BALKANSKO PRVENSTVO

Zenska ekipa u borbama mladih seniorki i zenski kata tim u istoj konkurenciji osvojile su zlatne medalje posljednjeg, treceg takmicarskog dana Balkanskog prvenstva za kadete, juniore i mlade seniore u Brezicama.

Bronzana odlicja pripala su kadetima i mladim seniorima u borbama i kadetsko-juniorskim kata timovima u muskoj i zenskoj konkurenciji.

Zenski tim u borbama, u sastavu Sasa Bojovic, Ksenija Rajovic, Vasilisa Bujic i Jovana Strujic, u finalnom mecu savladao je Bosnu i Hercegovinu 2:1.

Na putu do finala eliminisao je Rumuniju 2:1 i Sloveniju 2:1.

“Ostrvarili smo veliki uspjeh. Pripremale smo se za ovo takmicenje i ne mogu da kazem da se nijesmo nadale. MZltana balkanska medalja bice motiv vise da nastavimo da radimo, za jos bolje rezultate i medalje sa velikih takmicenja”, kazala je clanica sampionskog tima Vasilisa Bujic.

Zenski kata tim, u sastavu Jovana Maric, Mia Roganovic i Iva Popovic, u finalu savladao je
Srbiju 5:0.

U polufinalu eliminisao je Bosnu i Hercegovinu (BIH) 5:0.

“Veoma sam zadovoljna postignutim rezultatom. Bilo je tesko, ali smo zasluzeno dosle do zlatne medalje, koja nam je ranijih godina izmicala. Mlad smo tim i nadam se da ce biti jos medalja ne samo sa balkanskih, vec i sa evropskih i svjetsih prvensata. Hvala drugovima iz reprezentacije, selektoru Jugoslavu Bukilicu i trenerima Tijani Radulovic i Neli Tatar”, kazala je clanica tima Jovana Maric.

Muski kadetsko-juniorski tim, u mecu za trece mejsto pobijedio je BIH 4:1, dok je zenski tim slavio protiv BIH 5:0.

Muski tim nastupio je u sastavu Dusan Petrovic, Vasilije Perovic i Blazo Micevski, dok su zenski cinile Hana Sendelj, Dzana Canovic i Masa Dukanovic.

Bronzani su bili i muski kadetski tim u borbama u sastavu Andrija Danilovic, Jovan Fatic, Lazar Jovovic, Lazar Madzarovic, Lazar Potpara, Emre Saljiu i Vladimir Vukcevic i ekipa mladih seniora Denis Huremovic, Balsa Milickovic, Ilija Radonjic, Predrag Smolovic i Nikola Vuletic.

Karate reprezentacija Crne Gore nastup u Brezicama zavrsila je sa pet zlatnih, cetiri srebrne i 18 bronzanih.

Zlatne medalje osvojili su mladi senior Bojan Boskovic (do 67) i kadet Emre Saljiu (do 52) u borbama i mlada seniorka Mila Mrakovic u katama.

Srebrni su bili junior Nemanja Jovovic (+76) i kadeti Bojan Vulovic (do 57) i Lazar Potpara (preko 70) i zenski kadetski tim u borbama.

Bronzane medalje osvojili kadeti Vasilije Perovic i Lazar Sekulic , junior Rijad Mandic i mladi seniori Arijan Kocan i Mia Roganovic u katama i borbasi u konkurenciji kadeta Andela Ivanovic (do 47), Ognjen Bjelajac (do 52), Jovan Fatic (do 57), Lazar Jovovic (do 70) i Vladimir Vukcevic (do 70), juniori Andrija Fatic (do 76) i Nemanja Mikulic (do 61) i mlade seniorke Vasilisa Bujic (preko 68) i Ksenija Rajovic (preko 68).

Uspjesan nastup imao je i sudija Boris Zecevic, koji je polozio za Balkanskog sudiju.

