LJUBITELJ ADRENALINA

Četrdesetjednogodišnji akrobata Nik Valenda ponovo je svijet ostavio bez daha svojim novim poduhvatom. Naime, ovaj ljubitelj adrenalina hodao je po žici iznad vulkana poznatog kao Usta pakla.

Valenda je već “šetao” iznad Grand Canjona,  Nijagarinih vodopada i Tajms Skvera. Šetnja preko vulkana Masaja njegov je najveći i najduži podvig do sada.

Inače, ovaj vulkan je jedan od najaktivnijih vulkana u svijetu.

Valenda je ranije uspio preći s jednog na drugi neboder u Čikagu, hodajući po žici i zavezanih očiju. Upravo zbog svojih adrenalnskih poduhvata drži nekoliko Ginisovih svjetskih rekorda.

Valenda po žici hoda od svoje druge godine. Riječ je o porodičnoj tradiciji koja se održava već sedam generacija. Valende su generacijama cirkuski hodači po žici.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

  • "Knežević i ja uvijek čujemo isto, moguće da su ostali drugačije razumjeli"
    on 28/05/2024 at 19:34

    Komentarišući izjavu poslanika Milana Kneževića da je premijer Milojko Spajić obećao da će Crna Gora biti uzdržana prilikom glasanja o Rezoluciji o Srebrenici, predsjednik Skupštine Andrija Mandić kazao je da on i poslanik Milan Knežević uvijek čuju isto, ali da je moguće da su ostali učesnici sastanka na drugačiji način razumjeli izrečeno.

  • "Neshvatljiva odluka da se stavi van funkcije sistem video nadzora"
    on 28/05/2024 at 17:18

    Poslanik Demokrata u Skupštini Crne GoreMomčilo Leković saopštio je da mu je neshvatljiva odluka Agencije za zaštitu ličnih podataka (AZLP) kojom naređuju Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) da u roku od sedam dana stavi van funkcije sistem video nadzora javnih površina u Podgorici, Baru i Budvi.

  • Rot: Crna Gora da iskoristi priliku i postane prva sljedeća članica EU
    on 28/05/2024 at 16:45

    U razgovoru sa predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem predsjednik Odbora za vanjske poslove njemačkog Bundestaga Mihael Rot pohvalio je demokratski napredak koji je Crna Gora ostvarila u prethodnom periodu, dodajući da naša država kao lider u pregovaračkom procesu treba da iskoristi priliku i bude prva sljedeća članica EU.

  • Zakone o Skupštini i Vladi usvojiti istovremeno kako ne bi bili u koliziji
    on 28/05/2024 at 15:42

    Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić istakao je da je izuzetno važno da se donese Zakon o Skupštini, ali i podvukao da se on mora usvojiti zajedno sa Zakonom o Vladi kako ta dva ključna pravna akta ne bi bila u koliziji. On je to saopštio na sastanku delegacije kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava – ODIHR.

  • Krvavac: Navodi Kneževića da je dobio obećanje od Spajića neistiniti
    on 28/05/2024 at 14:28

    Šef Kabineta predsjednika Vlade Crne Gore Branko Krvavac negirao je navode poslanika Milana Kneževića da je premijer Milojko Spajić njemu i predsjedniku parlamenta Andriji Mandiću obećao da će Crna Gora biti uzdržana prilikom glasanja o Rezoluciji o Srebrenici. Krvavac je pozvao nosioce javnih funkcija da se uzdrže od daljeg iznošenja neistina ovim i svim drugim povodima.

  • Milatović sa generalima i pukovnicima: Vojska je garant sigurnosti
    on 28/05/2024 at 14:03

    Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović primio je u rezidenciji na Cetinju ministra odbrane Dragana Krapovića, načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadnog generala Zorana Lazarevića i pukovnike Vojske Crne Gore.  

  • Podržani IBAR zakoni
    on 28/05/2024 at 13:44

    Evropski eksperti podržali su set zakona važnih za EU agendu u mišljenju koje je dostavljeno crnogorskoj vladi, saznaje Portal RTCG.

  • MANS: Lista "Budva-naš grad" primala nezakonite donacije
    on 28/05/2024 at 12:19

    Izborna lista “Budva naš grad - Nikola Jovanović” primila je donaciju vrijednu 1.000 eura od pravnog lica koje sa Opštinom Budva ima aktivan ugovorni odnos, što predstavlja kršenje Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, saopštila je Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS).

