INVESTICIJA OD OKO 7 MILIONA

Ispred novosagrađenih objekta na Starom aerodromu, sjutra će biti uručeni ključevi stanova sudijama i službenicima sudova sa teritorije Podgorice, saopšteno je iz Vrhovnog suda Crne Gore. Investicija je vrijedna oko 7,15 miliona eura, a stanove će dobiti 130 sudija i službenika, koji su kvadratni metar platili 626 eura.

Uručivanjem ključeva, biće završen projekat koji su, kroz privatno-javno partnerstvo, realizovali Vlada, Glavni grad, Vrhovni sud, Sudski savjet i Crnogorski fond za solidarnu stambenu izgradnju. Izvođač radova bila je kompanija „Čelebić“.

Primopredaji ključeva, sjutra u 12 sati, prisustvovaće potpredsjednik Vlade i ministar pravde Zoran Pažin, gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, predsjednica Sudskog savjeta Vesna Simović – Zvicer, direktor Crnogorskog fonda za solidarnu stambenu izgradnju Danilo Popović i predstavnik kompanije „Čelebić“.

Zbog poštovanja mjere Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti u borbi protiv COVID-19, koja propisuje zabranu okupljanja više od 20 osoba, ključevi će simbolično biti uručeni vlasnicima pet stanova, dok će ostalima biti predati naknadno, takođe uz poštovanje pomenutih mjera.

Podsjetimo, predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, prilikom polaganja kamena temeljca za ove objekte, u septembru 2018. godine, kazala je da tim činom država pokazuje pozitivan odnos prema zaštiti sudije, kao pojedinca u sistemu državne vlasti.

„Na taj način, eliminiše se mogućnost bilo kakvog uticaja na sudiju u vršenju sudijske funkcije, učvršćuje se sudijska nezavisnost kao preduslov vladavine prava i jača finansijska sigurnost sudija u Crnoj Gori”, kazala je tada Medenica.
Pozivamo medije da sjutra u podne isprate događaj. Adresa je Stari aerodrom, ugao Zmaj Jovine i ulice Miloša Obića.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • Prijem povodom Dana nezavisnosti SAD
  on 25/06/2024 at 20:56

  Ambasada Sjedinjenih Američkih Država organizovala je u Podgorici svečani prijem povodom Dana nezavisnosti, nacionalnog praznika te zemlje. Prijem je okupio veliki broj crnogorskih zvaničnika, članova diplomatskog kora, predstavnika političkih partija, pravosudnih, kulturnih i drugih institucija...

 • "Logično je da se rezolucija o Jasenovcu usvoji, biće sastanaka sa Spajićem"
  on 25/06/2024 at 18:41

  Demokratska narodna partija (DNP) ne ucjenjuje nikoga i ne uslovljava nikoga, ali bi bilo sasvim bilo prirodno i logično da se Rezolucija o Jasenovcu usvoji, smatra poslanik DNP-a Vladislav Bojović.

 • Berane: Rotacija ili vanredni izbori?
  on 25/06/2024 at 18:35

  Očigledna je kriza vlasti u Beranama. Sjednica lokalnog parlamenta nije održana zbog nedostatka kvoruma. Na sjednici je trebalo da se desi dogovorena rotacija na mjestu predsjednika opštine, te da umjesto Vuka Todorovića iz Nove srpske demokratije bude izabran Damjan Ćulafić iz Demokrata.

 • DPS Berane: Svjedočimo političkom mešetarenju i samovolji pojedinaca
  on 25/06/2024 at 17:56

  Predsjednik opštinskog odbora Berane Miro Nedić kaže da su ovih dana u Beranama na snazi političko mešetarenje, dominacija ličnih interesa i samovolja pojedinaca.

 • Spajić: Razmišljamo o rebalansu budžeta
  on 25/06/2024 at 17:11

  Realizacija tekućih projekata ide brže nego što je predviđeno, kazao je premijer Milojko Spajić i dodao da zbog toga razmišljaju o rebalansu budžeta kako bi dodatna sredstva opredijelili za kapitalne projekte.

 • Milatović traži mišljenje za pet ambasadora
  on 25/06/2024 at 16:47

  Skupštinski Odbor za međunarodne odnose i iseljenike trebalo bi početkom jula da se izjasni o petorici kandidata za ambasadore Crne Gore. Predsjednik države Jakov Milatović uputio je skupštinskom Odboru pet predloga kandidata za ambasadore, kako bi Odbor o njima dao mišljenje.

 • Mandić: Moj glavni zadatak na evropskom putu je očuvanje mira
  on 25/06/2024 at 15:14

  Svi čvrsto vjerujemo da je Crna Gora naredna članica EU, a to će biti biti snažna poruka ohrabrenja za ostale zemlje kandidate, a posebno za bivše republike Jugoslavije, saopštio je predsjednik Skupštine Andrija Mandić.

 • Mugoša: Optužbe Mandića na račun opozicije nekorektne i neutemeljene
  on 25/06/2024 at 14:00

  Objašnjenje razloga zbog kojih je sjednica parlamenta već četvrti put odgođena a koje je saopštio predsjednik Skupštine Andrija Mandića, šef Kluba poslanika SD-a u crnogorskom Parlamentu Boris Mugoša smatra nekorektnim i neutemeljenim.

 • "Od strateške je važnosti da Crna Gora otpočne ključne infrastrukturne projekte"
  on 25/06/2024 at 13:47

  Od strateške je važnosti da naša zemlja otpočne i nastavi ključne infrastrukturne projekte poput nove dionice auto-puta Bar-Boljare, rekonstrukcije pruge Beograd-Bar i valorizacije Luke Bar, kako bi se stvorili uslovi za što bolju povezanost i privredni razvoj Crne Gore i cijelog regiona, saopštio je predsjednik Skupštine Andrija Mandić.

 • DPS: Kriza vlasti u Danilovgradu
  on 25/06/2024 at 12:21

  Ukupna situacija u Crnoj Gori, a posebno kriza vlasti u Podgorici direktno se odražava i na funkcionisanje vlasti u Danilovgradu, tvrde iz Demokratske partije socijalista u tom gradu.