10 HILJADA

Povodom obiljezavanja Dana zahvalnosti, Americka privredna komora u Crnoj Gori urucila je donaciju u vrijednosti od 10 hiljada eura Sportskom konjickom klubu “Buducnost”. Prikupljena sredstva bice iskoriscena za organizovanje inkluzivnih radionica i individualnih terapija za djecu sa posebnim potrebama.

Komitet za drustveno odgovorno poslovanje AmCham-a odlucio je da novac uruci klubu “koji praktikuje rehabilitaciju i edukacije za osobe sa intelektualnim smetnjama, poremecajem iz spektra autizma, razvojnim poremecajima, kao i za djecu koja kasne u psihomotornom razvoju, cerebralnom paralizom i psihoemocionalnim poteskocama”, navodi se u saopstenju.

Terapije ukljucuju aktivnosti koje su pod nadzorom strucnjaka za mentalno zdravlje, uz podrsku profesionalnog konja.

Klub “Buducnost” saraduje sa Resursnim centrom “1. Jun” iz Podgorice, te Dnevnim centrima Igalo, Cetinje, Pljevlja i Niksic.

Predsjednik AmCham-a Nikola Tripkovic, zahvalio se kompanijama, clanicama Komore, na ukazanom povjerenju, te prihvatanju i dijeljenju sistema vrijednosti koji AmCham promovise u Crnoj Gori.

Izvrsni direktor Sportskog konjickog kluba ,,Buducnost” Zoran Tomcic istakao je da je pocastvovan sto je na osnovu ovogodisnje odluke Komiteta upravo Klub ,,Buducnost” izabran za donaciju.

“Zelim da se zahvalim na znacajnim sredstvima koja ste ovom prilikom izdvojili za potrebe realizacije hiporehabilitacionih tretmana za djecu sa smetnjama i teskocama u razvoju” kazao je Tomcic.

Americka ambasadorka Dzudi Rajzing Rajnke kazala je da je donacija odlicni primjer kako aktivna i dinamicna poslovna zajednica moze da napravi pozitivnu razliku, ne samo u ekonomskom, nego i u drustvenom smislu. Dodala je da donacija clanica AmCham-a na najbolji nacin odrazava duh Dana zahvalnosti.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • Za četiri godine otkrivena 41 falsifikovana novčanica od 500 eura
  on 26/03/2023 at 06:09

  Od 2019. godine, kada su su centralne banke članica eurozone prestale da štampaju novčanicu od 500 eura, u našoj zemlji je zabilježen 41 falsifikat tog apoena, podaci su Centralne banke Crne Gore (CBCG). U trgovinama u Crnoj Gori ta novčanica je i dalje regularno sredstvo plaćanja.

 • Podržavaju mala preduzeća sa međunarodnim ambicijama 15 godina
  on 25/03/2023 at 14:21

  Evropska mreža preduzetništva /Enterprise Europe Network/ (EEN), kao i MontEENegro konzorcijum koji djeluje u sklopu nje, u cilju podrške malim preduzećima, ove godine obilježavaju 15 godina postojanja.

 • Kroz Sozinu prošlo 550 hiljada vozila
  on 25/03/2023 at 14:04

  Kroz tunel Sozina je u periodu od 17. do 23. marta prošlo 52,41 hiljada vozila, većinom automobila.

 • U Herceg Novom 4,63 hiljade turista
  on 25/03/2023 at 13:53

  U Herceg Novom, prema podacima od četvrtka, boravi 4,63 hiljade turista, 1,74 hiljade više nego u istom periodu prošle godine.

 • "Zakon jednak za sve, pa i za privredna društva u većinskom državnom vlašništvu"
  on 25/03/2023 at 13:11

  Izjave Luke Kotor u vezi sa pružanjem lučke usluge pilotaže u Bokokotorskom zalivu kojima se nipodaštavaju sudske i odluke drugih nadležnih organa, ne idu u prilog očuvanju poslovnog ugleda luke od nacionalnog značaja, saopšteno je iz Ministarstva kapitalnih investicija.

 • Za podsticajne mjere u poljoprivredi 45 hiljada eura
  on 25/03/2023 at 12:00

  Opština Tivat će za podsticajne mjere u sektoru poljoprivrede ove godine opredijeliti 45 hiljada eura.

 • Klikom do trgovine, ali i prevare
  on 25/03/2023 at 06:37

  Od početka godine 11 kupovina preko interneta završilo se prijavom Tržišnoj inspekciji. Nepravilnosti su se odnosile na reklamacije sata, parfema, šminke, garderobe, česme, mašinice za brijanje i drugog, a kupci su tvrdili da dobijeni proizvod nije isti kao sa fotografije. Prijavljivalo se i kašnjenje isporuke, kao i da je cijena koju kurir traži pri dostavi veća od naznačene pri naručivanju. Glavna tržišna inspektorka, Marina Radulović, za Portal RTCG kaže da je, za tri mjeseca 2023. godine, od kurirskih službi oduzeta krivotvorena roba, vrijedna 19.437 eura.

 • Crnogorskom tržištu kapitala predstoje bolji dani
  on 25/03/2023 at 05:59

  Crnogorskom tržištu kapitala predstoje bolji dani, smatra novoimenovani predsjednik Komisije za tržište kapitala Crne Gore (KTKCG) Željko Drinčić.

 • EK podržava modernizaciju puteva i željeznice u CG
  on 24/03/2023 at 14:35

  Za Crnu Goru bila odlična vijest ukoliko se odobri investicioni grant od 75 miliona eura za rekonstrukciju željeznice, kazao je ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović na sastanku sa šefom jedinice za Crnu Goru u Direktoratu za susjedstvo i politiku proširenja Majklom Milerom. Miler je istakao težnje EK da snažnije podržava modernizaciju željezničke infrastrukture, budući da u skladu sa „Zelenom agendom“ ovaj vid saobraćaja ima poseban značaj.

 • Nakon dvije godine poslovanja sa gubitkom, u 2022. pozitivan rezultat
  on 24/03/2023 at 13:20

  Nakon dvije godine poslovanja sa gubitkom Hotelska grupa "Budvanska rivijera" AD Budva u 2022. godini ostvarila je pozitivan poslovni rezultat u iznosu od 602.563 eura. To je utvrdio Odbor direktora na danas održanoj XIX sjednici.