NVO MLADI ROMI

NVO Mladi Romi organizovala je danas dodjelu tableta sa 15 GB besplatnog interneta za naredna dva mjeseca za 100 učenika/ca osnovnih i srednjih škola iz ukupno 11 crnogorskih opština. Ova vrijedna pomoć učenicima/ama, kako su istakli, osigurana je uz pomoć Ambasade SAD u Podgorici, Ministarstva prosvjte i kompanije Telenor Crna Gora.

“Ambasada Sjedinjenih Država u Podgorici, kroz projekat Obezbjeđivanje jednakog pristupa obrazovanju za crnogorske RE srednjoškolce tokom COVID-19 koji sprovodi NVO Mladi Romi uz podršku fondova namijenjim alumnistima programa Stejt dipartmenta, finansirala je nabavku 75 tableta sa besplatnim internet pristupom za srednjoškolce/ke romske i egipćanske nacionalnosti”, saopštili su iz NVO Mladi Romi.

Navode da je ukupna vrijednost projekta iznosi 9.975 dolara.

Tableti su raspodijeljeni učenicima/ama iz srednjih škola u devet crnogorskih opština i to: Herceg Novi, Bar, Ulcinj, Tivat, Podgorica, Nikšić, Rožaje, Mojkovac i Bijelo Polje.

“Ministarstvo prosvjete Vlade Crne Gore je za RE učenike/ce iz sedam osnovnih škola u sedam crnogorskih opština obezbijedila 25 tableta, a ukupna vrijednost ove donacije iznosi 3 000 eura. Tableti su podijeljeni učenicima/ama osmog i devetog razreda u Herceg Novom, Baru, Bijelom Polju, Beranama, Cetinju, Nikšiću i Podgorici.”

NVO Mladi Romi posebnu zahvalnost izražava kompaniji Telenor Crna Gora, putem koje su obezbijeđeni tableti i koja je učenicima/ama donirala 100 SIM kartica sa besplatnim internetom za naredna dva mjeseca.

“Pored toga što je cilj ove inicijative bio obezbjeđivanje mogućnosti za praćenje nastave učenika/ca iz porodica koje nisu u mogućnosti da same nabave neophodnu opremu, i imajući u vidu i to da je proces digitalizacije bio neminovan i u „redovnim” uslovima života, svrha je takođe i napredovanje u korišćenju moderne tehnologije od strane učenika iz romske populacije”, saopštili su iz te NVO.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • Prijem povodom Dana nezavisnosti SAD
  on 25/06/2024 at 20:56

  Ambasada Sjedinjenih Američkih Država organizovala je u Podgorici svečani prijem povodom Dana nezavisnosti, nacionalnog praznika te zemlje. Prijem je okupio veliki broj crnogorskih zvaničnika, članova diplomatskog kora, predstavnika političkih partija, pravosudnih, kulturnih i drugih institucija...

 • "Logično je da se rezolucija o Jasenovcu usvoji, biće sastanaka sa Spajićem"
  on 25/06/2024 at 18:41

  Demokratska narodna partija (DNP) ne ucjenjuje nikoga i ne uslovljava nikoga, ali bi bilo sasvim bilo prirodno i logično da se Rezolucija o Jasenovcu usvoji, smatra poslanik DNP-a Vladislav Bojović.

 • Berane: Rotacija ili vanredni izbori?
  on 25/06/2024 at 18:35

  Očigledna je kriza vlasti u Beranama. Sjednica lokalnog parlamenta nije održana zbog nedostatka kvoruma. Na sjednici je trebalo da se desi dogovorena rotacija na mjestu predsjednika opštine, te da umjesto Vuka Todorovića iz Nove srpske demokratije bude izabran Damjan Ćulafić iz Demokrata.

 • DPS Berane: Svjedočimo političkom mešetarenju i samovolji pojedinaca
  on 25/06/2024 at 17:56

  Predsjednik opštinskog odbora Berane Miro Nedić kaže da su ovih dana u Beranama na snazi političko mešetarenje, dominacija ličnih interesa i samovolja pojedinaca.

 • Spajić: Razmišljamo o rebalansu budžeta
  on 25/06/2024 at 17:11

  Realizacija tekućih projekata ide brže nego što je predviđeno, kazao je premijer Milojko Spajić i dodao da zbog toga razmišljaju o rebalansu budžeta kako bi dodatna sredstva opredijelili za kapitalne projekte.

 • Milatović traži mišljenje za pet ambasadora
  on 25/06/2024 at 16:47

  Skupštinski Odbor za međunarodne odnose i iseljenike trebalo bi početkom jula da se izjasni o petorici kandidata za ambasadore Crne Gore. Predsjednik države Jakov Milatović uputio je skupštinskom Odboru pet predloga kandidata za ambasadore, kako bi Odbor o njima dao mišljenje.

 • Mandić: Moj glavni zadatak na evropskom putu je očuvanje mira
  on 25/06/2024 at 15:14

  Svi čvrsto vjerujemo da je Crna Gora naredna članica EU, a to će biti biti snažna poruka ohrabrenja za ostale zemlje kandidate, a posebno za bivše republike Jugoslavije, saopštio je predsjednik Skupštine Andrija Mandić.

 • Mugoša: Optužbe Mandića na račun opozicije nekorektne i neutemeljene
  on 25/06/2024 at 14:00

  Objašnjenje razloga zbog kojih je sjednica parlamenta već četvrti put odgođena a koje je saopštio predsjednik Skupštine Andrija Mandića, šef Kluba poslanika SD-a u crnogorskom Parlamentu Boris Mugoša smatra nekorektnim i neutemeljenim.

 • "Od strateške je važnosti da Crna Gora otpočne ključne infrastrukturne projekte"
  on 25/06/2024 at 13:47

  Od strateške je važnosti da naša zemlja otpočne i nastavi ključne infrastrukturne projekte poput nove dionice auto-puta Bar-Boljare, rekonstrukcije pruge Beograd-Bar i valorizacije Luke Bar, kako bi se stvorili uslovi za što bolju povezanost i privredni razvoj Crne Gore i cijelog regiona, saopštio je predsjednik Skupštine Andrija Mandić.

 • DPS: Kriza vlasti u Danilovgradu
  on 25/06/2024 at 12:21

  Ukupna situacija u Crnoj Gori, a posebno kriza vlasti u Podgorici direktno se odražava i na funkcionisanje vlasti u Danilovgradu, tvrde iz Demokratske partije socijalista u tom gradu.