BALKANSKO PRVENSTVO

Crnogorski karatisti drugog takmicarskog dana Balkanskog prvenstva za kadete, juniore i mlade seniore u slovenackim Brezicama osvojili su osam medalja – dvije srebrne i sest bronzanih.

Srebrne medalje pripale su kadetu Lazaru Potpari i zenskom kadetskom timu u borbama, dok su bronzani bili katasi – kadeti Vasilije Perovic i Lazar Sekulic i mladi senior Arijan Kocan i takmicari u borbama Lazar Jovovic i Vladimir Vukcevic i junior Nemanja Mikulic.

Potpora je u finalnom mecu kategorije preko 70 kilograma, sudijskim izjasnjavanjem, porazen od Anesa Bostandzica iz Bosne i Hercegovine (2:2).

On je na putu do finala eliminisao je Mihajla Vasilica iz Srbije 2:1, Hasima Besica iz Bosne i Hercegovine 6:2 i u polufinalu Berina Dujica 1:0.

Zenska kadetska ekipa u borbama, koja je nastupala u sastavu Andela Ivanovic, Leona Markic, Jovana Stojanovic i Jovana Dokovic, u finalu porazena je od Hrvatske 2:0.

Borbu za zlatnu medalju izborila je pobjedama u duelima sa Rumunijom i Slovenijom 2:0.

Selektor u borbama, Radoslav Vukicevic kazao je da su crnogorski karatisti i drugog takmicarskog dana imali uspjesan nastup.

“Falilo je malo vise sportske srece i iskustva da medalje budu sjajnije. Prije svega mislim na Potparu, kao i u finalnom duelu zenskih kadetskih timova presudulo iskustvo rivalki. Sjutra nas ocekuju ekipni nastupi, nadamo se da cemo i sjutra ostvariti dobar rezultat i da cemo sampionat zaokruziti na najbolji nacin”, rekao je Vukicevic agenciji MINA.

Kadet Lazar Sekulic u mecu za bronzanu medalju u katama pobijedio je Hrvata Tomislava Tkaleca 5:0, dok je Vasilije Perovic u istoj kategoriji slavio protiv Kipranina Adama Orestisa 4:1.

U konkurenciji mladih seniora Arijan Kocan slavio je protiv Slovenca Jana Hartla 5:0.

U konkurenciji kadeta, u kategoriji do 70 kilograma, Lazar Jovic je pobijedio Kipranina Liozisa Vasiliua sudijskim izjasnjavanjem, dok je Vladimir Vukcevic slavio protiv Lazara Markovica iz Bosne i Hercegovine 2:0.

Junior Nemanja Mikulic u kategoriji do 61 kilogram u mecu za medalju pobijedio je Bosanca Dzana Mahmutovica 4:1.

Mikulic je bio bronzani i na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Cileu, u konkurenciji kadeta.

Crnogorska reprezentacija, nakon dva takmicarska dana, ima 21 medalju – tri zlatne, cetiri srebrne i 14 bronzanih.

Zlatne medalje juce su osvojili mladi senior Bojan Boskovic i kadet Emre Saljiu u borbama i mlada seniorka Mila Mrakovic u katama.

Srebrni su bili junior Nemanja Jovovic i kadet Bojan Vulovic u borbama, dok su bronzane medalje osvojili junior Rijad Mandic i mlada seniorka Mia Roganovic u katama i borbasi Andela Ivanovic, Ognjen Bjelajac i Jovan Fatic u kadetskoj, junior Andrija Fatic i mlade seniorke Vasilisa Bujic i Ksenija Rajovic.

Sjutra, posljednjeg takmicarskog dana na programu su ekipna nadmetanja u katama i borbama.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • Na naplatu stižu stari krediti, država ne planira nova zaduženja
  on 26/03/2023 at 18:42

  Iako za sada država ne planira nova zaduženja budžetom je planirana mogućnost još 500 miliona eura zaduženja jer nam na naplatu stižu i stari krediti. A s obzirom na nepovoljne uslove na globalnom tržištu država će, kaže ministar finansija Aleksandar Damjanović, razmotriti i mogućnost emitovanja obveznica na domaćem tržištu. Da bi zaduživanje države na domaćem tržištu, gdje građani i privreda u bankama drže rekordne depozite, bilo gotovo duplo povoljnije, smatraju i finansijski stručnjaci.

 • Slabi srednjoročni izgledi globalne ekonomije
  on 26/03/2023 at 15:10

  Srednjoročni izgledi globalne ekonomije vjerovatno ostaju slabi zbog izuzetno velike neizvjesnosti, saopštila je direktorka Međunarodnog montarnog fonda (MMF), Kristalina Georgijeva.

 • Auto-putem od početka godine prošlo 385,68 hiljada vozila
  on 26/03/2023 at 14:28

  Auto-putem Princeza Ksenija od početka ove godine prošlo je 385,68 hiljada vozila. Prema podacima sa sajta Monteputa, koji upravlja prioritetnom dionicom auto-puta od Smokovca do Mateševa, promet vozila je u periodu od 17. do 23. marta iznosio 34,54 hiljade.

 • Investitori zabrinuti za sudbinu nekoliko banaka
  on 26/03/2023 at 12:22

  Svjetska tržišta kapitala ove sedmice su imala nervozne trgovine, ali ishod je na kraju ipak bio pozitivan. Investitori su zabrinuti za sudbinu nekoliko banaka i jer centralne banke zbog visoke inflacije nastavljaju podizati kamatne stope, prenosi SEEbiz.

 • "Žabljak mora naći nove alternative za razvoj zimskog turizma"
  on 26/03/2023 at 11:52

  Ova sezona je pokazala da Žabljak mora pronaći nove alternative za razvoj zimskog turizma, a ne samo Skijalište, koje je već duži period u izvjesnim problemima, prije svega infrastrukturno, saopštila je direktorica žabljačke Turističke organizacije, Vanja Krgović Šarović.

 • To Montenegro iznajmio hangar Montenegro Airlinesa u stečaju
  on 26/03/2023 at 10:32

  To Montenegro iznajmio je hangar Montenegro Airlinesa (MA) u stečaju, potvrđeno je TVCG.

 • Za četiri godine otkrivena 41 falsifikovana novčanica od 500 eura
  on 26/03/2023 at 06:09

  Od 2019. godine, kada su su centralne banke članica eurozone prestale da štampaju novčanicu od 500 eura, u našoj zemlji je zabilježen 41 falsifikat tog apoena, podaci su Centralne banke Crne Gore (CBCG). U trgovinama u Crnoj Gori ta novčanica je i dalje regularno sredstvo plaćanja.

 • Podržavaju mala preduzeća sa međunarodnim ambicijama 15 godina
  on 25/03/2023 at 14:21

  Evropska mreža preduzetništva /Enterprise Europe Network/ (EEN), kao i MontEENegro konzorcijum koji djeluje u sklopu nje, u cilju podrške malim preduzećima, ove godine obilježavaju 15 godina postojanja.

 • Kroz Sozinu prošlo 550 hiljada vozila
  on 25/03/2023 at 14:04

  Kroz tunel Sozina je u periodu od 17. do 23. marta prošlo 52,41 hiljada vozila, većinom automobila.

 • U Herceg Novom 4,63 hiljade turista
  on 25/03/2023 at 13:53

  U Herceg Novom, prema podacima od četvrtka, boravi 4,63 hiljade turista, 1,74 hiljade više nego u istom periodu prošle godine.