ROK OSAM MJESECI

Pocela je potpuna rekonstrukcija dvije od pet planiranih, postojecih zgrada u kasarni Marko Miljanov Popovic u Maslinama, a kompanija Bemax ima rok od osam mjeseci da zavrseni ugovoreni projekat.

Pocetak radova ozvanicio je ministar odbrane Predrag Boskovic.

Boskovic je tom prilikom kazao da je u Dugorocnom planu odbrane kasarna u Maslinama definisana kao jedan od prioritetnih infrastrukturnih projekata.

“Danas pocinje rekonstrukcija dva postojeca objekta gdje ce biti smjesteni logistika, inzenjerija i veza. Nakon toga, radicemo dva nova objekta gdje ce biti smjestena vojna policija i pocasna garda, a nakon toga cemo, vec iduce godine, krenuti u izgradnju nove zgrade Generalstaba Vojske Crne Gore, za sta je idejni projekat zavrsen”, porucio je Boskovic.

On je rekao da ce kasarna nakon 12 godina ponovo dobiti upotrebnu vrijednost, gdje ce, na jednom mjestu Generalstab i Ministarstvo odbrane imati sve uslove za najefikasniji rad.

“Ove tri godine smo, prije svega, bili fokusirani na Vojsku Crne Gore. Nakon punopravnog clanstva u NATO mogli smo mnogo vise da se posvetimo njenoj organizacionoj strukturi. Tu sam posebno zahvalan Generalstabu na zaista velikom poslu koji su uradili, kako bi VCG doveli na nivo koji je predviden strategijskim dokumentima. Vlada Crne Gore je takode, dala puni prioritet VCG, sto se vidi i kroz nabavke koje smo uspjesno sproveli, kako bi vojska mogla da ima adekvatnu opremu i da izvrsava svoje misije”, istakao je Boskovic.

I tu se, kako je kazao ministar, nece stati.

Naredne godine u planu je intenziviranje radova na kasarni Andrijevica, dok cemo pored lako-oklopnih vozila imati potpuno obnovljen logisticki bataljon, imajuci na umu veliki broj transportnih sredstava koje cemo dobiti i koji smo ove godine nabavili.

Da ce radovi na kasarni u Maslinama biti zavrseni u dogovorenom roku i na kvalitetan nacin, uvjerava izvrsni direktor kompanije BEMAX, Veselin Kovacevic.

“Radi se o dva objekta bruto povrsine od po 3 hiljade kvadrata koji se sastoje od prizemlja i dva sprata. Rijec je o kompletnoj rekonstrukciji. Rok za izvodenje radova je 250 dana. Naravno, kao i uvijek, ocekujemo i potrudicemo se da ove radove kvalitetno izvedemo i u roku koji je dogovoren”, kazao je Kovacevic.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • Rekonstrukcija vlade u utorak ili na vanrednoj sjednici Skupštine u avgustu ili septembru
  on 19/07/2024 at 20:00

  Dok opozicija i pojedini mediji navode da je rekonstrukcija Vlade dogovorena i da bi se mogla dogoditi u utorak parlamentarna većina o tome još ne govori. Ako se to ne desi u utorak, premijer, koji bi trebalo da predloži i brani rekonstrukciju Vlade u parlamentu, već u srijedu putuje u Pariz, na otvaranje Olimpijskih igara. To znači da ako rekonstrukcija ne bude u julu, u avgustu i septembru bi morala da bude zakazana vanredna sjednica Skupštine.

 • Butorović: Evropa Sad 2 stvara bolje uslove za poslodavca i radnike
  on 19/07/2024 at 19:30

  Svjedoci smo da su naši građani zadnjih decenija uvijek bili ti koji su nosili najveći teret ekonomije na uštrb svojih radničkih prava i prava koja prositiču iz radnog odnosa, napisao je sekretar kluba poslanika "Evropa Sad" Milutin Butorović.

 • Paunović: DPS opčinjen Šaranovićem
  on 19/07/2024 at 17:45

  Svjedoci smo svakodnevnih napada na ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića, a opčinjenost njime i Ministarstvom unutrašnjih poslova prevazilazi sve granice, napisao je portparol Demokratske Crne Gore Mitar Paunović u reagovanju na saopštenje Demokratske partije socijalista (DPS)u kojem piše da je parlamentarna većina nedolaskom na sjednicu ponizila Šaranovića.

 • Spajić: Ni ja, ni bilo ko iz mog okruženja, ne utičemo na rad SDT-a
  on 19/07/2024 at 17:26

  Izvršna vlast ne miješa se u posao Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) i u Crnoj Gori nema političkog revanšizma, poručio je premijer Milojko Spajić.

 • Šaranović poziva SDT da ispita javne nabavke u MUP-u: Nepravilnosti nema
  on 19/07/2024 at 16:02

  Ministar unutrašnjih poslova (MUP) Danilo Šaranović pozvao je danas Specijalno državno tužilaštvo da ispita njegovo djelovanje i sve javne nabavke u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

 • Premijerski sat kroz objektiv
  on 19/07/2024 at 15:50

  Dvanaesta - posebna sjednica Prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja u 2024.

 • Milatović imenovao Mirkovića za ambasadora u SAD
  on 19/07/2024 at 15:12

  Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović imenovao je Jovana Mirkovića za ambasadora Crne Gore u Sjedinjenim Američkim Državama, na rezidentnoj osnovi, sa sjedištem u Vašingtonu.

 • Parlamentarna većina nedolaskom na sjednicu ponizila Šaranovića
  on 19/07/2024 at 14:13

  Parlamentarna većina je, nedolaskom na sjednicu Odbora za bezbjednost i odbranu, ponizila ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića i poručila mu da nema legitimitet da ostane na funkciji, saopštili su iz Kluba poslanika Demokratske partije socijalista (DPS).

 • Rezultati izbora u Andrijevici objavljeni 16. jula, nova sjednica SO do kraja mjeseca
  on 19/07/2024 at 14:02

  Ministarstvo javne uprave obavila je nadzor nad primjenom odredbi člana 39 Zakona o lokalnoj samoupravi u Opštini Andrijevica i utvrdila da su konačni rezultati izbora objavljeni u „Službenom listu CG-opštinski propisi“ dana 16. jula 2024. godine.

 • Reizbor fon der Lajen dodatno će osnažiti veze između naših institucija
  on 19/07/2024 at 13:33

  Crna Gora je u potpunosti posvećena procesu pristupanja Evropskoj uniji, duboko poštujući i cijeneći vrijednosti demokratije, vladavine prava i ljudskih prava koje čine fundament porodice razvijenih evropskih zemalja, saopštio je predsjednik Skupštine Andrija Mandić. On je čestitao reizbor predsjednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen.