JAPAN

Kada je 27-godisi Tetsuja Inoe poceo da vodi hotel koji je naslijedio od svoje bake u japanskom gradu Fukuoka pitao se kako moze da popravi njegovo poslovanje. Inoue je dosao do ideje da iskoristi internet kako bi dosao do novih klijenata, ali i nove vrste prihoda.

Sada gosti Asahi Ryokan hotela placaju prenociste samo jedan dolar, ali pod jednim slovom: da vas kompletan boravak u sobi ovog hotelabude snimljen i objavljen na internetu. Na ovaj nacin, Inoe je privukao paznju, a ljudi zeljni neceg novog odmah su prihvatili igru.

Ipak postoje ogranicenja u nacinu rada live streaminga. Inoe je objasnio novinaru CNN Travela da se snima samo video zapis bez tona i zvuka kako bi gosti imali odredenu dozu privatnosti. Takode gosti mogu da iskljuce svjetlo kada zavrse s dnevnim aktivnostima, a kamera u kupatilu nema.

“Ovo je veoma stari riokan i nalazi se na jeftinijoj strani grada zbog toga mi je trebalo nesto novo, neka dodatna vrijednost o kojoj ce svi pricati. Osim toga mladi danas ne brinu toliko o privatnosti”, kazao je Inoe.

Do sada je cetvero gostiju prihvatilo ovu ponudu. Iako sobe od dolar ne mogu doprinijeti njegovoj zaradi on se nada da ce njegov YouTube kanal koji se zove One Dollar Hotel, a koji je do sada presao hiljadu pretplatnika, uskoro skupiti 4.000 sati pregleda pa ce na njemu moci da postavlja oglase i unovci ga.

Takode na zidovima hotela postoje znakovi koji podsjecaju goste da se snimaju kako bi bili sto interesantniji gostima.

Osim prilike da hiljade stranaca gledaju vas boravak u Fukuoki, ne zaboravite da je CNN stavio Fukuoku kao jednu od obaveznih destinacija koju biste trebali posjetiti. Ovaj lijep primorski grad poznat je po svojoj nevjerovatno ukusnoj hrani. Svakog dana tu mozete pojesti domacu, svjeze ulovljenu ribu.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • Rekonstrukcija vlade u utorak ili na vanrednoj sjednici Skupštine u avgustu ili septembru
  on 19/07/2024 at 20:00

  Dok opozicija i pojedini mediji navode da je rekonstrukcija Vlade dogovorena i da bi se mogla dogoditi u utorak parlamentarna većina o tome još ne govori. Ako se to ne desi u utorak, premijer, koji bi trebalo da predloži i brani rekonstrukciju Vlade u parlamentu, već u srijedu putuje u Pariz, na otvaranje Olimpijskih igara. To znači da ako rekonstrukcija ne bude u julu, u avgustu i septembru bi morala da bude zakazana vanredna sjednica Skupštine.

 • Butorović: Evropa Sad 2 stvara bolje uslove za poslodavca i radnike
  on 19/07/2024 at 19:30

  Svjedoci smo da su naši građani zadnjih decenija uvijek bili ti koji su nosili najveći teret ekonomije na uštrb svojih radničkih prava i prava koja prositiču iz radnog odnosa, napisao je sekretar kluba poslanika "Evropa Sad" Milutin Butorović.

 • Paunović: DPS opčinjen Šaranovićem
  on 19/07/2024 at 17:45

  Svjedoci smo svakodnevnih napada na ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića, a opčinjenost njime i Ministarstvom unutrašnjih poslova prevazilazi sve granice, napisao je portparol Demokratske Crne Gore Mitar Paunović u reagovanju na saopštenje Demokratske partije socijalista (DPS)u kojem piše da je parlamentarna većina nedolaskom na sjednicu ponizila Šaranovića.

 • Spajić: Ni ja, ni bilo ko iz mog okruženja, ne utičemo na rad SDT-a
  on 19/07/2024 at 17:26

  Izvršna vlast ne miješa se u posao Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) i u Crnoj Gori nema političkog revanšizma, poručio je premijer Milojko Spajić.

 • Šaranović poziva SDT da ispita javne nabavke u MUP-u: Nepravilnosti nema
  on 19/07/2024 at 16:02

  Ministar unutrašnjih poslova (MUP) Danilo Šaranović pozvao je danas Specijalno državno tužilaštvo da ispita njegovo djelovanje i sve javne nabavke u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

 • Premijerski sat kroz objektiv
  on 19/07/2024 at 15:50

  Dvanaesta - posebna sjednica Prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja u 2024.

 • Milatović imenovao Mirkovića za ambasadora u SAD
  on 19/07/2024 at 15:12

  Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović imenovao je Jovana Mirkovića za ambasadora Crne Gore u Sjedinjenim Američkim Državama, na rezidentnoj osnovi, sa sjedištem u Vašingtonu.

 • Parlamentarna većina nedolaskom na sjednicu ponizila Šaranovića
  on 19/07/2024 at 14:13

  Parlamentarna većina je, nedolaskom na sjednicu Odbora za bezbjednost i odbranu, ponizila ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića i poručila mu da nema legitimitet da ostane na funkciji, saopštili su iz Kluba poslanika Demokratske partije socijalista (DPS).

 • Rezultati izbora u Andrijevici objavljeni 16. jula, nova sjednica SO do kraja mjeseca
  on 19/07/2024 at 14:02

  Ministarstvo javne uprave obavila je nadzor nad primjenom odredbi člana 39 Zakona o lokalnoj samoupravi u Opštini Andrijevica i utvrdila da su konačni rezultati izbora objavljeni u „Službenom listu CG-opštinski propisi“ dana 16. jula 2024. godine.

 • Reizbor fon der Lajen dodatno će osnažiti veze između naših institucija
  on 19/07/2024 at 13:33

  Crna Gora je u potpunosti posvećena procesu pristupanja Evropskoj uniji, duboko poštujući i cijeneći vrijednosti demokratije, vladavine prava i ljudskih prava koje čine fundament porodice razvijenih evropskih zemalja, saopštio je predsjednik Skupštine Andrija Mandić. On je čestitao reizbor predsjednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen.