. godine u Dubrovniku glasati o novom modelu obracuna clanarina.

“Novim modelom ocekujemo smanjenje clanarine EBU-a za RTCG”, naglasio je Sundic.

Inace, Evropska radiodifuzna unija ima 70 aktivnih clanova u 56 zemalja i 34 pridruzena clana u 21 zemlji. Sjediste EBU-a je u Zenevi, Svajcarska i globalni je savez javnih emitera.

Glavni cilj EBU-a je osigurati odrzivu buducnost javnih medija, pruzajuci svojim clanovima sadrzaje: vijesti, sport i muziku itd. EBU takode nastoji da izgradi svoj utemeljeni etos solidarnosti i saradnje u stvaranju centra za ucenje i deljenje.

Noel Curran trenutno je generalni direktor EBU-a. Evropski radiodifuzni savezi organizator su takmicenja za pjesmu Evrovizije, dogadaja koji organizuje od 1956. godine.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • Platni promet 1,38 milijardi eura
  on 27/03/2023 at 17:36

  Vrijednost realizovanog platnog prometa za 20 radnih dana u februaru iznosila je 1,38 milijardi aura, što je 18 odsto više nego u januaru, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG).

 • Nacrt zakona o solidarnom doprinosu povući iz procedure
  on 27/03/2023 at 14:37

  Privredna komora Crne Gore, Američka privredna komora, Crnogorsko udruženje poslodavaca, Savjet stranih investitora i Udruženje banaka Crne Gore, ponovili su apel ministru finansija Aleksandru Damjanoviću u kojem traže od Vlade Crne Gore da povuče iz procedure Nacrt zakona o solidarnom doprinosu. Nacrt zakona smatraju dodatnim oblikom kažnjavanja kompanija koje uspješno posluju i ocjenjuju ga kao još jednu potvrdu dodatnog opterećivanja i urušavanja pozitivnog poslovnog ambijenta u Crnoj Gori.

 • Proizvodnja u Željezari kreće za desetak dana
  on 27/03/2023 at 14:22

  Za desetak dana trebalo bi da počne proizvodnja u pogonu Nikšićke Željezare, najavio je direktor te kompanije Đorđije Manojlović.

 • "Vrijedna imovina u Golubovcima data u zakup bez analiza i tendera"
  on 27/03/2023 at 13:43

  Bivši zaposleni u Montenegro airlinesu ističu da su iz medija saznali o izmajmljivanju hangara koji je u vlasništvu MA na Aerodromu "Golubovci" novom avio-prevozniku To Montenegro, i pitaju se zašto je stečajni sudija dozvolio novom stečajnom upravniku da ovako vrijednu imovinu da u zakup bez ikakve analize isplativosti zakupa i raspisanog tendera. Najavili su podnošenje prigovora na rad stečajnog upravnika i stečajnog sudije.

 • Uhapšena 34 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola
  on 27/03/2023 at 13:18

  Službenici policije uhapsili su tokom vikenda 34 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola, saopšteno je iz Uprave policije.

 • Od ponoći jeftinije sve vrste goriva
  on 27/03/2023 at 12:48

  Sve vrste goriva u Crnoj Gori će od ponoći biti jeftinije, saopšteno je iz Ministarstva kapitalnih investicija (MKI).

 • Damjanović: Vlada će u ratama platiti dug Montenegro Bonusa EPCG
  on 27/03/2023 at 10:54

  Ministar finansija Aleksandar Damjanović kazao je da će Vlada početi sa isplatom duga od 11,5 miliona eura Montenegro Bonusa Elektroprivredi Crne Gore na način što će odvajati dio od pripadajućih dividendi, odnosno dobiti.

 • Poziv gradovima i opštinama za ligu šampiona lokalnog razvoja
  on 27/03/2023 at 10:08

  Lokalne samouprave iz regiona od danas se mogu prijaviti za učešće u Programu sertifikacije gradova i opština s povoljnim poslovnim okruženjem u jugoistočnoj Evropi (BFC SEE), kako bi sistemski unaprijedile uslove za privlačenje investicija i brži razvoj postojeće privrede.

 • Na naplatu stižu stari krediti, država ne planira nova zaduženja
  on 26/03/2023 at 18:42

  Iako za sada država ne planira nova zaduženja budžetom je planirana mogućnost još 500 miliona eura zaduženja jer nam na naplatu stižu i stari krediti. A s obzirom na nepovoljne uslove na globalnom tržištu država će, kaže ministar finansija Aleksandar Damjanović, razmotriti i mogućnost emitovanja obveznica na domaćem tržištu. Da bi zaduživanje države na domaćem tržištu, gdje građani i privreda u bankama drže rekordne depozite, bilo gotovo duplo povoljnije, smatraju i finansijski stručnjaci.

 • Slabi srednjoročni izgledi globalne ekonomije
  on 26/03/2023 at 15:10

  Srednjoročni izgledi globalne ekonomije vjerovatno ostaju slabi zbog izuzetno velike neizvjesnosti, saopštila je direktorka Međunarodnog montarnog fonda (MMF), Kristalina Georgijeva.