POČELA TURISTIČKA SEZONA

Zbog povoljne epidemiološke situacije i ublažabanja mjera Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT), od danas i zvanično počinje ljetnja turistička sezona u novim uslovima, poruke su iz Nacionalne turističke organizacije (NTO) i hotelijera.

Direktorica NTO Željka Radak Kukavičić za Radio Crne Gore kaže da od sjutra kreće nova kampanja na domaćem i tržištu regiona i da su očekivanja sa puno optimizma, zbog povoljne epidemiološke situacije i pozicije koju Crna Gora zauzima na turističkoj mapi svijeta.

“Uslov svih uslova je otvaranje granica i onda će doći na red pitanje na koji način će se prelaziti. Odgovor je u odlukama Evropske Komisije koja je juče najavila otvaranje granica 15 juna,kao i set preporuka koje su veoma fleksibilne. Čekaćemo zvanične odluke i prilagođavati se. Očekujem da neće biti opterećujuće. Optimista sam za sezonu koja je počela danas u novim uslovima na koje se prilagodjavamo i mi i turisti”, kazala je Radak Kukavičić.

Iz Hotelske grupe Budvanska rivijera slogan “Odmor koji ste zaslužili” namijenjen domaćim turistima.Tokom maja su akcije,tako da se u hotelu Palas od danas može odmarati na bazi polupansina za 33 eura,najavljuje izvršna direktorica Katarina Kažanegra.

“Cjenovna politika ne može biti ujednačena i razlikovaće se. Svi se jednostavno prilagođavamo trenutnim uslovima na tržištu. Mi smo prvenstveno društveno odgovorna kompanija gdje je država većinski vlasnik i kojoj trenutna likvidnost dozvoljava da kažemo građanima Crne Gore : da,mi smo tu ,možete koristiti naše usluge”, kazala je ona.

Prvi dan turističke sezone u Budvi ostaće zapamćen po punim terasama restorana i kafića, ali i raskopanom platou ispred hotela Mogren,dužine blizu 50 metara.

Kako je Radiju Crne Gore potvrdio Srđan Gregović iz sekretarijata za komunalne djelatnosti, sanacija ploča u kontakt zoni će potrajati do 25.maja. Nijesu dobili jasan odgovor zašto radovi nisu završeni minula dva mjeseca i zašto su počeli prije dva dana, u susret državnom prazniku 21.maju, kada se očekuje veliki broj gostiju na našem primorju.

Gorica Vukićević, Radio Crne Gore  

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • Danas počinje isplata penzija
  on 19/06/2024 at 08:21

  Isplata majskih penzija počeće danas, saopšteno je iz Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO).

 • Air Montenegro od danas leti i ka Ostravi
  on 18/06/2024 at 20:35

  Air Montenegro letom MNE 390 danas je uspostavio liniju Podgorica-Ostrava, saopšteno je iz te kompanije.

 • "Sve što se kosi sa zakonom i tržištem neće proći"
  on 18/06/2024 at 19:26

  Ministar energetike i rudarstva Saša Mujović reagovao je na navode pojedinih političara o problematičnosti ideje dopunjavanja programa Solari 5000+ programom energetske efikasnosti.

 • U Luci Kotor tri kruzera sa preko pet hiljada putnika
  on 18/06/2024 at 15:30

  U kotorskoj luci danas su tri kruzera sa 5,12 hiljada putnika.

 • Đeljošaj u Parizu, Šćekić u Alžiru, Jakšić-Stojanović na Kipru
  on 18/06/2024 at 15:12

  Vlada je na današnjoj telefonskoj sjednici utvrdila platforme o učešću potpredsjednika Vlade za ekonomsku politiku i ministra ekonomskog razvoja Nika Đeljošaja na Ministarskoj konferenciji Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) za Jugoistočnu Evropu, u Parizu, 26. juna, o radnoj posjeti potpredsjednika Vlade za demografiju i mlade i ministra sporta i mladih Dragoslava Šćekića, Alžiru od 26. do 28. juna i platformu za učešće delegacije Vlade Crne Gore, koju predvodi ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić-Stojanović na Forumu Ekonomske komisije UN za Evropu (UNECE) na Kipru.

 • CBCG: Neznatan pad efektivne kamatne stope
  on 18/06/2024 at 14:14

  Prosječna ponderisana efektivna kamatna stopa na ukupno odobrene kredite, koja obuhvata sve njihove troškove, u martu je u odnosu na februar pala 0,02 procentna poena i iznosila je 6,63 odsto, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG).

 • Pogoni nikšićke Željezare proizvodiće eloksiranu bravariju
  on 18/06/2024 at 14:11

  U pogonima Željezare Nikšić počeće da se proizvdoi eloksirana bravarija za građane po veoma povoljnim cijenama, najavio je ministar energetike i rudarstva Saša Mujović.

 • Radnici traže da SDT blokira imovinu Vektra Boke
  on 18/06/2024 at 09:39

  Radnici Vektra Boke naveli su da je juče održana sjednica akcionara tog preduzeća upriličena van svih procesnih zakonskih normi. 

 • Crna Gora ima potencijal da privuče veći broj turista iz EU
  on 18/06/2024 at 08:12

  Crna Gora ima mnogo potencijala da privuče veći broj turista iz Njemačke i uopšte Evropske unije, zaključak je sastanka predsjednika Vlade Milojka Spajića i predstavnika najveće svjetske turističke kompanije, njemačkog TUI-ija, koju je predvodio član Izvršnog odbora i direktor korporativnih i spoljnih poslova, Tomas Elerbek.

 • Brkovići više nijesu na čelu Vektra Boke
  on 18/06/2024 at 08:09

  Vanredna Skupština akcionara kompanije Vektra Boka imenovala je novi Odbor direktora, u kojem su sada Radovan Samardžić, Vladimir Čović i Danilo Matijašević, dok će se predsjednik tog tijela birati naknadno.