TRAJACE DO 2.JANUARA

U Podgorici je veceras otvoren Podgoricki praznicni pazar. Na Trgu u Podgorici okupio se veliki broj posjetilaca koji su obilazili postavljene standove.

Pazar se odrzava do 2. januara i jedna je od brojnih manifestacija u okviru proslave 75 godina oslobodenja Podgorice koja se obiljezava 19. decembra.

Gradonacelnik Podgorice Ivan Vukovic kazao je da ce glavni grad Crne Gore nastaviti da bude turisticka destinacija.

“Zelimo da se ovaj grad jos vise razvija i bude na turistickim mapama u regionu. Ovo je jedan od nacina da to ucinimo”, kazao je Vukovic.

Centralni gradski trg u Podgorici je, kao i na proslogodisnjem pazaru, ukrasen po ugledu na advente koji se organizuju po evropskim gradovima. Na trgu je postavljena velika jelka, ringispil i brojni standovi na kojima se mogu kupiti hrana, kuvano vino, cajevi i kafa kao i suveniri i domaci proizvodi.

Kako su kazali organizatori iz Turisticke organizacije Podgorica, nakon uspjeha proslogodisnjeg pazara, ove godine ce biti obogacena ponuda za posjetioce.

Na okicenom trgu u centru grada nastupace lokalni bendovi i izvodaci, a bice organizovan kulturni i djeciji program. U malim kucicama i standovima bice predstavljeni crnogorski preduzetnici, a u novogodisnjoj noci nastupice bendovi Letu stuke i Nicim izazvan, dok ce 1. januara na trgu nastupati Darko Rundek i Marko Louis.

Priznanja najboljima u turizmu i ugostiteljstvu

Na vecerasnjem otvaranju dodjeljenje su nagrade za najbolje u turizmu i ugostiteljstvu kojima Turisticka organizacija Podgorice vise od dvije decenije nagraduje pojedince i kolektive koji svojim radom doprinose unaprjedenju ukupne turisticke ponude grada.

U kategoriji ,,Najbolje kompanije i institucije” priznanja su dobili: kompanija ,,Savana Continental Property Management & Lodging”, hotel”Perla Residence Hotel & Spa”; restoran ,,Gostiona 1928″, kafe bar ,,Caffeine Coffee Shop”, poslasticarnica ,,Tamu Dessert Lounge”, turisticka agencija ,,Terra”, manifestacija ,,Underhill Fest”, turisticko-izletnicko mjesto ,,Prihvatiliste i oporavak zivotinja Crna Gora”, te casopis ,,Caffe Montenegro”.

Kada je rijec o najboljim pojedincima, priznanja su dobili: menadzer Nikola Buzdovan (restoran ,,Porto”), recepcionerka Vesna Drobnjak (hotel ,,Verde Complex”), kuvar Radovan Bulatovic (restoran ,,PG Akademija piva”), konobar Milovan Vavic (restoran ,,100 manira”) i turisticki vodic Dusan Drakic.

Priznanja su dobili i najbolji komunalni radnici u Podgorici, i to Camil Asanovic i Bajram Gas.

Posebno priznanje za doprinos u turizmu dobio je Milo Radonjic iz hotela CentreVille Hotel & Experiences, a specijalnu nagradu za promociju putem internet kanala komunikacije Balsa Strugar.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • Formirana radna grupa za izradu mape puta finansijskog sektora ka održivim finansijama
  on 22/07/2024 at 15:22

  Na današnjoj sjednici Savjeta za finansijsku stabilnost razmatrani su mogući uticaji klimatskih promjena na finansijski sistem, saopšteno je iz Centralne banke Crne Gore. Kako su kazali, sastanku su prisustvovali guvernerka CBCG i predsjedavajuća Savjeta Irena Radović, članovi Savjeta – Novica Vuković, ministar finansija, Željko Drinčić, predsjednik Komisije za tržište kapitala i Marko Ivanović, predsjednik Savjeta Agencije za nadzor osiguranja.

 • Komisija da razmatra prvatizaciju Primorke
  on 22/07/2024 at 14:53

  Poslanici Demokratske Crne Gore inicirali su da se pred skupštinskom Komisijom za praćenje i kontrolu postupka privatizacije nađe i privatizacija barske Primorke.

 • Vlada ograničila cijene brašna, šećera, ulja i soli
  on 22/07/2024 at 14:05

  Vlada je na današnjoj sjednici odlučila da ograniči cijene pšeničnog bračna (tip 400 i 500), šećera, suncokretovog ulja i kuhinjske soli.

 • Odlilo se 150,5 miliona eura
  on 22/07/2024 at 11:45

  Ukupan priliv stranih direktnih investicija (SDI) na kraju maja je iznosio 364,81 miliona eura, dok se istovremeno iz zemlje odlilo 150,46 miliona eura, pokazuju preliminarni podaci Centralne banke (CBCG).

 • "Evropa sad 2 ključna inicijativa za smanjenje nezaposlenosti u CG"
  on 22/07/2024 at 10:24

  Program "Evropa sad 2" predstavlja ključnu inicijativu za smanjenje nezaposlenosti u državi, sa jasnim ciljem unapređenja ekonomskih uslova i životnog standarda, ocijenio je vršilac dužnosti direktora Zavoda za zapošljavanje (ZZZ), David Perčobić. On je kazao da, kao prvi čovjek Zavoda, krovne institucije na tržištu rada, želi izraziti punu podršku programu Evropa sad 2.

 • Turiste i ovog ljeta dočekuju zaključane prodavnice nedjeljom
  on 21/07/2024 at 19:41

  Od političke volje zavisi i vraćanje radne nedjelje u trgovinama. Ministar ekonomskog razvoja i potpredsjednik Vlade Nik Đeljošaj kaže da je izostala podrška poslanika da se izglasa taj zakon. Tako da i ovog ljeta turiste dočekuju zaključane prodavnice drugog dana vikenda.

 • Dolar blago ojačao prema korpi valuta
  on 21/07/2024 at 16:16

  Dolar je ojačao prema korpi valuta, nakon dvije sedmice pada, dok je euro blago oslabio nakon što je Evropska centralna banka (ECB) ostavila kamate nepromijenjene.

 • "'Evropa sad 2' ne smije trgovinama biti izgovor za poskupljenja"
  on 21/07/2024 at 14:46

  Građani danas mogu da žive dostojanstveno sa svojim primanjima, saopštio je poslanik Pokreta Evropa sad (PES) Dražen Petrić.

 • Platni promet 1,95 milijardi eura
  on 21/07/2024 at 11:36

  Vrijednost realizovanog platnog prometa za 20 radnih dana u junu iznosila je 1,95 milijardi eura, što je 11,4 odsto više u odnosu na maj, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG).

 • "Kastrati grupa je dobra opcija da uzme pod koncesiju crnogorske Aerodrome"
  on 21/07/2024 at 10:23

  Ako bi crnogorska Vlada razmatrala opciju koncesije, Kastrati Grupa bi sigurno predstavljala solidnu i održivu opciju, s obzirom na njen dosadašnji učinak na Međunarodnom Aerodromu Tirana i njeno snažno prisustvo na Zapadnom Balkanu, kazao je za Pjervitorio Farabi, glavni operativni direktor Aerodroma Tirana.