NAJPRODAVANIJI U 2019.

“Apple Watch” ne samo da je bio najprodavaniji pametni sat prošle godine, već je i posramio kompletnu švajcarsku industriju satova sa svojom rekordnom prodajom, pokazuju novi podaci “Strategy Analyticsa”.

Izvještaj procjenjuje da je Apple isporučio gotovo 31 milion satova u 2019. godimi, što je 36 odsto više nego godinu ranije. Švajcarska industrija satova, koja uključuje marke kao što su “Swatch” i “TAG Heuer”, isporučila je samo oko 21,1 milion satova, što je pad od 13 odsto u odnosu na 2018. godinu, prenosi Verge.

Iako “Apple” nije objavio podatke o prošlogodišnjoj prodaji “Apple Watch” satova, “Strategy Analytics” prikuplja podatke od maloprodajnih partnera i drugih dobavljača kako bi došao do svojih procjena prodaje.

“Analogni ručni satovi popularni su među starijim potrošačima, ali mlađi kupci okreću se pametnim satovima i kompjuterizovanim vrzijama ručnog nakita”, piše Nil Mavston, izvršni direktor kompanije “Strategy Analytics”.

Prema mišljenju njegovog kolege, analitičara Stevena Valtzera, tradicionalni proizvođači švajcarskih satova gube rat protiv pametnih satova.

“Apple Watch isporučuje bolji proizvod putem dubljih maloprodajnih kanala i privlači mlađe potrošače. Prozor švajcarskih marki satova, koji utiču na pametne satove, sada se zatvara”, kaže Valtzer.

“Apple Watch” je dugi niz godina tržišni lider u kategoriji pametnih satova i jednom je nadmašio švajcarsku industriju satova po kvartalnoj prodaji u 2017. godini. Međutim, ovo je prva puna godina u kojoj je proizvod nadmašio svog analognog konkurenta”, piše Verge.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

  • Vuković na Godišnjem sastanku Odbora guvernera EBRD
    on 14/05/2024 at 08:11

    Ministar finansija, Novica Vuković, učestvovaće na Godišnjem sastanku Odbora guvernera Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), koji danas počinje u Jermeniji.

  • Crna Gora će dobiti 200 novih megavata zelene energije
    on 13/05/2024 at 20:05

     Crna Gora ima potencijal vode, vjetra i sunca i u naredne dvije godine će implementirati 200 megavata električne energije iz novih izvora, poručio je ministar energetike i rudarstva Saša Mujović.

  • Ambasada SAD: Nemamo poreski dug, razočarani pisanjem "Vijesti"
    on 13/05/2024 at 15:57

    Ambasada SAD saopštila je da konzistentno i na vrijeme plaća poreze i nema neizmirenih poreskih obaveza.

  • "Direktno ste ušli u zonu kršenja mojih političkih i ljudskih prava"
    on 13/05/2024 at 15:12

    Kandidat za direktora Agencije za civilno vazduhoplostvo (ACV) Nebojša Jušković pisao je ministru saobraćaja i pomorstva Filipu Raduloviću povodom, kako je rekao, protivzakonitog poništenja i raspisivanja novog konkursa za direktora ACV-a.

  • Objavili Crnu listu poreskih dužnika
    on 13/05/2024 at 13:20

    Poreska uprava (PU) objavila je Crnu listu na kojoj se nalaze imena poreskih obveznika sa najvećim iznosom poreskog duga.

  • Prosječan aprilski račun za struju 28,73 eura
    on 13/05/2024 at 12:51

    Prosječan aprilski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore, ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni, iznosi 28,73 eura.

  • Bivši radnici Košute traže razgovor sa Nišić, spremni da prekinu protest
    on 13/05/2024 at 10:54

    Predstavnica bivših radnika cetinjske Košute Dijana Vujović kazala je da će protestovati sve dok ih ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić ne pozove na razgovor i ne donesu neko pisano rješenje. Njen kolega Petar Martinović apelovao je na ministarku da ih pozove ove sedmice i poručio da će biti flekisbillni kada je riječ o rokovima, ali da je uslov da se postigne dogovor na papiru.

  • „Bijela knjiga” će izlaziti u novembru
    on 13/05/2024 at 10:51

    Na danas održanoj Godišnjoj skupštini Savjeta Stranih Investitora u Crnoj Gori, najavljena je promjena datuma izdavanja „Bijele knjige – Investiciona klima u Crnoj Gori ”, ključnog dokumenta za razvoj investicionog ambijenta u našoj zemlji. Od ove godine, „Bijela knjiga” će izlaziti u novembru, kako bi Vlada blagovremeno mogla razmotriti i uključiti preporuke i analize stranih investitora u svoj program rada.

  • Roko Tolić novi izvršni direktor Aerodroma Crne Gore
    on 13/05/2024 at 09:31

    Novi izvršni direktor Aerodroma Crne Gore biće Roko Tolić iz Hrvatske, saznaje Portal RTCG.

  • U planu reforma ZZZCG, biće pristupačniji nezaposlenima
    on 13/05/2024 at 07:31

    Jedan od glavnih ciljeva jeste da učinimo Zavod za zapošljavanje Crne Gore što transparentnijim i pristupačnijim nezaposlenim licima, kazao je v.d. direktora ZZZCG David Perčobić.