ODGOVOR DPS-A

Nakon jučerašnje pres konferencije predsjednika Mila Đukanovića, primjetna je nervoza naše političke konkurencije, saopštila je Demokratska partija socijalista (DPS).

“Umjesto da se vječiti politički gubitnici zapitaju kako su došli u poziciju u kojoj su trenutno, oni se obrušavaju uvredama i klevetama na Demokratsku partiju socijalista i našeg predsjednika. Činjenica je da se približavaju izbori, a gubitnici shvataju da nemaju šta da traže na političkom terenu, gdje se nadmeće kvalitetom programa, ideja i rezultata, već svoje mjesto traže na polju političke destrukcije i međusobno se takmiče u toj “vještini””, saopšteno je iz DPS-a. 

Kako su naveli, neke od stranaka opozicije, kao DF na primjer, imaju dug staž na tom polju, ali nedovoljno dobar učinak.

“I pored svih para u njih uloženih, nijesu ispunili očekivanja. Svi njihovi višedecenijski napori, da se društvo destabilizuje, poremeti multietnički sklad, uništi država, građani preplaše ili barem  zaraze – nijesu dali očekivane rezultate. Zato svojim novim uratcima  i pokličima  o “građanskom ratu“ “krvavom kolu “  ili “vojnim uniformama”, pokušavaju da se pred izbore što bolje pozicioniraju na crnom političkom tržištu i sebi dignu cijenu. Jer, gužva je tu velika Bečićevi Demagozi, napušteni od svih a prije svega birača i političkih partnera, izgubljeni u svojim kalkulantskim igricama, preporučuju se nasrtajima na policiju. Dobro će im činiti sada i ona Bečićeva fotografija sa četnikom iz Berana jer se mali portparol Milana Kneževića, vratio na svoja fabrička, nacionalistička i četnička podešavanja”, piše u saopštenju DPS-a.

Kako su kazali, gubitničkom tandemu “i svim njihovim minijaturnim falsifikatima”, poručuju da uzalud nude svoje usluge.

“Čuvaćemo svaki pedalj Crne Gore, zaštititi građane koje ove “rent a stranke” pokušavaju da uplaše  pričama o bratoubilačkim i građanskim ratovima! Poručujemo im da se osvrnu oko sebe, da zapaze da je ovo 21. vijek i drugačija Crna Gora od one koja se njima pričinjava. Zato ne obećavajte nikome ništa, jer će vam se desiti da kao i 2016. uzmete novac a ne isporučite radove”, zaključuju u DPS-u.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • Prijem povodom Dana nezavisnosti SAD
  on 25/06/2024 at 20:56

  Ambasada Sjedinjenih Američkih Država organizovala je u Podgorici svečani prijem povodom Dana nezavisnosti, nacionalnog praznika te zemlje. Prijem je okupio veliki broj crnogorskih zvaničnika, članova diplomatskog kora, predstavnika političkih partija, pravosudnih, kulturnih i drugih institucija...

 • "Logično je da se rezolucija o Jasenovcu usvoji, biće sastanaka sa Spajićem"
  on 25/06/2024 at 18:41

  Demokratska narodna partija (DNP) ne ucjenjuje nikoga i ne uslovljava nikoga, ali bi bilo sasvim bilo prirodno i logično da se Rezolucija o Jasenovcu usvoji, smatra poslanik DNP-a Vladislav Bojović.

 • Berane: Rotacija ili vanredni izbori?
  on 25/06/2024 at 18:35

  Očigledna je kriza vlasti u Beranama. Sjednica lokalnog parlamenta nije održana zbog nedostatka kvoruma. Na sjednici je trebalo da se desi dogovorena rotacija na mjestu predsjednika opštine, te da umjesto Vuka Todorovića iz Nove srpske demokratije bude izabran Damjan Ćulafić iz Demokrata.

 • DPS Berane: Svjedočimo političkom mešetarenju i samovolji pojedinaca
  on 25/06/2024 at 17:56

  Predsjednik opštinskog odbora Berane Miro Nedić kaže da su ovih dana u Beranama na snazi političko mešetarenje, dominacija ličnih interesa i samovolja pojedinaca.

 • Spajić: Razmišljamo o rebalansu budžeta
  on 25/06/2024 at 17:11

  Realizacija tekućih projekata ide brže nego što je predviđeno, kazao je premijer Milojko Spajić i dodao da zbog toga razmišljaju o rebalansu budžeta kako bi dodatna sredstva opredijelili za kapitalne projekte.

 • Milatović traži mišljenje za pet ambasadora
  on 25/06/2024 at 16:47

  Skupštinski Odbor za međunarodne odnose i iseljenike trebalo bi početkom jula da se izjasni o petorici kandidata za ambasadore Crne Gore. Predsjednik države Jakov Milatović uputio je skupštinskom Odboru pet predloga kandidata za ambasadore, kako bi Odbor o njima dao mišljenje.

 • Mandić: Moj glavni zadatak na evropskom putu je očuvanje mira
  on 25/06/2024 at 15:14

  Svi čvrsto vjerujemo da je Crna Gora naredna članica EU, a to će biti biti snažna poruka ohrabrenja za ostale zemlje kandidate, a posebno za bivše republike Jugoslavije, saopštio je predsjednik Skupštine Andrija Mandić.

 • Mugoša: Optužbe Mandića na račun opozicije nekorektne i neutemeljene
  on 25/06/2024 at 14:00

  Objašnjenje razloga zbog kojih je sjednica parlamenta već četvrti put odgođena a koje je saopštio predsjednik Skupštine Andrija Mandića, šef Kluba poslanika SD-a u crnogorskom Parlamentu Boris Mugoša smatra nekorektnim i neutemeljenim.

 • "Od strateške je važnosti da Crna Gora otpočne ključne infrastrukturne projekte"
  on 25/06/2024 at 13:47

  Od strateške je važnosti da naša zemlja otpočne i nastavi ključne infrastrukturne projekte poput nove dionice auto-puta Bar-Boljare, rekonstrukcije pruge Beograd-Bar i valorizacije Luke Bar, kako bi se stvorili uslovi za što bolju povezanost i privredni razvoj Crne Gore i cijelog regiona, saopštio je predsjednik Skupštine Andrija Mandić.

 • DPS: Kriza vlasti u Danilovgradu
  on 25/06/2024 at 12:21

  Ukupna situacija u Crnoj Gori, a posebno kriza vlasti u Podgorici direktno se odražava i na funkcionisanje vlasti u Danilovgradu, tvrde iz Demokratske partije socijalista u tom gradu.