“NIJE PODNIO PRIJAVU”

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević nije podnosio prijavu zbog prijetnji koje je navodno dobio, saopštili su iz Uprave policije, dodajući da samoinicijativno ispituju njegove navode. Knežević je, u reagovanju, saopštio da Uprava policije ima na raspolaganju sve mehanizme regionalne saradnje da provjere navode objavljene u medijima.

Knežević je ranije kazao da je dobio prijetnju da se priprema atentat na njega, i da ga već pet dana niko od nadležnih institucija nije pozvao na informativni razgovor da sasluša njegova saznanja.

„Povodom navoda poslanika DF-a M.K. iznijetih u medijima obavještavamo vas da Upravi policije nije podnijeta zvanična prijava u odnosu na iznijete navode“, kaže se u saopštenju policije.

Navodi se da pisana prijava, u skladu sa zakonskim procedurama, nije podnijeta nadležnom centru bezbjednosti.

„Bez obzira na to što prijava nije podnijeta na zapisnik kod ovlašćenog službenog lica, i nije svojeručno potpisana od oštećenog lica, policija na osnovu saznanja iz medija samoinicijativno preduzima aktivnost iz svoje nadležnosti“, kazali su iz policije.

Kako su naveli, o događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu po čijem nalogu se preduzimaju mjere na utvrđivanju činjenica, ali i provjeri navoda iznijetih putem medija.

„Policija će, kao i u svakom drugom slučaju, preduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti“, dodaje se u saopštenju.

Podsjetimo, poslanik Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević kazao je da je dostavio medijima bliskim tom političkom savezu, IN4S i Borba, fotografije na kojima se navodno vidi osoba sa silikonskom maskom u blizini njegove kuće u Zeti.

Knežević se oglasio nakon saopštenja Uprave policije.

“Nemušto saopštenje Uprave policije pet dana nakon što je u regionalnim i crnogorskim medijima objavljena vijest o pripremi mogućeg atentata na mene najbolje potvrđuje moju raniju izjavu o nepovjerenju u nadležne institucije i veliku izvjesnost ovog kriminalnog plana. Posebno je iritirajuće da UP očekuje da ja podnesem krivičnu prijavu iako na raspolaganju imaju sve mehanizme regionalne saradnje kako bi provjerili navode objavljene u medijima. Zato me zanima da li su Milo Đukanović, Duško Marković, Zoran Lazović, Veselin Veljović i drugi  za sve one tzv. objave na FB- u i komentare na portalima zbog kojih je pohapšeno na desetine građana, podnosili krivične prijave, ili su nadležne institucije radile “svoj” posao. Danas je u jednom broju medija objavljena fotografija osobe sa silikonskom maskom u blizini moje kuće, a UP je bilo važnije da sazna ko je ovim portalima dostavio fotografiju, nego da istraži ko je na njoj,” naveo je Knežević u saopštenju. 

On je u saopštenju napisao da je on dostavio fotografiju, i da, kako je kazao, “nema potrebe da se maltretiraju novinari”, te da ako UP ima želju da sazna odakle mu fotografija, stoji na raspolaganju.

“Ali pošto očigledno ne postoji nikakva želja, još jednom ih obavještavam da od njih samo tražim da mom obezbjeđenju, mojoj braći i meni dozvole nošenje oružja. Nije mi potrebna policijska pratnja, još manje medijski senzacionalizam, sumnje koje imam povjerio sam svojim najbližim, i u slučaju bilo kakvog napada na mene, oni će znati što treba da čine. U našoj porodici nikad nikog nismo napali prvi, tako će biti i ovog puta, ali čim budemo napadnuti, obavještavam javnost da ćemo pravdu uzeti u svoje ruke”, navodi se u saopštenju Kneževića.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • Zirojević: Šaranović bježi sa kontrolnog saslušanja
  on 19/06/2024 at 10:32

  Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović obavijestio je dopisom predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu, Miodraga Lakovića da, iako je prethodno potvrdio prisustvo, neće prisustvovati kontrolnom saslušanju na temu “Imenovanje v.d. direktora Uprave policije i posljedice na sistem bezbjednosti u Crnoj Gori”, a kao razlog navodi učešće na Samitu šefova policije država članica UN (UNCOPS), saopštio je poslanik Socijaldemokrata i član Odbora za bezbjednost i odbranu, Nikola Zirojević.

 • Skupštini podnijeta peticija za donošenjem Zakona o otvaranju dosijea tajnih službi
  on 19/06/2024 at 10:22

  Advokat Nikola Angelovski, pravni zastupnik najvećeg broja građana koji je tužio državu u slučaju zloglasnog portala “Udar”, podnio je juče Skupštini peticiju za donošenjem Zakona o otvaranju dosijea i dokumenata civilnih i vojnih obavještajnih službi Crne Gore.

 • "Za efikasnu borbu protiv korupcije potrebna politička stabilnost"
  on 19/06/2024 at 09:56

  Za efikasnu borbu protiv korupcije Crna Gora mora osigurati političku stabilnost i smanjenje nacionalnih tenzija koje, uz često održavanje izbora, ne dozvoljavaju konsolidovanje i reforme čitavog državnog sistema, a posebno sudstva, saopštila je poslanica Socijalističke narodne partije (SNP) Slađana Kaluđerović. Ona je to kazala na sastanku sa koordinatorom američkog Stejt departmenta za globalnu borbu protiv korupcije Ričardom Nefjuom.

 • "Vladajuće partije uspjele da svoju politiku pretvore u teško nadmašivo ruglo"
  on 19/06/2024 at 09:48

  Vladajuće partije su uspjele da svoju politiku pretvore u teško nadmašivo ruglo, ocjenjuju iz Građanske inicijative “21. maj”.

 • "Čestitke na ispunjavanju obaveza vezanih za troškove odbrane NATO"
  on 19/06/2024 at 09:43

  Američka ambasadorka u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke čestitala je i zahvalila Crnoj Gori na ispunjavanju obaveza NATO-a u pogledu potrošnje na odbranu.

 • Sjutra Pododbor za unutrašnje tržište i konkurenciju
  on 19/06/2024 at 08:11

  Petnaesti sastanak Pododbora za unutrašnje tržište i konkurenciju između Crne Gore i Evropske komisije, održaće se 20. juna 2024. godine u Briselu, saopšteno je iz Ministarstva evropskih poslova.

 • "Izbori u Podgorici jedino rješenje, PES građanima prodavao maglu"
  on 19/06/2024 at 07:47

  Izbori u Podgorici su jedino rješenje da se prevaziđe politička kriza, a čisto sumnjam da će i danas na sastanku doći do dogovora političkih konstituenata, smatra odbornik Socijaldemokrata u Skupštini Glavnog grada Miloš Mašković.

 • Kriza vlasti u Podgorici: Sastanak većine najavljen za danas
  on 19/06/2024 at 07:02

  Sastanak većine podgoričkog parlamenta sa temom kako da se prevaziđe kriza vlastu u Podgorici – dogovorom ili vanrednim izborima, nastaviće se danas.

 • Vučelić: Većina u Podgorici ne želi nove izbore
  on 19/06/2024 at 07:00

  Pokret za Podgoricu ne treba da ostvaruje želje DPS-a, nakon što su na državnom nivou imali zajedničke amandmane, poručila je odbornica CIVIS-a u podgoričkom lokalnom parlamentu Maja Vučelić.

 • Poslanici danas ponovo o zakonima koje je Milatović vratio
  on 19/06/2024 at 06:14

  Poslanici crnogorskog parlamenta ponovo će danas glasati o izmjenama i dopunama Zakona o Sudskom savjetu i sudijama i o Zakonu o nacionalnom javnom emiteru, koje je predsjednik države Jakov Milatović vratio Skupštini na ponovno odlučivanje.

 • Danas počinje isplata penzija
  on 19/06/2024 at 08:21

  Isplata majskih penzija počeće danas, saopšteno je iz Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO).

 • Air Montenegro od danas leti i ka Ostravi
  on 18/06/2024 at 20:35

  Air Montenegro letom MNE 390 danas je uspostavio liniju Podgorica-Ostrava, saopšteno je iz te kompanije.

 • "Sve što se kosi sa zakonom i tržištem neće proći"
  on 18/06/2024 at 19:26

  Ministar energetike i rudarstva Saša Mujović reagovao je na navode pojedinih političara o problematičnosti ideje dopunjavanja programa Solari 5000+ programom energetske efikasnosti.

 • U Luci Kotor tri kruzera sa preko pet hiljada putnika
  on 18/06/2024 at 15:30

  U kotorskoj luci danas su tri kruzera sa 5,12 hiljada putnika.

 • Đeljošaj u Parizu, Šćekić u Alžiru, Jakšić-Stojanović na Kipru
  on 18/06/2024 at 15:12

  Vlada je na današnjoj telefonskoj sjednici utvrdila platforme o učešću potpredsjednika Vlade za ekonomsku politiku i ministra ekonomskog razvoja Nika Đeljošaja na Ministarskoj konferenciji Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) za Jugoistočnu Evropu, u Parizu, 26. juna, o radnoj posjeti potpredsjednika Vlade za demografiju i mlade i ministra sporta i mladih Dragoslava Šćekića, Alžiru od 26. do 28. juna i platformu za učešće delegacije Vlade Crne Gore, koju predvodi ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić-Stojanović na Forumu Ekonomske komisije UN za Evropu (UNECE) na Kipru.

 • CBCG: Neznatan pad efektivne kamatne stope
  on 18/06/2024 at 14:14

  Prosječna ponderisana efektivna kamatna stopa na ukupno odobrene kredite, koja obuhvata sve njihove troškove, u martu je u odnosu na februar pala 0,02 procentna poena i iznosila je 6,63 odsto, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG).

 • Pogoni nikšićke Željezare proizvodiće eloksiranu bravariju
  on 18/06/2024 at 14:11

  U pogonima Željezare Nikšić počeće da se proizvdoi eloksirana bravarija za građane po veoma povoljnim cijenama, najavio je ministar energetike i rudarstva Saša Mujović.

 • Radnici traže da SDT blokira imovinu Vektra Boke
  on 18/06/2024 at 09:39

  Radnici Vektra Boke naveli su da je juče održana sjednica akcionara tog preduzeća upriličena van svih procesnih zakonskih normi. 

 • Crna Gora ima potencijal da privuče veći broj turista iz EU
  on 18/06/2024 at 08:12

  Crna Gora ima mnogo potencijala da privuče veći broj turista iz Njemačke i uopšte Evropske unije, zaključak je sastanka predsjednika Vlade Milojka Spajića i predstavnika najveće svjetske turističke kompanije, njemačkog TUI-ija, koju je predvodio član Izvršnog odbora i direktor korporativnih i spoljnih poslova, Tomas Elerbek.

 • Brkovići više nijesu na čelu Vektra Boke
  on 18/06/2024 at 08:09

  Vanredna Skupština akcionara kompanije Vektra Boka imenovala je novi Odbor direktora, u kojem su sada Radovan Samardžić, Vladimir Čović i Danilo Matijašević, dok će se predsjednik tog tijela birati naknadno.