  • Milović ispred nove zgrade suda: Korak naprijed ka efikasnijem pravosuđu
    on 28/05/2024 at 12:13

    Pošto je danas zvanično završena rekonstrukcije zgrade Vrhovnog suda Crne Gore u Podgorici, ministar pravde Andrej Milović poručio je da je to korak naprijed ka efikasnijem pravosuđu.

  • Vlada sjutra o zakonima iz EU agende
    on 28/05/2024 at 12:04

    Sjednica Vlade na kojoj će se raspravljati o nizu zakona važnih za evropsku agendu biće održana sjutra, saznaje Portal RTCG. Evropska komisija ranije je najavila mišljenje na niz zakona, prije svega iz oblasti pravde i pravosuđa.

  • Luka Bar krajem juna o pokriću dijela akumuliranog gubitka
    on 28/05/2024 at 15:17

    Akcionari Luke Bar trebalo bi na redovnoj Skupštini 27. juna da razmatraju odluku o pokriću dijela akumuliranog gubitka iz neraspoređene dobiti.

  • Adiko banka mijenja vlasnika?
    on 28/05/2024 at 09:59

    Adiko banka, koja posluje kod nas i u okruženju, još je jedna u nizu koja mijenja vlasnika. Za ovu regionalnu banku, sa sjedištem u Beču, zainteresovano je nekoliko velikih igrača s ovih prostora, ali ima i nešto "manjih” interesenata.

  • "Na Bilećkom jezeru moguće i solarne elektrane"
    on 28/05/2024 at 09:16

    Valorizacija potencijala Bilećkog jezera pruža velike šanse i Crnoj Gori i Republici Srpskoj, kazao je predsjednik Odbora Elektroprivrede Crne Gore Milutin Đukanović. Istakao je da postoji mogućnost i solarnih elektrana na Bilećkom jezeru, te da je dogovoreno da se formira jednu radna grupu koja će odabrati najbolje ideje.

  • Odgovor koncesionara Brskova čekamo do sjutra
    on 28/05/2024 at 07:50

    Ministar energetike i rudarstva Saša Mujović istakao je da je rok za odgovor na povrede ugovora Tare risorsis kao koncesionara za eksploataciju rude u Brskovu bio do 25. maja, ali da su odlučili da sačekaju do sjutra, jer je u pitanju međunarodna kompanija koja ima mogućnost da dostavi odgovor i poštom. Krajem sedmice imaće konferenciju za novinare na kojoj će predočiti da li je stigao odgovor i kakav, ako ga ne bude pristupiće raskidu ugovora.

  • Otvorena obuka za sticanje sertifikata računovođe u javnom sektoru
    on 27/05/2024 at 15:36

    Novi ciklus obuke za sticanje sertifikata računovođe u javnom sektoru je otvoren, a danas su svečano uručeni sertifikati prethodnim uspješnim polaznicima, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

  • Novi zakoni u Njemačkoj: Za državljane Crne Gore brojne olakšice za rad
    on 27/05/2024 at 14:03

    U Njemačkoj od subote, 1. juna, stupa na snagu treća faza zakona čiji je cilj privlačenje strane stručne radne snage. To će donijeti brojne pogodnosti i za državljane Crne Gore koji žele da rade u ovoj državi.

  • Opštini Nikšić od Bilećkog jezera oko 600.000 eura
    on 27/05/2024 at 13:01

    Na sastanku ministara energetike i rudarstava Crne Gore i Republike Srpske, Saše Mujovića i Petra Đokića kao i predstavnika dvije elektroprivrede, dogovoreno je da će se od tekuće 2024. godine isplaćivati naknada za Bilećko jezero, Opštini Nikšić, u iznosu od oko 600.000 eura.

  • Akcija Vlade dala rezultate: Inflacije nema, razmišlja se o nastavku
    on 27/05/2024 at 12:57

    Akcija „Limitirane cijene” koja je započela krajem marta mjeseca dala je odlične rezulatate, pa u aprilu nije zabilježena inflacija, tvrdi potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku Nik Đeljošaj.

  • Radović ostaje guvernerka CBCG
    on 27/05/2024 at 12:00

    Guvernerka Centralne banke Irena Radović potvrdila je da ostaje na toj funkciji, odnosno da neće biti generalna sekretarka Vijeća za regionanu saradnju (RCC).

  • Česi dobrodošli da grade put Mateševo-Andrijevica
    on 27/05/2024 at 10:04

    Češke kompanije su dobrodošle da se prijave na Javni poziv za izvođača radova za izradu glavnog projekta i izgradnju dionice autoputa Mateševo-Andrijevica, kazao je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović.