POLICIJA SUMNJA

Niksicka policija uhapsila je dvije osobe za koje se sumnja da su opljackale kladionicu i market u tom gradu. Kako je saopsteno iz Uprave policije, Niksicanin S.C. uhvacen je u taksi vozilu kojim je pokusao da pobjegne u Podgoricu. Kod njega je pronaden pistolj. Drugi osumnjiceni razbojnik je prilikom pljacke povrijedio radnika marketa.

Policija je na magistralnom putu Niksic – Danilovgrad zaustavila taksi vozilo kojim je upravljao Z.V. iz Niksica u kojem je zatecen S.C (22) koji je prethodno pocinilo krivicno djelo razbojnistvo na stetu jedne sportske kladionice.

“S.C. (22) iz Niksica je lisen slobode i kod njega je pronaden pistolj za koji se sumnja da je koriscen prilikom izvrsenja krivicnog djela, kao i otudeni novac”, navodi se u saopstenju.

Istraga je pokazala da je, kako se sumnja, S.C. uz prijetnju pistoljem iz pomenute sportske kladionice otudio novac.

“Nakon toga, S.C. je, uz prijetnju ovim vatrenim oruzjem prinudio vozaca taksi vozila Z.V. da ga odveze u Podgoricu. Takode, sumnja se i da je S.C. u prethodnom periodu otudio vecu kolicinu novca i iz vise registarskih kasa iz jednog marketa, na taj nacin pocinivsi krivicno djelo teska krada. S.C. je po nalogu nadleznog tuzioca lisen slobode i uz krivicnu prijavu priveden nadleznom tuzilastvu zbog postojanja osnovane sumnje da je izvrsio krivicno djelo razbojnistvo, krivicno djelo teska krada i krivicno djelo prinuda”, navodi se u saopstenju.

Osim toga, policija je u Niksicu identifikovala i pronasla i lice K.K. (35) za koje se sumnja da je izvrsio krivicno djelo razbojnistvo na stetu jednog marketa u Niksicu, uz prijetnje i upotrebu sile prema M.B., zaposlenom licu u ovom objektu, kojom prilikom je i nanio povredu.

“K.K. je lisen slobode i njemu je odredeno zadrzavnje do privoda sudiji za istragu Osnovnog suda u Niksicu”, zakljucuje se u saopstenju UP.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • Platni promet 1,38 milijardi eura
  on 27/03/2023 at 17:36

  Vrijednost realizovanog platnog prometa za 20 radnih dana u februaru iznosila je 1,38 milijardi aura, što je 18 odsto više nego u januaru, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG).

 • Nacrt zakona o solidarnom doprinosu povući iz procedure
  on 27/03/2023 at 14:37

  Privredna komora Crne Gore, Američka privredna komora, Crnogorsko udruženje poslodavaca, Savjet stranih investitora i Udruženje banaka Crne Gore, ponovili su apel ministru finansija Aleksandru Damjanoviću u kojem traže od Vlade Crne Gore da povuče iz procedure Nacrt zakona o solidarnom doprinosu. Nacrt zakona smatraju dodatnim oblikom kažnjavanja kompanija koje uspješno posluju i ocjenjuju ga kao još jednu potvrdu dodatnog opterećivanja i urušavanja pozitivnog poslovnog ambijenta u Crnoj Gori.

 • Proizvodnja u Željezari kreće za desetak dana
  on 27/03/2023 at 14:22

  Za desetak dana trebalo bi da počne proizvodnja u pogonu Nikšićke Željezare, najavio je direktor te kompanije Đorđije Manojlović.

 • "Vrijedna imovina u Golubovcima data u zakup bez analiza i tendera"
  on 27/03/2023 at 13:43

  Bivši zaposleni u Montenegro airlinesu ističu da su iz medija saznali o izmajmljivanju hangara koji je u vlasništvu MA na Aerodromu "Golubovci" novom avio-prevozniku To Montenegro, i pitaju se zašto je stečajni sudija dozvolio novom stečajnom upravniku da ovako vrijednu imovinu da u zakup bez ikakve analize isplativosti zakupa i raspisanog tendera. Najavili su podnošenje prigovora na rad stečajnog upravnika i stečajnog sudije.

 • Uhapšena 34 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola
  on 27/03/2023 at 13:18

  Službenici policije uhapsili su tokom vikenda 34 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola, saopšteno je iz Uprave policije.

 • Od ponoći jeftinije sve vrste goriva
  on 27/03/2023 at 12:48

  Sve vrste goriva u Crnoj Gori će od ponoći biti jeftinije, saopšteno je iz Ministarstva kapitalnih investicija (MKI).

 • Damjanović: Vlada će u ratama platiti dug Montenegro Bonusa EPCG
  on 27/03/2023 at 10:54

  Ministar finansija Aleksandar Damjanović kazao je da će Vlada početi sa isplatom duga od 11,5 miliona eura Montenegro Bonusa Elektroprivredi Crne Gore na način što će odvajati dio od pripadajućih dividendi, odnosno dobiti.

 • Poziv gradovima i opštinama za ligu šampiona lokalnog razvoja
  on 27/03/2023 at 10:08

  Lokalne samouprave iz regiona od danas se mogu prijaviti za učešće u Programu sertifikacije gradova i opština s povoljnim poslovnim okruženjem u jugoistočnoj Evropi (BFC SEE), kako bi sistemski unaprijedile uslove za privlačenje investicija i brži razvoj postojeće privrede.

 • Na naplatu stižu stari krediti, država ne planira nova zaduženja
  on 26/03/2023 at 18:42

  Iako za sada država ne planira nova zaduženja budžetom je planirana mogućnost još 500 miliona eura zaduženja jer nam na naplatu stižu i stari krediti. A s obzirom na nepovoljne uslove na globalnom tržištu država će, kaže ministar finansija Aleksandar Damjanović, razmotriti i mogućnost emitovanja obveznica na domaćem tržištu. Da bi zaduživanje države na domaćem tržištu, gdje građani i privreda u bankama drže rekordne depozite, bilo gotovo duplo povoljnije, smatraju i finansijski stručnjaci.

 • Slabi srednjoročni izgledi globalne ekonomije
  on 26/03/2023 at 15:10

  Srednjoročni izgledi globalne ekonomije vjerovatno ostaju slabi zbog izuzetno velike neizvjesnosti, saopštila je direktorka Međunarodnog montarnog fonda (MMF), Kristalina Georgijeva.