JANOVIĆ NAJAVIO

Ministarstvo sporta i mladih ima za cilj da kroz Zakon o mladima dodatno unaprijedi položaj mladih, jednog od najznačajnijih resursa naše države, istakao je prvi čovjek tog resora Nikola Janović.

On je istakao da mladi predstavaljaju pitanje od multiresorskog značaja, te je u skladu sa tim, omladinska politika oduvijek visoko stajala na listi prioriteta Vlade.

“Nastojimo da mladima u Crnoj Gori, kroz mnogobrojne inicijative koje Ministarstvo sporta i mladih sprovodi, ne samo unaprijedimo položaj, već i stavimo do znanja da, kao što smo i do sada pokazali, u nama uvijek imaju partnera”, ističe Janović.

Od značaja je, kako je kazao, napomenuti otvaranje omladinskih servisa koji će, u saradnji sa lokalnim samoupravama, biti otvoreni u svim opštinama i predstavljaće mjesta na kojima će se primarno realizovati Omladinski program.

“Pored navedenog, omladinski servisi predstavljaće i mjesto gdje će mladi kroz direktnu komunikaciju na terenu, kako medjusobnu, tako i interakciju sa drugim subjektima, moći da zauzmu zavidan udio u kreiranju politika za mlade. Cilj je dati mladima platformu na kojoj će imati priliku da razmijene iskustava i iskažu svoje potrebe. U narednom periodu čeka nas otvaranje čak šest omladinskih servisa u šest opština širom Crne Gore: Petnjica, Plav, Nikšić, Šavnik, Mojkovac i Danilovgrad”, dodao je ministar.

Janović zaključuje da Omladinski program nadasve ima zadatak da dodatno uključi mlade, te da se na najinkluzivniji način posvete istim i njihovim potrebama.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • Danas počinje isplata penzija
  on 19/06/2024 at 08:21

  Isplata majskih penzija počeće danas, saopšteno je iz Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO).

 • Air Montenegro od danas leti i ka Ostravi
  on 18/06/2024 at 20:35

  Air Montenegro letom MNE 390 danas je uspostavio liniju Podgorica-Ostrava, saopšteno je iz te kompanije.

 • "Sve što se kosi sa zakonom i tržištem neće proći"
  on 18/06/2024 at 19:26

  Ministar energetike i rudarstva Saša Mujović reagovao je na navode pojedinih političara o problematičnosti ideje dopunjavanja programa Solari 5000+ programom energetske efikasnosti.

 • U Luci Kotor tri kruzera sa preko pet hiljada putnika
  on 18/06/2024 at 15:30

  U kotorskoj luci danas su tri kruzera sa 5,12 hiljada putnika.

 • Đeljošaj u Parizu, Šćekić u Alžiru, Jakšić-Stojanović na Kipru
  on 18/06/2024 at 15:12

  Vlada je na današnjoj telefonskoj sjednici utvrdila platforme o učešću potpredsjednika Vlade za ekonomsku politiku i ministra ekonomskog razvoja Nika Đeljošaja na Ministarskoj konferenciji Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) za Jugoistočnu Evropu, u Parizu, 26. juna, o radnoj posjeti potpredsjednika Vlade za demografiju i mlade i ministra sporta i mladih Dragoslava Šćekića, Alžiru od 26. do 28. juna i platformu za učešće delegacije Vlade Crne Gore, koju predvodi ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić-Stojanović na Forumu Ekonomske komisije UN za Evropu (UNECE) na Kipru.

 • CBCG: Neznatan pad efektivne kamatne stope
  on 18/06/2024 at 14:14

  Prosječna ponderisana efektivna kamatna stopa na ukupno odobrene kredite, koja obuhvata sve njihove troškove, u martu je u odnosu na februar pala 0,02 procentna poena i iznosila je 6,63 odsto, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG).

 • Pogoni nikšićke Željezare proizvodiće eloksiranu bravariju
  on 18/06/2024 at 14:11

  U pogonima Željezare Nikšić počeće da se proizvdoi eloksirana bravarija za građane po veoma povoljnim cijenama, najavio je ministar energetike i rudarstva Saša Mujović.

 • Radnici traže da SDT blokira imovinu Vektra Boke
  on 18/06/2024 at 09:39

  Radnici Vektra Boke naveli su da je juče održana sjednica akcionara tog preduzeća upriličena van svih procesnih zakonskih normi. 

 • Crna Gora ima potencijal da privuče veći broj turista iz EU
  on 18/06/2024 at 08:12

  Crna Gora ima mnogo potencijala da privuče veći broj turista iz Njemačke i uopšte Evropske unije, zaključak je sastanka predsjednika Vlade Milojka Spajića i predstavnika najveće svjetske turističke kompanije, njemačkog TUI-ija, koju je predvodio član Izvršnog odbora i direktor korporativnih i spoljnih poslova, Tomas Elerbek.

 • Brkovići više nijesu na čelu Vektra Boke
  on 18/06/2024 at 08:09

  Vanredna Skupština akcionara kompanije Vektra Boka imenovala je novi Odbor direktora, u kojem su sada Radovan Samardžić, Vladimir Čović i Danilo Matijašević, dok će se predsjednik tog tijela birati naknadno.