PZP SAOPSTIO

Medunarodna demokratska unija (IDU) pozvala je sve politicke strukture i institucije u Crnoj Gori da zapocnu dijalog o osnovnim reformama potrebnim za jacanje demokratije i mirno rjesavanje duboke politicke krize u zemlji, saopsteno je iz PzP-a, clana IDU-a.

Na sastanku Izvrsnog komiteta IDU u Vasingtonu, u okviru Kongresa te globalne alijanse partija desnog centra usvojena je Rezolucija o Crnoj Gori.

Kako je saopsteno iz Pokreta za promjene IDU iskazuje zabrinutost zbog neprekidnog politicki motivisanog progona Nebojse Medojevica, lidera Pokreta za promjene (PZP).

“Politicki progon PZP-a, stranke koja cvrsto promovise tradicionalne hriscanske vrijednosti i ideologiju modernog konzervatizma nastavak je totalitarne prakse vladavine DPS-a Mila Dukanovica, jedine komunisticke partije u Evropi koja je neprekidno na vlasti od 1945. godine”, saopsteno je iz PzP.

IDU, kako navode u PzP-u, poziva EU institucije da snazno osude, kako isticu, praksu staljinistickih namjestenih sudenja.

“Kao i nedostatka efikasnih istraga u vezi sa krijumcarenjem droge, cigareta, oruzja i pranja novca, i da insistiraju na efikasnoj zastiti zvizdaca, poslanika i novinara koji istrazuju korupciju i organizovani kriminal”, porucuju iz PzP-a.

IDU pazljivo prati situaciju u Crnoj Gori – kandidatu za clanstvo u EU i, kako navode u PzP-u, iskazuje svoju zabrinutost zbog politicki motivisanog progona Nebojse Medojevica.

Medojevic, kako se navodi u saopstenju, uziva nepodijeljenu podrsku IDU-a, “kao jedan od najistaknutijih i najhrabrijih boraca protiv korupcije i mafije u Crnoj Gori”.

Kako je saopsteno iz PzP-a za rezoluciju kojom se osuduje progon Nebojse Medojevica glasali su predstavnici najznacajnijih.

Iz regiona snaznu podrsku rezoluciji dala je i SNS Aleksandra Vucica, PDP Republike Srpske Borislava Borenovica, VMRDPNE Nikole Gruevskog.

“Usvajanje ove Rezolucije predatavlja priznanje i pobjedu na medunarodnij sceni PzP-a i DF-a i do sada najsnaznija osuda totalitarnog i korumpiranog rezima u Crnoj Gori”, porucuju iz PzP-a.

U toku rada Kongresa IDU Medojevic se susreo i sa uticajnim republikanskim Senatorima.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • Platni promet 1,38 milijardi eura
  on 27/03/2023 at 17:36

  Vrijednost realizovanog platnog prometa za 20 radnih dana u februaru iznosila je 1,38 milijardi aura, što je 18 odsto više nego u januaru, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG).

 • Nacrt zakona o solidarnom doprinosu povući iz procedure
  on 27/03/2023 at 14:37

  Privredna komora Crne Gore, Američka privredna komora, Crnogorsko udruženje poslodavaca, Savjet stranih investitora i Udruženje banaka Crne Gore, ponovili su apel ministru finansija Aleksandru Damjanoviću u kojem traže od Vlade Crne Gore da povuče iz procedure Nacrt zakona o solidarnom doprinosu. Nacrt zakona smatraju dodatnim oblikom kažnjavanja kompanija koje uspješno posluju i ocjenjuju ga kao još jednu potvrdu dodatnog opterećivanja i urušavanja pozitivnog poslovnog ambijenta u Crnoj Gori.

 • Proizvodnja u Željezari kreće za desetak dana
  on 27/03/2023 at 14:22

  Za desetak dana trebalo bi da počne proizvodnja u pogonu Nikšićke Željezare, najavio je direktor te kompanije Đorđije Manojlović.

 • "Vrijedna imovina u Golubovcima data u zakup bez analiza i tendera"
  on 27/03/2023 at 13:43

  Bivši zaposleni u Montenegro airlinesu ističu da su iz medija saznali o izmajmljivanju hangara koji je u vlasništvu MA na Aerodromu "Golubovci" novom avio-prevozniku To Montenegro, i pitaju se zašto je stečajni sudija dozvolio novom stečajnom upravniku da ovako vrijednu imovinu da u zakup bez ikakve analize isplativosti zakupa i raspisanog tendera. Najavili su podnošenje prigovora na rad stečajnog upravnika i stečajnog sudije.

 • Uhapšena 34 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola
  on 27/03/2023 at 13:18

  Službenici policije uhapsili su tokom vikenda 34 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola, saopšteno je iz Uprave policije.

 • Od ponoći jeftinije sve vrste goriva
  on 27/03/2023 at 12:48

  Sve vrste goriva u Crnoj Gori će od ponoći biti jeftinije, saopšteno je iz Ministarstva kapitalnih investicija (MKI).

 • Damjanović: Vlada će u ratama platiti dug Montenegro Bonusa EPCG
  on 27/03/2023 at 10:54

  Ministar finansija Aleksandar Damjanović kazao je da će Vlada početi sa isplatom duga od 11,5 miliona eura Montenegro Bonusa Elektroprivredi Crne Gore na način što će odvajati dio od pripadajućih dividendi, odnosno dobiti.

 • Poziv gradovima i opštinama za ligu šampiona lokalnog razvoja
  on 27/03/2023 at 10:08

  Lokalne samouprave iz regiona od danas se mogu prijaviti za učešće u Programu sertifikacije gradova i opština s povoljnim poslovnim okruženjem u jugoistočnoj Evropi (BFC SEE), kako bi sistemski unaprijedile uslove za privlačenje investicija i brži razvoj postojeće privrede.

 • Na naplatu stižu stari krediti, država ne planira nova zaduženja
  on 26/03/2023 at 18:42

  Iako za sada država ne planira nova zaduženja budžetom je planirana mogućnost još 500 miliona eura zaduženja jer nam na naplatu stižu i stari krediti. A s obzirom na nepovoljne uslove na globalnom tržištu država će, kaže ministar finansija Aleksandar Damjanović, razmotriti i mogućnost emitovanja obveznica na domaćem tržištu. Da bi zaduživanje države na domaćem tržištu, gdje građani i privreda u bankama drže rekordne depozite, bilo gotovo duplo povoljnije, smatraju i finansijski stručnjaci.

 • Slabi srednjoročni izgledi globalne ekonomije
  on 26/03/2023 at 15:10

  Srednjoročni izgledi globalne ekonomije vjerovatno ostaju slabi zbog izuzetno velike neizvjesnosti, saopštila je direktorka Međunarodnog montarnog fonda (MMF), Kristalina Georgijeva.