BIVSI OFICIR OVK

Lider Demokratske partije Kosova i bivsi predsjednik Skupstine Kosova Kadri Veselji, danas u 10 sati ce se pojaviti pred tuziocima Specijalnog suda za zlocine bivsih visokih oficira bivse Oslobodilacke vojske Kosova u Hagu.

Prije odlaska, Veselji je u ponedjeljak medijima u Pristini rekao da je to ujedno i medunarodni trenutak da se potvrdi, kako je naveo, “cistoca rata naseg naroda, rata nase vojske”.

Ponovio je da je ponosan na borbu OVK.

“Mislim, ne mijenjam taj dio svog ponosnog zivota ni sa cim. Istorija OVK je prica o nasem narodu i borbi za slobodu i nezavisnost”, rekao je Veselji.

Veselji je prvobitno trebalo da bude saslusan 4. decembra, ali kako je saopsteno iz njegovog kabineta ispitivanje je iz tehnickih razloga odlozeno za 10. decembar.

Za sada nije poznato u kom je svojstvu Veselji pozvan pred tuziocima Specijalnog suda, u svojstvu svjedoka ili osumnjicenog.

Do sada je pred tuzilastvom Specijalnog suda pozvano na razgovor oko 200 osoba, ukljucujuci neke od bivsih visokih licnosti Oslobodilacke vojske Kosova koji su bili dio kosovske politicke scene poslije rata.

Posljednji koji se pojavio pred specijalnim tuzilastvom je bivsi pripadnik OVK, bivsi gradonacelnik Maliseva i aktuelni vrsilac duznosti zamjenika ministra za dijasporu Isni Kiljaj.

Medu onima koji su ispitivani ili dobili pozive za ispitivanje su i bivsi Vrhovni komandanti OVK, Sulejman Seljimi i Bisljim Zurapi, bivsi portparol OVK, Jakup Krasnici aktuelni premijer u ostavci Ramus Haradinaj i komandanti operativnih zona OVK.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • Za četiri godine otkrivena 41 falsifikovana novčanica od 500 eura
  on 26/03/2023 at 06:09

  Od 2019. godine, kada su su centralne banke članica eurozone prestale da štampaju novčanicu od 500 eura, u našoj zemlji je zabilježen 41 falsifikat tog apoena, podaci su Centralne banke Crne Gore (CBCG). U trgovinama u Crnoj Gori ta novčanica je i dalje regularno sredstvo plaćanja.

 • Podržavaju mala preduzeća sa međunarodnim ambicijama 15 godina
  on 25/03/2023 at 14:21

  Evropska mreža preduzetništva /Enterprise Europe Network/ (EEN), kao i MontEENegro konzorcijum koji djeluje u sklopu nje, u cilju podrške malim preduzećima, ove godine obilježavaju 15 godina postojanja.

 • Kroz Sozinu prošlo 550 hiljada vozila
  on 25/03/2023 at 14:04

  Kroz tunel Sozina je u periodu od 17. do 23. marta prošlo 52,41 hiljada vozila, većinom automobila.

 • U Herceg Novom 4,63 hiljade turista
  on 25/03/2023 at 13:53

  U Herceg Novom, prema podacima od četvrtka, boravi 4,63 hiljade turista, 1,74 hiljade više nego u istom periodu prošle godine.

 • "Zakon jednak za sve, pa i za privredna društva u većinskom državnom vlašništvu"
  on 25/03/2023 at 13:11

  Izjave Luke Kotor u vezi sa pružanjem lučke usluge pilotaže u Bokokotorskom zalivu kojima se nipodaštavaju sudske i odluke drugih nadležnih organa, ne idu u prilog očuvanju poslovnog ugleda luke od nacionalnog značaja, saopšteno je iz Ministarstva kapitalnih investicija.

 • Za podsticajne mjere u poljoprivredi 45 hiljada eura
  on 25/03/2023 at 12:00

  Opština Tivat će za podsticajne mjere u sektoru poljoprivrede ove godine opredijeliti 45 hiljada eura.

 • Klikom do trgovine, ali i prevare
  on 25/03/2023 at 06:37

  Od početka godine 11 kupovina preko interneta završilo se prijavom Tržišnoj inspekciji. Nepravilnosti su se odnosile na reklamacije sata, parfema, šminke, garderobe, česme, mašinice za brijanje i drugog, a kupci su tvrdili da dobijeni proizvod nije isti kao sa fotografije. Prijavljivalo se i kašnjenje isporuke, kao i da je cijena koju kurir traži pri dostavi veća od naznačene pri naručivanju. Glavna tržišna inspektorka, Marina Radulović, za Portal RTCG kaže da je, za tri mjeseca 2023. godine, od kurirskih službi oduzeta krivotvorena roba, vrijedna 19.437 eura.

 • Crnogorskom tržištu kapitala predstoje bolji dani
  on 25/03/2023 at 05:59

  Crnogorskom tržištu kapitala predstoje bolji dani, smatra novoimenovani predsjednik Komisije za tržište kapitala Crne Gore (KTKCG) Željko Drinčić.

 • EK podržava modernizaciju puteva i željeznice u CG
  on 24/03/2023 at 14:35

  Za Crnu Goru bila odlična vijest ukoliko se odobri investicioni grant od 75 miliona eura za rekonstrukciju željeznice, kazao je ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović na sastanku sa šefom jedinice za Crnu Goru u Direktoratu za susjedstvo i politiku proširenja Majklom Milerom. Miler je istakao težnje EK da snažnije podržava modernizaciju željezničke infrastrukture, budući da u skladu sa „Zelenom agendom“ ovaj vid saobraćaja ima poseban značaj.

 • Nakon dvije godine poslovanja sa gubitkom, u 2022. pozitivan rezultat
  on 24/03/2023 at 13:20

  Nakon dvije godine poslovanja sa gubitkom Hotelska grupa "Budvanska rivijera" AD Budva u 2022. godini ostvarila je pozitivan poslovni rezultat u iznosu od 602.563 eura. To je utvrdio Odbor direktora na danas održanoj XIX sjednici.