NAKON 12 GODINA

Izgradnja parkinga u dvoristu zgrade poznate kao “Zabjelska Vektra” privodi se kraju, a radove je danas obisao gradonacelnik Ivan Vukovic, sa saradnicima.

“Polako privodimo kraju posao koji smo zapoceli prije tacno 12 godina, odnosno izgradnju velikog parkinga koji zbog imovinskog spora koji je vezan za ovu parcelu nije doveden do kraja, zbog cega su stanovnici, a njih je na ovom potezu preko 1.000 trpjeli, jer kvalitet zivota sa nedovrsenim i uredenim parkingom nije bio na zadovoljavajucem nivou”, istakao je Vukovic.

On je kazao da ce “Putevi” privesti svoj dio posla kraju narednih nekoliko dana, a zatim krece ugradnja nove rasvjete. Ukupna vrijednost investicije je vise od 60.000 eura.

Vukovic se gradanima zahvalio na strpljenju i razumijevanju, dodajuci da su imali razlog da se ljute na Glavni grad, ali nikada to nijesu javno iskazali, i da im je gradska uprava na najbolji moguci nacin iskala postovanje za to sto je bio njihov korektan odnos prema tom dugogodisnjem problemu.

Vukovic je podsjetio da se na teritoriji glavnog grada realizuje citav niz projekata iz oblasti putne infrastrukture.
“Najvazniji od njih je Jugozapadna obilaznica, u maju smo zavrsili i Donjogoricki bulevar, prije 10-ak dana je krenula izgradanja prve faze buduceg bulevara prema Tuzima, rekonstruise se i stari put prema Danilovgradu. Zbirno posmatranio vrijednost tih investicija je 35 miliona eura. Isto tako, rade se vazne saobracajnice u razlicitim djelovima grada, u centru, Ulica Vuka Karadzica, u Zagoricu Ulica Velise Mugose, u Gornjoj Gorici Ulica Miloja Pavlovica”, naglasio je Vukovic.

Kako saopstavaju iz Glavnog grada, izvodac radova na ovom projektu je Privredno drustvo Putevi, a ukupna povrsina zahvata je 4.000 kvadrata. Za ugradnju nove rasvjete bice utroseno oko 10.000 eura. Parking ce biti kapaciteta 137 parking mjesta. U ovoj fazi radova zadrzava se postojecih 37 parking mjesta i izgraduje novih 100 mjesta, kao i dvije pristupne saobracajnice koje povezuju parking sa Ulicom 27. marta i parkingom ispred susjedne zgrade.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

  • Potpisane Izmjene Granskog kolektivnog ugovora za ustanove učeničkog i studentskog standarda
    on 18/04/2024 at 20:10

    Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić-Stojanović i predsjednica Samostalnog sindikata đačkih i studentskih domova Crne Gore Magdalena Kasalica, danas su potpisale Granski kolektivni ugovor o Izmjenama i dopunama Granskog kolektivnog ugovora za ustanove učeničkog i studentskog standarda.

  • Sajber robovlasništvo: Kako se zatočenici radnog logora u Mjanmaru primoravaju da varaju ljude na internetu
    on 18/04/2024 at 19:58

    Ravi, 25-godišnji IT radnik iz Šri Lanke, prokrijumčaren je u Mjanmar i odveden u tajni radni logor čiji upravnici govore kineski jezik. Kaže da je bio primoran da vara i traži novac od ljudi sa Zapada, ili bi ga tukli i mučili.

  • Uhapšen navodni ruski špijun koji je planirao atentat na Zelenskog
    on 18/04/2024 at 19:47

    Policija u Poljskoj je danas uhapsila muškarca zato je navodno špijunirao za rusku vojno obavještajnu agenciju (GRU) i zato što je navodno pristao da učestvuje u zavjeri za ubistvo ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, saopštilo je danas poljsko tužilaštvo.

  • Prostor za jačanje ekonomske saradnje sa Saudijskom Arabijom
    on 18/04/2024 at 19:36

    Ministar vanjskih poslova Filip Ivanović boravio je u zvaničnoj posjeti Kraljevini Saudijskoj Arabiji, na poziv šefa diplomatije te zemlje princa Faisala bin Farhan Al Sauda. Ministar Ivanović je upoznao saudijskog kolegu sa vanjskopolitičkim prioritetima aktuelne vlade i glavnim ciljem - članstvom u Evropskoj uniji.

  • Bajden: Kanibali su mi pojeli ujaka
    on 18/04/2024 at 19:27

    Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Džozef Bajden iznio je mogućnost da je njegov ujak koji je učestvovao u pacifičkoj kampanji tokom Drugog svjetskog rata možda postao žrtva kanibala, nakon što je njegov avion oboren iznad Nove Gvineje.

  • Iz NVO Bunt scena traže ostavku ili smjenu Janka Jelića
    on 18/04/2024 at 19:09

    NVO "Bunte scena" protestovala je, sa grupom građana, ispred Nikšićkog pozorišta, zahtjevajući ostavku ili smjenu umjetničkog direktora te kulturne ustanove Janka Jelića zbog stavova iskazanih u saopštenju kojim obrazlaže odluku da se predstava "Izložene" ne uvrstiti u repertoar Nikšićkog pozorišta.

  • Sjutra prohladno i uglavnom suvo
    on 18/04/2024 at 19:05

    U Crnoj Gori sjutra će biti uglavnom suvo. Na planinama moguća i susnježica.

  • Pogledajte kadrovske odluke Vlade
    on 18/04/2024 at 19:03

    Vlada Crne Gore je, na danas održanoj 26. sjednici razmotrila više kadrovskih pitanja.

