ERAKOVIC TVRDI

Direktor Klinickog centra Crne Gore (KCCG) Jevto Erakovic rekao je da se zalaze, i da ce se uvijek zalagati za povecanje plata ljekarima i zaposlenima u zdravstvu, koliko to mogucnosti dozvoljavaju.

Komentarisuci peticiju ljekara kojom se traze vece zarade, Erakovic je u intervjuu Radiju Crne Gore rekao da je KCCG inicirao da se u okviru postojeceg zakona predvide nagrade za najbolje ljekare.

“Koliko sam informisan, u nacrtu zakona su uvedene i takve odredbe. Sto se tice povecanja plata, ja se uvijek zalazem i zalagacu se za maksimalna povecanja, koliko je to moguce u datom trenutku”, rekao je Erakovic.

Podsjetio je da Vlada Crne Gore iz godine u godinu izdvaja sve vise sredstava za zdravstveni sistem, i podsjeca na velika ulaganja u opremu i najsavremenije aparate.

Prvi covjek KCCG-a tvrdi i da pacijenti ne trpe zbog nedostatka ljekarskog kadra, te da su cekanja u najvecoj zdravstvenoj ustanovi manja nego u drugim regionalnim zdravstvenih centrima.

“Imamo doktore koji dolaze iz regiona, koji su profesionalno maksimalno ostvareni”, rekao je Erakovic, napominjuci da su u KCCG zadovoljni sto takav kadar ordinira u nasem zdravstvenom centru.

Sve kadrovske probleme, kaze Erakovic, uspjesno rjesavaju, a specijalisti koji nedostaju nadomjeste se strucnjacima iz drugih regionalnih centara.

“Iz Crne Gore su otisli pojedini. Ne bih rekao mnogi, nego pojedini. Imamo 13 doktora vise u KCCG otkad sam preuzeo rad, nego na dan 1. avgust 2018”, kazao je Erakovic.

Erakovic je rekao da su liste cekanje, u odnosu na ranije, skracene.

“Trebalo bi da obratimo paznju na pruzanje zdravstvene zastite pacijentima kojima je ona najpotrebnija”, rekao je Erakovic.

Osvrnuo se na rad Urgentnog centra, kroz koji je do danasnjeg dana proslo oko 80.000 pacijenata. Guzve u Urgentnom centru, kaze on, desavaju se jer velikom broju pacijenata cesto nije ni mjesto tu.

“Velikom broju pacijenata nije cesto ni mjesto u Urgentnom centru, sto je problem za sam Urgentni koji je projektovan 1974. i koji ne moze prostorno da odgovori tolikom prilivu pacijenata”, kazao je Erakovic.

On je, komentarisuci prigovore slusalaca da se u Urgentnom centu pacijenti cesto zadrzavaju i do sest sati, kazao da mu je poznato kako funkcionise proces rada, te procedure zahtijevaju toliko zadrzavanje.

Ako je neko, kako je rekao, u sobi za opservaciju, to ne znaci da, tvrdi Erakovic, nije adekvatno tertian.

Nakon pregleda i terapijskih procedura, kaze on, mora proci i nekoliko sati kako bi se ispratila reakcija na terapiju.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • Formirana radna grupa za izradu mape puta finansijskog sektora ka održivim finansijama
  on 22/07/2024 at 15:22

  Na današnjoj sjednici Savjeta za finansijsku stabilnost razmatrani su mogući uticaji klimatskih promjena na finansijski sistem, saopšteno je iz Centralne banke Crne Gore. Kako su kazali, sastanku su prisustvovali guvernerka CBCG i predsjedavajuća Savjeta Irena Radović, članovi Savjeta – Novica Vuković, ministar finansija, Željko Drinčić, predsjednik Komisije za tržište kapitala i Marko Ivanović, predsjednik Savjeta Agencije za nadzor osiguranja.

 • Komisija da razmatra prvatizaciju Primorke
  on 22/07/2024 at 14:53

  Poslanici Demokratske Crne Gore inicirali su da se pred skupštinskom Komisijom za praćenje i kontrolu postupka privatizacije nađe i privatizacija barske Primorke.

 • Vlada ograničila cijene brašna, šećera, ulja i soli
  on 22/07/2024 at 14:05

  Vlada je na današnjoj sjednici odlučila da ograniči cijene pšeničnog bračna (tip 400 i 500), šećera, suncokretovog ulja i kuhinjske soli.

 • Odlilo se 150,5 miliona eura
  on 22/07/2024 at 11:45

  Ukupan priliv stranih direktnih investicija (SDI) na kraju maja je iznosio 364,81 miliona eura, dok se istovremeno iz zemlje odlilo 150,46 miliona eura, pokazuju preliminarni podaci Centralne banke (CBCG).

 • "Evropa sad 2 ključna inicijativa za smanjenje nezaposlenosti u CG"
  on 22/07/2024 at 10:24

  Program "Evropa sad 2" predstavlja ključnu inicijativu za smanjenje nezaposlenosti u državi, sa jasnim ciljem unapređenja ekonomskih uslova i životnog standarda, ocijenio je vršilac dužnosti direktora Zavoda za zapošljavanje (ZZZ), David Perčobić. On je kazao da, kao prvi čovjek Zavoda, krovne institucije na tržištu rada, želi izraziti punu podršku programu Evropa sad 2.

 • Turiste i ovog ljeta dočekuju zaključane prodavnice nedjeljom
  on 21/07/2024 at 19:41

  Od političke volje zavisi i vraćanje radne nedjelje u trgovinama. Ministar ekonomskog razvoja i potpredsjednik Vlade Nik Đeljošaj kaže da je izostala podrška poslanika da se izglasa taj zakon. Tako da i ovog ljeta turiste dočekuju zaključane prodavnice drugog dana vikenda.

 • Dolar blago ojačao prema korpi valuta
  on 21/07/2024 at 16:16

  Dolar je ojačao prema korpi valuta, nakon dvije sedmice pada, dok je euro blago oslabio nakon što je Evropska centralna banka (ECB) ostavila kamate nepromijenjene.

 • "'Evropa sad 2' ne smije trgovinama biti izgovor za poskupljenja"
  on 21/07/2024 at 14:46

  Građani danas mogu da žive dostojanstveno sa svojim primanjima, saopštio je poslanik Pokreta Evropa sad (PES) Dražen Petrić.

 • Platni promet 1,95 milijardi eura
  on 21/07/2024 at 11:36

  Vrijednost realizovanog platnog prometa za 20 radnih dana u junu iznosila je 1,95 milijardi eura, što je 11,4 odsto više u odnosu na maj, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG).

 • "Kastrati grupa je dobra opcija da uzme pod koncesiju crnogorske Aerodrome"
  on 21/07/2024 at 10:23

  Ako bi crnogorska Vlada razmatrala opciju koncesije, Kastrati Grupa bi sigurno predstavljala solidnu i održivu opciju, s obzirom na njen dosadašnji učinak na Međunarodnom Aerodromu Tirana i njeno snažno prisustvo na Zapadnom Balkanu, kazao je za Pjervitorio Farabi, glavni operativni direktor Aerodroma Tirana.