U NASLJEDSTVO

Pokojni francuski biznismen Bernar Milo ostavio je 14 miliona eura nekretnina selu Montezik na jugu Francuske gdje je provodio odmore od detinjstva, prenio je danas lokalni list Sid Uest.

Milo koji je živio na Azurnoj obali, nije nikada živio u tom selu i nikome nije za života pominjao da bi nasljedstvo ostavio Monteziku.

Predsjednik opštine Rene Lavastru je rekao da je iznenađen tim nasljedstvom i dodao da nije nikada video Miloa, već je čuo da je redovno dolazio na godišnji odmor.

Milo je tom selu ostavio vlasništvo nekoliko zgrada koje je posjedovao na periferiji Pariza i u Kanu.

Montezik ima godišnji budžet od oko 800.000 eura i prilično je uspješno mjesto koje ima finansijske koristi od obližnje hidrocentrale.

Predsjednik opštine je dodao da će ipak narednim lokalnim vlastima ostaviti da rukuju novom imovinom Montezika.

U Francuskoj su u martu zakazani lokalni izbori.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

  • Jelićeva predsjednica sekcije Evropskog suda u Strazburu
    on 13/05/2024 at 20:36

    Sutkinja Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu Ivana Jelić izabrana je danas za predsjednicu Prve sekcije i time ušla u Biro, odnosno predsjedništvo Suda.

  • Gradi se tunel koji će povezati Evropu i Afriku
    on 13/05/2024 at 20:29

    Maroko, Španija i Portugal zajedno će ugostiti Svjetsko fudbalsko prvenstvo 2030. godine, a upravo je ta godina iznesena kao realan rok za izgradnju tunela koji će povezivati Evropu i Afriku.

  • Crna Gora će dobiti 200 novih megavata zelene energije
    on 13/05/2024 at 20:05

     Crna Gora ima potencijal vode, vjetra i sunca i u naredne dvije godine će implementirati 200 megavata električne energije iz novih izvora, poručio je ministar energetike i rudarstva Saša Mujović.

  • Konvoj UN napadnut u Rafi, poginuo radnik obezbjeđenja
    on 13/05/2024 at 19:37

    Ujedinjene nacije (UN) su danas saopštile da je konvoj te svjetske organizacije koji je napadnut u gradu Rafa na jugu Pojasa Gaze, kada je ubijen jedan zaposleni stranac, inače član obezbjeđenja, a drugi lakše ranjen, bio jasno obilježen.

  • Varhelji: Protivimo se kolektivnom kažnjavanju i stigmatizaciji Srba
    on 13/05/2024 at 19:08

    Evropski komesar za proširenje Oliver Varheji rekao je danas, govoreći o predloženoj rezoluciji o Srebrenici, da se “ne slaže sa kolektivnim kažnjavanjem jednog naroda”.

  • Sjutra svježije, najavljeni kiša i pljuskovi
    on 13/05/2024 at 19:02

    Promjena vremena od sjutra u Crnoj Gori- najavljeni su kiša i pljuskovi.

  • Ivanović sa Đurićem: Srbija i Crna Gora da ekonomski sarađuju
    on 13/05/2024 at 18:44

    Važno je dalje jačanje saradnje Srbije i Crne Gore u oblasti ekonomije i infrastrukture, kao i zajedničkog angažmana u inicijativama i projektima u regionalnim i evropskim okvirima.

  • DPS neće ući u vlast, želimo nove izbore
    on 13/05/2024 at 18:20

    Demokratska partija socijalista smatra da su Crnoj Gori potrebniji novi izbori nego rekonstrukcija Vlade na čelu sa Milojkom Spajićam, poručio je poslanik DPS-a i član Odbora za bezbjednost Skupštine Nikola Janović, u emisiji “Referat” Gradske RTV, autora Marka Vešovića, koja je na programu večeras od 21 sat i 15 minuta.