  • "Nakon pobjede nad Đukanovićem počela demokratija unutar partija"
    on 18/04/2024 at 19:00

    Da li se u sjenci hapšenja i EU integracija, dešava prekompozicija političke scene, tema je emisije "Argumenti". Da li će situacija u Budvi biti indikator političkih kretanja na državnom nivou?

  • Da se krene u procesuiranje odgovornih za zločine u Kaluđerskom Lazu
    on 18/04/2024 at 18:54

    Na današnji dan, prije 25 godina, na području rožajskog sela Kaluđerski Laz stradalo je osam kosovskih civila, a više njih je ranjeno. U napadima od strane Vojske Jugoslavije, u periodu od aprila do juna, na nekoliko lokacija u rožajskoj opštini, ubijene su 22 osobe albanske nacionalnosti, među kojima je bilo djece, žena i starih.

  • Potvrđeni mandati novoizabranim predsjednicima opštinskih odbora
    on 18/04/2024 at 20:31

    Na juče održanoj sjednici Glavnog odbora DPS, potvrđeni su mandati novim predsjednicima opštinskih odbora koji su birani na lokalnim unutarstranačkim izborima na kojima je članstvo partije po prvi put u političkoj istoriji Crne Gore dobilo priliku da, neposrednim putem, izabere predsjednike opštinskih odbora u svojim sredinama, saopštili su iz Demokratske partije socijalista (DPS).

  • "Nakon pobjede nad Đukanovićem počela demokratija unutar partija"
    on 18/04/2024 at 19:00

    U Crnoj Gori dešava se prekompozicija političke scene, kao i potresi unutar partija i to je znak da je počela demokratija unutar partija, smatra izvršni direktor BIRN-a Vuk Maraš. Profesor na Fakultetu političkih nauka Beograd Miloš Bešić kaže da je to očekivano, te da se stabilnost nakon 30 godina vladavine DPS-a ne može očekivati preko noći. Jedan od osnivača Pokreta Preokret Srđan Perić ipak smatra da nije promijenjen sistem vlasti i da sudstvo nije slobodnije.

  • DPS: Iniciraćemo kontrolno saslušanje Bečića, Markovića i Novovića
    on 18/04/2024 at 17:55

    Iz Demokratske partije socijalista (DPS) poručili su da će tražiti da se pred skupštinskim Odborom za bezbjednost saslušaju potpredsjednik Vlade i koordinator BOK-a Aleksa Bečić, vrhovni državni tužilac Milorad Marković i specijalni državni tužilac Vladimir Novović, zbog svih okolnosti koje su pratile jučerašnju akciju SDT-a u Agenciji za sprečavanje korupcije.

  • "Posvećeni decentralizaciji i osnaživanju sistema lokalne samouprave"
    on 18/04/2024 at 17:46

    Posvećeni smo procesu decentralizacije i osnaživanju sistema lokalne samouprave u Crnoj Gori, poručio je ministar javne uprave Maraš Dukaj na sastanku sa direktoricom Kongresa lokalnih samouprava, Claudiom Luciani. Dukaj je, predstavljajući rad i prioritete Ministarstva javne uprave, naglasio važne oblasti i to Analizu funkcionisanja sistema lokalne samouprave, unapređenje Zakona o lokalnoj samoupravi i projektne aktivnosti za unapređenje digitalizacije na lokalnom nivou.

  • Pročitajte šta je Vlada usvojila na današnjoj sjednici
    on 18/04/2024 at 17:12

    Vlada je, na danas održanoj 26. sjednici kojom je predsjedavao premijer Milojko Spajić, utvrdila Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći.

  • "Perović dozvoljavala korupcionaške radnje sebi bliskima"
    on 18/04/2024 at 16:58

    Svojevrsan je paradoks da je Jelena Perović sa čela ASK-a svojevremeno ne izbjegavala da vidi, nego dozvoljavala korupcionaške radnje sebi bliskih političkih krugova, vrha i dna DPS-a, koje je, sa pozicije građanske dužnosti, rado glasala, kazala je predstavnica Ujedinjene Crne Gore Marica Bulatović. Ona je navela da je paradoks i to što je "korumpirana žena dugo vremena, sa korupcijom na usnama i rukom u džepu", na čelu Agencije.

  • Predložili izmjene i dopune Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći
    on 18/04/2024 at 15:38

    Vlada Crne Gore utvrdila je danas Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći, kojim će biti prevaziđeni problemi u praktičnoj primjeni tog propisa.

  • "Prema Bošnjačkoj stranci, pravo manjina je ostvareno samo ako njima pripada"
    on 18/04/2024 at 15:27

    Iz Demokratskog saveza Albanaca poručili su da je, prema Bošnjačkoj stranci, pravo manjina ostvareno samo ako to pravo pripada njima, i upitali "zar takav odnos nije bio i prema izboru sudije Ustavnog suda".

  • "DSA da zbog kratkoročnih interesa ne urušava mukotrpno stečena prava"
    on 18/04/2024 at 15:05

    Bošnjačka stranka pozvala je kolege iz Demokratskog saveza Albanaca (DSA) da zbog, kako su rekli, kratkoročnih ličnih i partijskih interesa ne urušavaju prava koja su zajedno mukotrpno sticali. Oni su im poručili da su potpuno promašili oblast u kojoj je Poslovnikom ustanovljeno pravo poslanika manjinskih partija da imaju potpredsjednika Skupštine Crne Gore.

  • "Albanci poštuju Perović, možda joj pomognu ako je nešto oštetila"
    on 18/04/2024 at 14:37

    Ministar ekonomskog razvoja Nik Đeljošaj kazao je da Albanci u Crnoj Gori imaju veliko poštovanje prema uhapšenoj direktorici Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jeleni Perović.