MEDOJEVIC TVRDI

Predsjednik PzP i jedan od lidera DF-a Nebojsa Medojevic, kako tvrde iz njegove partije, sprijecen je da ucestvuje u sesiji Parlamantarne Skupstine NATO koja se odrzava u Vasingtonu od 09-12. decembra.

Kako tvrde iz PZP-a, iako je Medojevic punopravni clan Delegacije Skupstine Crne Gore u Parlamentarnoj Skupstini NATO i uredno obavjestio rukovodstvo Skupstine da ce prisustvovati sesiji koja se bavi bezbjednosnim prijetanjama, hibridnim ratom, terorizmom, uticajem Rusije i Kine u Evropi, obavijesten je da ga uprava Skupstine Crne Gore nije formalno prijavila.

“Nemam nikakvu dilemu da se radi o politicki motivisanoj opstrukciji od strane Gvozdenovica i Brajovica, jer su ocjenili da bi moji nastupi i bilateralni sastanci sa vaznim ljudima iz sektora odbrane i bezbjednosti iz najjacih zemalja Zapada, nanijeli ozbiljnu politicku stetu korumpiranom crnogorskom rezimu”, kazao je Medojevic.

On je dodao da je o svemu obavijestio predsjednicu Parlamenarne Skupstine NATO i generalnog sekretara Dejvida Hobsa.

“Odlucili su da po svaku cijenu, pa i po cijenu medunarodne blamaze sprijece moje ucesce. Ja sam o ovakvom necuvenom i skandaloznom odnosu uprave Skupstine obavjestio predsjednicu PA NATO i generalnog sekretara Dejvida Hobsa, koji mi je i zvanicno potvrdio da Skupstina Crne Gore jednostavno nije poslala obican dopis, da cu ja kao clan delegacije Skupstine prisustvovati ovom vaznom skupu”, rekao je Medojevic.

Medojevic je kazao da ce pripremljenu prezentaciju za izlaganje na sastanku PA NATO, poslati na sve vazne adrese.

“Ja sam posebno pripremio prezentaciju o stvarnim vezama ruske mafije, bezbjednosnih struktura, tajkuna sa vrhom crnogorskog rezima i audio snimke razgovora Milana Rocena iz 2006. koji sve to potvrduju. Naravno da cu sve to poslati na odgovarajuce adrese, a sve cu detaljno prezentirati na sljedecem sastanku PA NATO”, istakao je Medojevic.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • Na naplatu stižu stari krediti, država ne planira nova zaduženja
  on 26/03/2023 at 18:42

  Iako za sada država ne planira nova zaduženja budžetom je planirana mogućnost još 500 miliona eura zaduženja jer nam na naplatu stižu i stari krediti. A s obzirom na nepovoljne uslove na globalnom tržištu država će, kaže ministar finansija Aleksandar Damjanović, razmotriti i mogućnost emitovanja obveznica na domaćem tržištu. Da bi zaduživanje države na domaćem tržištu, gdje građani i privreda u bankama drže rekordne depozite, bilo gotovo duplo povoljnije, smatraju i finansijski stručnjaci.

 • Slabi srednjoročni izgledi globalne ekonomije
  on 26/03/2023 at 15:10

  Srednjoročni izgledi globalne ekonomije vjerovatno ostaju slabi zbog izuzetno velike neizvjesnosti, saopštila je direktorka Međunarodnog montarnog fonda (MMF), Kristalina Georgijeva.

 • Auto-putem od početka godine prošlo 385,68 hiljada vozila
  on 26/03/2023 at 14:28

  Auto-putem Princeza Ksenija od početka ove godine prošlo je 385,68 hiljada vozila. Prema podacima sa sajta Monteputa, koji upravlja prioritetnom dionicom auto-puta od Smokovca do Mateševa, promet vozila je u periodu od 17. do 23. marta iznosio 34,54 hiljade.

 • Investitori zabrinuti za sudbinu nekoliko banaka
  on 26/03/2023 at 12:22

  Svjetska tržišta kapitala ove sedmice su imala nervozne trgovine, ali ishod je na kraju ipak bio pozitivan. Investitori su zabrinuti za sudbinu nekoliko banaka i jer centralne banke zbog visoke inflacije nastavljaju podizati kamatne stope, prenosi SEEbiz.

 • "Žabljak mora naći nove alternative za razvoj zimskog turizma"
  on 26/03/2023 at 11:52

  Ova sezona je pokazala da Žabljak mora pronaći nove alternative za razvoj zimskog turizma, a ne samo Skijalište, koje je već duži period u izvjesnim problemima, prije svega infrastrukturno, saopštila je direktorica žabljačke Turističke organizacije, Vanja Krgović Šarović.

 • To Montenegro iznajmio hangar Montenegro Airlinesa u stečaju
  on 26/03/2023 at 10:32

  To Montenegro iznajmio je hangar Montenegro Airlinesa (MA) u stečaju, potvrđeno je TVCG.

 • Za četiri godine otkrivena 41 falsifikovana novčanica od 500 eura
  on 26/03/2023 at 06:09

  Od 2019. godine, kada su su centralne banke članica eurozone prestale da štampaju novčanicu od 500 eura, u našoj zemlji je zabilježen 41 falsifikat tog apoena, podaci su Centralne banke Crne Gore (CBCG). U trgovinama u Crnoj Gori ta novčanica je i dalje regularno sredstvo plaćanja.

 • Podržavaju mala preduzeća sa međunarodnim ambicijama 15 godina
  on 25/03/2023 at 14:21

  Evropska mreža preduzetništva /Enterprise Europe Network/ (EEN), kao i MontEENegro konzorcijum koji djeluje u sklopu nje, u cilju podrške malim preduzećima, ove godine obilježavaju 15 godina postojanja.

 • Kroz Sozinu prošlo 550 hiljada vozila
  on 25/03/2023 at 14:04

  Kroz tunel Sozina je u periodu od 17. do 23. marta prošlo 52,41 hiljada vozila, većinom automobila.

 • U Herceg Novom 4,63 hiljade turista
  on 25/03/2023 at 13:53

  U Herceg Novom, prema podacima od četvrtka, boravi 4,63 hiljade turista, 1,74 hiljade više nego u istom periodu prošle godine.