  • Nekoliko predloga o rezoluciji o Jasenovcu, sve je stvar razgovora
    on 13/05/2024 at 18:09

    U Skupštini Crne Gore održan je sastanak predstavnika parlamentarne većine o podnošenju rezolucije o Jasenovcu, ali je predsjednik parlamenta Andrija Mandić saopštio novinarima da se razgovaralo o još nekim temama. Mandić nije odgovorio na pitanje da li će i kada predložiti rezoluciju o Jasenovcu. Sastanku je prisustvovao i premijer Milojko Spajić.

  • Vučić ne dolazi u Kotor na Samit lidera Z. Balkana i EU
    on 13/05/2024 at 18:05

    Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da neće prisustvovati samitu lidera Zapadnog Balkana i Evropske unije u Kotoru jer će, navjerovatnije u srijedu biti održana sednica Generalne skupštine Ujedinjenih nacija na kojoj će se razmatrati Rezolucija o Srebrenici.

  • Crna Gora će dobiti 200 novih megavata zelene energije
    on 13/05/2024 at 20:05

     Crna Gora ima potencijal vode, vjetra i sunca i u naredne dvije godine će implementirati 200 megavata električne energije iz novih izvora, poručio je ministar energetike i rudarstva Saša Mujović.

  • Ambasada SAD: Nemamo poreski dug, razočarani pisanjem "Vijesti"
    on 13/05/2024 at 15:57

    Ambasada SAD saopštila je da konzistentno i na vrijeme plaća poreze i nema neizmirenih poreskih obaveza.

  • "Direktno ste ušli u zonu kršenja mojih političkih i ljudskih prava"
    on 13/05/2024 at 15:12

    Kandidat za direktora Agencije za civilno vazduhoplostvo (ACV) Nebojša Jušković pisao je ministru saobraćaja i pomorstva Filipu Raduloviću povodom, kako je rekao, protivzakonitog poništenja i raspisivanja novog konkursa za direktora ACV-a.

  • Objavili Crnu listu poreskih dužnika
    on 13/05/2024 at 13:20

    Poreska uprava (PU) objavila je Crnu listu na kojoj se nalaze imena poreskih obveznika sa najvećim iznosom poreskog duga.

  • Prosječan aprilski račun za struju 28,73 eura
    on 13/05/2024 at 12:51

    Prosječan aprilski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore, ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni, iznosi 28,73 eura.

  • Bivši radnici Košute traže razgovor sa Nišić, spremni da prekinu protest
    on 13/05/2024 at 10:54

    Predstavnica bivših radnika cetinjske Košute Dijana Vujović kazala je da će protestovati sve dok ih ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić ne pozove na razgovor i ne donesu neko pisano rješenje. Njen kolega Petar Martinović apelovao je na ministarku da ih pozove ove sedmice i poručio da će biti flekisbillni kada je riječ o rokovima, ali da je uslov da se postigne dogovor na papiru.

  • „Bijela knjiga” će izlaziti u novembru
    on 13/05/2024 at 10:51

    Na danas održanoj Godišnjoj skupštini Savjeta Stranih Investitora u Crnoj Gori, najavljena je promjena datuma izdavanja „Bijele knjige – Investiciona klima u Crnoj Gori ”, ključnog dokumenta za razvoj investicionog ambijenta u našoj zemlji. Od ove godine, „Bijela knjiga” će izlaziti u novembru, kako bi Vlada blagovremeno mogla razmotriti i uključiti preporuke i analize stranih investitora u svoj program rada.

  • Roko Tolić novi izvršni direktor Aerodroma Crne Gore
    on 13/05/2024 at 09:31

    Novi izvršni direktor Aerodroma Crne Gore biće Roko Tolić iz Hrvatske, saznaje Portal RTCG.

  • U planu reforma ZZZCG, biće pristupačniji nezaposlenima
    on 13/05/2024 at 07:31

    Jedan od glavnih ciljeva jeste da učinimo Zavod za zapošljavanje Crne Gore što transparentnijim i pristupačnijim nezaposlenim licima, kazao je v.d. direktora ZZZCG David Perčobić.

  • Dolar ojačao prema korpi valuta
    on 12/05/2024 at 21:31

    Dolar je prema korpi valuta ove sedmice ojačao, najviše prema jenu, premda japanske vlasti prijete novim intervencijama ako se nastavi slabljenje te valute.