NA DRŽAVNOM NIVOU

Ukupno 1.583 činovnika, na državnom nivou i 330 na lokalnom nivou, podnijelo je zahtjev za sporazumni prekid radnog odnosa uz isplatu otpremnine. Najmanja isplaćena otpremnina 2.803 eura isplaćena je u Ministarstvu saobraćaja, najveća 17.841 eura u Zavodu za dječju zaštitu…

“Od ovog broja, najviše zaposlenih je u sektorima zdravstva, prosvjete, saobraćaja i pomorstva, finansija, rada i socijalnog staranja i unutrašnjih poslova”, navodi se u Izvještaju Ministarstva javne uprave od 7. maja ove godine.

Treba imati u vidu da pomenuti sektori imaju najveći broj zaposlenih, pa je očekivano da će i broj onih koji su zainteresovani za sporazumni prestanak radnog odnosa biti najveći.

Što se tiče lokalnih samouprava, do 20. marta je isplaćeno ukupno 110 otpremnina, a prosječna otpremnina iznosi 9.374 eura.

Prema podacima kojima raspolaže Ministarstvo javne uprave, tokom izvještajnog perioda zaključeno je 278 sporazuma o prestanku radnog odnosa na centralnom nivou. Po ovom osnovu isplaćeno je 2,97 miliona eura. To znači da je prosječna otpremnina iznosila 10.683 eura.

Pored ovoga, zaključeno je još 34 sporazuma o prestanku radnog odnosa uz isplatu otpremnine u onim organima koji se ne smatraju državnom upravom. Sporazume je zaključilo 25 zaposlenih u Vojsci Crne Gore, pet zaposlenih u Javnom preduzeću RTCG i četiri zaposlena u JP Nacionalni parkovi Crne Gore, a po ovom osnovu isplaćene su otpremnine u iznosu od 294.687 eura. Prosječna isplaćena otpremnina iznosi 8.867 eura.

Pojedinačno, najveća isplaćena otpremnina u Zavodu za dječju i socijalnu zaštitu gdje je isplaćena jedna otpremnina u iznosu od 17.841 eura.

Najmanja otpremnina isplaćena je u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva u iznosu od 2.803 eura.

Najviše isplaćenih otpremnina je u Upravi policije ukupno 34, što je državu koštalo ukupno 365.427 eura. To znači da je prosječna otpremnina isplaćena u policiji iznosila 10.747 eura i iznad je državnog prosjeka.

Otpremnine se kreću u rasponu od 1.051 do oko 18.000 eura.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • Prijem povodom Dana nezavisnosti SAD
  on 25/06/2024 at 20:56

  Ambasada Sjedinjenih Američkih Država organizovala je u Podgorici svečani prijem povodom Dana nezavisnosti, nacionalnog praznika te zemlje. Prijem je okupio veliki broj crnogorskih zvaničnika, članova diplomatskog kora, predstavnika političkih partija, pravosudnih, kulturnih i drugih institucija...

 • "Logično je da se rezolucija o Jasenovcu usvoji, biće sastanaka sa Spajićem"
  on 25/06/2024 at 18:41

  Demokratska narodna partija (DNP) ne ucjenjuje nikoga i ne uslovljava nikoga, ali bi bilo sasvim bilo prirodno i logično da se Rezolucija o Jasenovcu usvoji, smatra poslanik DNP-a Vladislav Bojović.

 • Berane: Rotacija ili vanredni izbori?
  on 25/06/2024 at 18:35

  Očigledna je kriza vlasti u Beranama. Sjednica lokalnog parlamenta nije održana zbog nedostatka kvoruma. Na sjednici je trebalo da se desi dogovorena rotacija na mjestu predsjednika opštine, te da umjesto Vuka Todorovića iz Nove srpske demokratije bude izabran Damjan Ćulafić iz Demokrata.

 • DPS Berane: Svjedočimo političkom mešetarenju i samovolji pojedinaca
  on 25/06/2024 at 17:56

  Predsjednik opštinskog odbora Berane Miro Nedić kaže da su ovih dana u Beranama na snazi političko mešetarenje, dominacija ličnih interesa i samovolja pojedinaca.

 • Spajić: Razmišljamo o rebalansu budžeta
  on 25/06/2024 at 17:11

  Realizacija tekućih projekata ide brže nego što je predviđeno, kazao je premijer Milojko Spajić i dodao da zbog toga razmišljaju o rebalansu budžeta kako bi dodatna sredstva opredijelili za kapitalne projekte.

 • Milatović traži mišljenje za pet ambasadora
  on 25/06/2024 at 16:47

  Skupštinski Odbor za međunarodne odnose i iseljenike trebalo bi početkom jula da se izjasni o petorici kandidata za ambasadore Crne Gore. Predsjednik države Jakov Milatović uputio je skupštinskom Odboru pet predloga kandidata za ambasadore, kako bi Odbor o njima dao mišljenje.

 • Mandić: Moj glavni zadatak na evropskom putu je očuvanje mira
  on 25/06/2024 at 15:14

  Svi čvrsto vjerujemo da je Crna Gora naredna članica EU, a to će biti biti snažna poruka ohrabrenja za ostale zemlje kandidate, a posebno za bivše republike Jugoslavije, saopštio je predsjednik Skupštine Andrija Mandić.

 • Mugoša: Optužbe Mandića na račun opozicije nekorektne i neutemeljene
  on 25/06/2024 at 14:00

  Objašnjenje razloga zbog kojih je sjednica parlamenta već četvrti put odgođena a koje je saopštio predsjednik Skupštine Andrija Mandića, šef Kluba poslanika SD-a u crnogorskom Parlamentu Boris Mugoša smatra nekorektnim i neutemeljenim.

 • "Od strateške je važnosti da Crna Gora otpočne ključne infrastrukturne projekte"
  on 25/06/2024 at 13:47

  Od strateške je važnosti da naša zemlja otpočne i nastavi ključne infrastrukturne projekte poput nove dionice auto-puta Bar-Boljare, rekonstrukcije pruge Beograd-Bar i valorizacije Luke Bar, kako bi se stvorili uslovi za što bolju povezanost i privredni razvoj Crne Gore i cijelog regiona, saopštio je predsjednik Skupštine Andrija Mandić.

 • DPS: Kriza vlasti u Danilovgradu
  on 25/06/2024 at 12:21

  Ukupna situacija u Crnoj Gori, a posebno kriza vlasti u Podgorici direktno se odražava i na funkcionisanje vlasti u Danilovgradu, tvrde iz Demokratske partije socijalista u tom gradu.