SINOĆ U PODGORICI

Dječak, težak 2,9 kilograma, došao je na svijet sinoć u autu ispred Urgentnog centra Kliničkog centra u Podgorici. Brzom reakcijom medicinskog osoblja Urgentnog i Ginekologije, porođaj je obavljen u autu. Majka i dijete su dobro.

Specijalizant u Urgentnom centru, dr Nenad Radović, kaže da su ga pozvali i kazali da je žena u svom autu ispred Urgentnog centra i da je u toku porođaj. Kaže da su hitno istrčali iz sale, tamo su zatekli kolege, porođaj je već bio u toku.

”Naš tehničar je pridržao plod. Presjekli smo pupčanu vrpcu, beba je zaplakala. Odmah smo pozvali Ginekologiju, kolege su odmah reagovale i bile tu sa potrebnom opremom. Sada kada znamo da su beba i majka dobro, to je najveća nagrada”, priča doktor Radović.

Ginekološko-akušerska sestra Ana Đurović kaže da su dobili informaciju da je porođaj počeo i da su koleginica i ona hitno otišle da pomognu kolegama iz Urgentnog bloka.

“Shvatili smo da se događa porođaj. Koleginica i ja što hitnija pošle da pomognemo kolegama iz Urgentnog bloka”, ističe ona.

Doktorka Angela Ćorić, ginekolog akušer kaže da se i ovakve situacije dešavaju, porođaj u uslovima koje nijesu predvidjeli.

“Važno je da smo spremni da priteknemo u pomoć. Ovdje je munjevito reagovano, i od strane UC i od nas sa Ginekologije. Beba je zbrinuta. Majka je zbrinuta. One su sad na sigurnom. Majka i beba će biti dobro”, priča doktorka Ćirić.

Doktorka Azra Begović, pedijatar-neonatolog, kaže da je muško novorođenče u porodilište primljeno sinoć oko 21 sat.

“Rođeno u kolima. Dijete je dobro. Teško je dva kilograma i 900 grama, dugačko 51 cm”, kaže Begović.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • Danas počinje isplata penzija
  on 19/06/2024 at 08:21

  Isplata majskih penzija počeće danas, saopšteno je iz Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO).

 • Air Montenegro od danas leti i ka Ostravi
  on 18/06/2024 at 20:35

  Air Montenegro letom MNE 390 danas je uspostavio liniju Podgorica-Ostrava, saopšteno je iz te kompanije.

 • "Sve što se kosi sa zakonom i tržištem neće proći"
  on 18/06/2024 at 19:26

  Ministar energetike i rudarstva Saša Mujović reagovao je na navode pojedinih političara o problematičnosti ideje dopunjavanja programa Solari 5000+ programom energetske efikasnosti.

 • U Luci Kotor tri kruzera sa preko pet hiljada putnika
  on 18/06/2024 at 15:30

  U kotorskoj luci danas su tri kruzera sa 5,12 hiljada putnika.

 • Đeljošaj u Parizu, Šćekić u Alžiru, Jakšić-Stojanović na Kipru
  on 18/06/2024 at 15:12

  Vlada je na današnjoj telefonskoj sjednici utvrdila platforme o učešću potpredsjednika Vlade za ekonomsku politiku i ministra ekonomskog razvoja Nika Đeljošaja na Ministarskoj konferenciji Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) za Jugoistočnu Evropu, u Parizu, 26. juna, o radnoj posjeti potpredsjednika Vlade za demografiju i mlade i ministra sporta i mladih Dragoslava Šćekića, Alžiru od 26. do 28. juna i platformu za učešće delegacije Vlade Crne Gore, koju predvodi ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić-Stojanović na Forumu Ekonomske komisije UN za Evropu (UNECE) na Kipru.

 • CBCG: Neznatan pad efektivne kamatne stope
  on 18/06/2024 at 14:14

  Prosječna ponderisana efektivna kamatna stopa na ukupno odobrene kredite, koja obuhvata sve njihove troškove, u martu je u odnosu na februar pala 0,02 procentna poena i iznosila je 6,63 odsto, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG).

 • Pogoni nikšićke Željezare proizvodiće eloksiranu bravariju
  on 18/06/2024 at 14:11

  U pogonima Željezare Nikšić počeće da se proizvdoi eloksirana bravarija za građane po veoma povoljnim cijenama, najavio je ministar energetike i rudarstva Saša Mujović.

 • Radnici traže da SDT blokira imovinu Vektra Boke
  on 18/06/2024 at 09:39

  Radnici Vektra Boke naveli su da je juče održana sjednica akcionara tog preduzeća upriličena van svih procesnih zakonskih normi. 

 • Crna Gora ima potencijal da privuče veći broj turista iz EU
  on 18/06/2024 at 08:12

  Crna Gora ima mnogo potencijala da privuče veći broj turista iz Njemačke i uopšte Evropske unije, zaključak je sastanka predsjednika Vlade Milojka Spajića i predstavnika najveće svjetske turističke kompanije, njemačkog TUI-ija, koju je predvodio član Izvršnog odbora i direktor korporativnih i spoljnih poslova, Tomas Elerbek.

 • Brkovići više nijesu na čelu Vektra Boke
  on 18/06/2024 at 08:09

  Vanredna Skupština akcionara kompanije Vektra Boka imenovala je novi Odbor direktora, u kojem su sada Radovan Samardžić, Vladimir Čović i Danilo Matijašević, dok će se predsjednik tog tijela birati naknadno.