ZEKOVIĆ

Socijaldemokratska partija (SDP) će predložiti usvajanje posebnog zakona “lex-specijalisa” kojim bi bilo onemogućeno bankama da građanima i privredi u periodu moratorijuma otplate kredita obračunavaju kamatu, kazao je potpredsjednik te partije Bojan Zeković. Poziva Vladu, kako bi reagovali blagovremeno, da to učini odmah i, kako je kazao, zaštiti građane i privredu od ovakvog ponašanja banaka.

“Namjera banaka koje su prošle godine od ovih građana i privrede zaradile 50 miliona eura da u periodu krize uzmu još 20 miliona eura kamata od onih koji jedva preživljavaju ili im je u potpunosti zabranjen rad vidimo kao nevjerovatni bezobrazluk. Ovo pokazuje odsustvo ikakve mjere u trci za ekstra profitom, nepostojanje minimuma osjećaja za ‘muku’ u kojoj su se našli klijenti”, navodi se u saopštenju Zekovića.

Ukoliko Vlada to ne učini, kako je kazao Zeković, na više puta ponovljenu inicijativu SDP-a a sada i javni poziv Privredne komore Crne Gore, poslanici SDP-a će već naredne nedjelje u skupštinsku proceduru predati zakon koji onemogućava ovakvo ponašanje.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

  • Vuković: Podstičemo ukupan ekonomski razvoj i put Crne Gore ka EU
    on 15/05/2024 at 19:48

    Koordinisani napori sa Evropskom unijom (EU) i partnerskim međunarodnim finansijskim institucijama, kakva je Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), podstiču ukupan ekonomski razvoj Crne Gore i njen put ka EU, poručio je ministar finansija Novica Vuković.

  • "Varhelji podržao planove za dalji napredak ka članstvu u EU"
    on 15/05/2024 at 18:30

    Ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Vladimir Martinović sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varheljijem obišao je postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda za opštine Kotor i Tivat.

  • USSCG očekuje usvajanje zakonskih inicijativa SNP-a
    on 15/05/2024 at 14:32

    Unija slobodnih sindikata (USSCG) očekuje da svi poslanici u Skupštini podrže dvije zakonske inicijative Socijalističke narodne partije (SNP).

  • Penzioneri traže mjesto u Socijalnom savjetu
    on 15/05/2024 at 14:03

    Penzioneri su razočarani posljednjim povećanjem penzija smatrajući ga nedovoljnim da bi se pratila inflacija, pri čemu traže mjesto u Socijalnom savjetu, saopšteno je na današnjoj sjednici Skupštine Saveza udruženja penzionera.

  • Inflacija 5,4 odsto
    on 15/05/2024 at 11:40

    Cijene proizvoda i usluga lične potrošnje, mjerene indeksom potrošačkih cijena, u aprilu su u odnosu na isti period prošle godine, u prosjeku bile više 5,4 odsto, pokazuju podaci Monstata.

  • Više prevezenih putnika
    on 15/05/2024 at 05:41

    Prevoz putnika u prvom kvartalu, u odnosu na isti period prošle godine bilježi rast u željezničkom saobraćaju, drumskom i lokalnom drumskom i aerodromskom.

  • Crna Gora da osigura stabilnost cijena
    on 14/05/2024 at 15:52

    Crna Gora pozvana je da nastavi temeljnu procjenu kretanja cijena i mogućih povratnih efekata i da bude spremna da koristi ograničena sredstva koja su dostupna u okviru izabranog monetarnog okvira kako bi se osigurala stabilnost cijena, navodi se između ostalog u zaključcima nakon sastanka Ekonomskog i finansijskog dijaloga između EU i partnera sa Zapadnog Balkana.

  • Zvanično: Roko Tolić novi izvršni direktor Aerodroma
    on 14/05/2024 at 14:40

    Roko Tolić je novi izvršni direktor Aerodroma Crne Gore (ACG), odlučio je Odbor direktora na sjednici koja je održana danas.

  • "U Skupštini demonstriran neprimjeren odnos prema najsiromašnijima"
    on 14/05/2024 at 10:41

    Socijaldemokrate Crne Gore saopštile su da je sinoć neusvajanjem amandmana u pravcu neophodnog povećanja iznosa materijalnog obezbjeđenja, u Skupštini demonstriran neprimjeren odnos prema najsiromašnijima .

  • Proaktivnijim i otvorenijim pristupom protiv nezaposlenosti
    on 14/05/2024 at 10:24

    Za rješavanje velikih izazova na tržištu rada potreban je sinergijski, proaktivniji i otvoreniji pristup svih aktera što bi u krajnjem vratilo i povjerenje građana u ove dvije važne institucije, saop[teno je na sastanku ministarka rada i socijalnog staranja Naide Nišić sa vršiocem dužnosti direktora Zavoda Davidom Perčobićem.