U ULCINJU

Inspektori urbanisticko-gradevinske inspekcije i Uprave za inspekcijske poslove, uz asistenciju policije, u nedjelju su sprijecili bespravno izvodenje gradevinskih radova na dvije lokacije u Ulcinju.

Kako je saopsteno iz Ministarstva odrzivog razvoja i turizma (MORT), sprijecena je bespravna nadogradnja postojeceg turisticko-ugostiteljskog objekta u ulici Ivana Milutinovica u naselju Pinjes 2, kao i izgradnja bespravnog objekta na prostoru maslinade Basbuljuk.

“U drugom slucaju, rijec je o lokalitetu na kojem je tokom 2018. godine u pozaru velikih razmjera stradalo preko 1000 stabala maslina i na kojem su tokom novembra 2019. godine evidentirane aktivnosti na pripremi terena za gradnju. Pravovremenom akcijom inspekcijskih organa, kojima je asistenciju pruzila i policija, sprijecene su gradevinske aktivnosti, koje su zapocete istog dana u jutarnjim casovima, i donijeto je Rjesenje o rusenju objekta”, saopsteno je iz MORT-a.

Navodi se da je protiv Sulejmana Brasnjanina danas podnijeta krivicna prijava zbog pocinjenog krivicnog djela gradenje objekta bez prijave i dokumentacije za gradenje.

Iz Ministarstva su kazali i da su bespravne gradevinske aktivnosti tokom proteklog vikenda uocene i u naselju Krasici u Opstini Tivat, gdje je sprijecena devastacija u zoni morskog dobra. Asistenciju urbanisticko-gradevinskoj inspekciji pruzila je Komunalna inspekcija Opstine Tivat.

“Ovom prilikom zelimo da podsjetimo javnost da je gradnja bez posjedovanja zakonom propisane dokumentacije i prijave gradenja krivicno djelo, za koje je zaprijecena kazna od sest mjeseci do pet godina”, napominju iz MORT-a.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

  • Mljekari traže bolje rješenje za otkup mlijeka
    on 25/04/2024 at 18:11

    Članovi Udruženja prerađivača mlijeka Crne Gore i Udruženja farmera Crne Gore dobili su ponudu mljekare "Franco" iz Bosne i Hercegovine koja se ponudila da otkupi višak mlijeka po 40 centi po litru. Oni su o tome informisali resornog ministra Vladimira Jokovića, sa kojim će se ujutru sastati.

  • Uz dodatne edukacije i treninge do jake profesionalne ličnosti
    on 25/04/2024 at 14:43

    Polaznice prve generacije programa razvoja liderki za pozicije ekonomskog odlučivanja Women on Boards, Marija Janković, Ivana Đurović i Radmila Ivanović, istakle su važnost interakcije s inspirativnim liderkama, navodeći da je povezivanje s uspješnim ženama ključno za dalji profesionalni put.

  • "Jednokratna pomoć ispravljanje nepravde prema Institutu Igalo"
    on 25/04/2024 at 13:35

    Poslanik Pokreta Evropa sad Jovan Subotić saopštio je da pozdravlja izuzetne napore koje su uložili premijer Milojko Spajić i Vlada Crne Gore da u koordinaciji više ministarstava iznađu način i donesu odluku o uplati urgentne jednokratne pomoći radnicima Instituta Igalo u iznosu od 1.136.000,00 eura.

  • Bivšim radnicima Dakića država isplaćuje po 2.000 eura
    on 25/04/2024 at 11:32

    Vlada Crne Gore isplatiće bivšim radnicima "Radoja Dakića" po 2.000 eura, a na osnovu presude Ustavnog suda. Odluka se odnosi na oko 380 bivših radnika koji su tužili državu zbog neizvršenja pravosnažnih i izvršnih presuda. To će državni budžet koštati oko 760.000 eura.

  • Državi rok od tri mjeseca da isplati bivše radnike "Radoja Dakića"
    on 25/04/2024 at 11:12

    Evropski sud za ljudska prava utvrdio je da je Crna Gora dužna da u roku od tri mjeseca obezbijedi izvršenje domaćih odluka donijetih u korist bivših radnika podgoričke fabrike "Radoje Dakić", saopšteno je iz Kancelarije zastupnika Crne Gore pred tim sudom.

  • Vlada sprema 1,1 milion kako bi spriječila štrajk u Institutu
    on 25/04/2024 at 07:12

    Vlada bi danas na sjednici trebalo da donese odluku o uplati 1,1 milion eura pomoći Institutu "Simo Milošević", kako ne bi došlo do štrajka i obustave rada u tom državnom preduzeću, potvrdilo je Danu više izvora.

  • Danas o saradnji sa slovenačkim privrednicima
    on 25/04/2024 at 06:30

    Poslovni forum i bilateralni razgovori crnogorskih i slovenačkih privrednika biće održani danas u hotelu Hilton.

  • CG da bude integrisana u EU tržište električne energije ali i tržište Z.Balkana
    on 24/04/2024 at 20:32

    Želimo da Crna Gora bude potpuno integrisana u EU tržište električne energije, posebno sa Italijom ali i da bude u potpunosti integrisana sa zemljama Zapadnog Balkana, kazao je direktor Sekretarijata energetske zajednice Artur Lorkovski koji sa saradnicima boravi u radnoj posjeti Crnoj Gori.

  • "Nakon izbora izvođača odmah kreću radovi na drugoj dionici auto-puta"
    on 24/04/2024 at 17:05

    Ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović kazao je da očekuje da će se do kraja godine odabrati izvođači za izgradnju druge dionice auto-puta od Mateševa do Andrijevice, te da će se nakon toga odmah krenuti sa radovima.

  • Višak mlijeka CG farmera biće izvezen u BiH
    on 24/04/2024 at 16:51

    Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede saopštilo je da će Bosna i Hercegovina otkupiti višak od 250.000 litara mlijeka crnogorskih proizvođača i prerađivača mlijeka.