Meceve na sampionatu, osim Zecevica, sudili su i Miodrag Radunovic, Veljko Brnovic i Naim Duraku.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • Rekonstrukcija vlade u utorak ili na vanrednoj sjednici Skupštine u avgustu ili septembru
  on 19/07/2024 at 20:00

  Dok opozicija i pojedini mediji navode da je rekonstrukcija Vlade dogovorena i da bi se mogla dogoditi u utorak parlamentarna većina o tome još ne govori. Ako se to ne desi u utorak, premijer, koji bi trebalo da predloži i brani rekonstrukciju Vlade u parlamentu, već u srijedu putuje u Pariz, na otvaranje Olimpijskih igara. To znači da ako rekonstrukcija ne bude u julu, u avgustu i septembru bi morala da bude zakazana vanredna sjednica Skupštine.

 • Butorović: Evropa Sad 2 stvara bolje uslove za poslodavca i radnike
  on 19/07/2024 at 19:30

  Svjedoci smo da su naši građani zadnjih decenija uvijek bili ti koji su nosili najveći teret ekonomije na uštrb svojih radničkih prava i prava koja prositiču iz radnog odnosa, napisao je sekretar kluba poslanika "Evropa Sad" Milutin Butorović.

 • Paunović: DPS opčinjen Šaranovićem
  on 19/07/2024 at 17:45

  Svjedoci smo svakodnevnih napada na ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića, a opčinjenost njime i Ministarstvom unutrašnjih poslova prevazilazi sve granice, napisao je portparol Demokratske Crne Gore Mitar Paunović u reagovanju na saopštenje Demokratske partije socijalista (DPS)u kojem piše da je parlamentarna većina nedolaskom na sjednicu ponizila Šaranovića.

 • Spajić: Ni ja, ni bilo ko iz mog okruženja, ne utičemo na rad SDT-a
  on 19/07/2024 at 17:26

  Izvršna vlast ne miješa se u posao Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) i u Crnoj Gori nema političkog revanšizma, poručio je premijer Milojko Spajić.

 • Šaranović poziva SDT da ispita javne nabavke u MUP-u: Nepravilnosti nema
  on 19/07/2024 at 16:02

  Ministar unutrašnjih poslova (MUP) Danilo Šaranović pozvao je danas Specijalno državno tužilaštvo da ispita njegovo djelovanje i sve javne nabavke u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

 • Premijerski sat kroz objektiv
  on 19/07/2024 at 15:50

  Dvanaesta - posebna sjednica Prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja u 2024.

 • Milatović imenovao Mirkovića za ambasadora u SAD
  on 19/07/2024 at 15:12

  Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović imenovao je Jovana Mirkovića za ambasadora Crne Gore u Sjedinjenim Američkim Državama, na rezidentnoj osnovi, sa sjedištem u Vašingtonu.

 • Parlamentarna većina nedolaskom na sjednicu ponizila Šaranovića
  on 19/07/2024 at 14:13

  Parlamentarna većina je, nedolaskom na sjednicu Odbora za bezbjednost i odbranu, ponizila ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića i poručila mu da nema legitimitet da ostane na funkciji, saopštili su iz Kluba poslanika Demokratske partije socijalista (DPS).

 • Rezultati izbora u Andrijevici objavljeni 16. jula, nova sjednica SO do kraja mjeseca
  on 19/07/2024 at 14:02

  Ministarstvo javne uprave obavila je nadzor nad primjenom odredbi člana 39 Zakona o lokalnoj samoupravi u Opštini Andrijevica i utvrdila da su konačni rezultati izbora objavljeni u „Službenom listu CG-opštinski propisi“ dana 16. jula 2024. godine.

 • Reizbor fon der Lajen dodatno će osnažiti veze između naših institucija
  on 19/07/2024 at 13:33

  Crna Gora je u potpunosti posvećena procesu pristupanja Evropskoj uniji, duboko poštujući i cijeneći vrijednosti demokratije, vladavine prava i ljudskih prava koje čine fundament porodice razvijenih evropskih zemalja, saopštio je predsjednik Skupštine Andrija Mandić. On je čestitao reizbor predsjednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen.