SASLUŠANJE

Kotoranin Jovan Vukotić, koji, prema evidenciji policije, slovi za vođu škaljarskog klana, juče je saslušan u Višem državnom tužilaštvu, gdje je ponovo negirao krivicu. Kotoranin se sumnjiči za pokušaj ubistva sugrađana Miloša Radonjića, Vojina Stupara i Tamare Zvicer.

Tokom davanja izjave o pucnjavi, oštećeni Miloš Radonjić je u policiji najprije kazao da ne zna ko je pucao na njega, da bi kasnije promijenio iskaz i za taj događaj optužio Jovana Vukotića.

Kako tvrdi Vukotićeva odbrana, i Stupar je nakon kritičnog događaja izjavio da ne zna ko je pucao na njih, a nakon nekoliko mjeseci je kazao da je to uradio Vukotić, da bi nakon određenog vremena rekao da ipak nije.

„Pošto je Jovan Vukotić juče bio u tužilaštvu, očekujemo da će ovih dana predmet „Zvicer” biti okončan u našu korist, naravno i da će se to objaviti konačno. Za Stuparov predmet je ostalo samo da se završi vještačenje balističara, koji treba da da mišljenje da li i pod kojim uglom su meci ušli i gdje su završi li u automobilu „citroen” kojim je, navodno, upravljao Stupar i da kaže da li je moguće da ostane živ suvozač ako se ispali šest ili sedam metaka, kako sad Radonjić to opisuje”, kazao je za Dan advokat Ognjen Radić.

Kako je dodao, kad se to završi, ostaje da Miloš Radonjić da izjavu u tužilaštvu.

“To će biti prilika da mu se postavljaju pitanja, jer sve što je rekao maltene je vidljivo izrečena laž, što su pokazali i nalazi vještaka saobraćajne struke i vještačenja DNK, kao i balistička vještačenja. Vještačenjem automobila za koji je on rekao da je bio silno udaren pokazalo je na tom vozili nema nikakvog oštećenja. Sve u svemu, laž zbog koje Jovan Vukotić i dalje sjedi u spuškom zatvoru. Takođe, vještak jasno kaže da pod dugim svjetlima u to doba noći nije bilo moguće vidjeti ništa, a kamoli opisati sva tri lica. Uz to, desetak svjedoka, ozbiljnih ljudi, naših i stranih državljana, svjedoči da ni Vukotić ni sa da pokojni Dedović nisu bili u Kotoru te noći”, rekao je Radić.

U obrazloženju rješenja istražnog sudije Višeg suda Miroslava Bašovića kojim je tada osumnjičenom Miliću Šakoviću ukinut pritvor navedeno je da je oštećeni Vojin Stupar dao iskaz u istražnom postupku u kojem je naveo da ne zna koliko je osoba bilo u vozilu iz kojeg je pucano na njega i Miloša Radonjića, da nikoga od tih lica nije prepoznao i da ne zna ko je pucao na njih.

Tokom saslušanja u svojstvu građanina krajem marta 2016. godine, Miloš Radonjić je kotorskoj policiji kazao da se kritičnog dana sreo sa drugom Vojinom Stuparom koji je došao „citroenom“. Ispričao je da su potom pošli da se provozaju, te da nakon nekih pola sata došli do naselja Rakite, kod sportskog objekta, odakle su namjeravali da skrenu na magistralu, kada se ispred njih pojavilo vozilo koje im je prepriječilo put.

Rekao je da je automobil bio sa zatamnjenim staklima i da se ne sjeća ni boje ni marke. Kako je kazao inspektorima, sa zadnjeg sjedišta je izašao njemu nepoznat muškarac sa kačketom na glavi, naočarama i bradom, koji je u rukama držao oružje nalik „hekleru” ili „škorpionu” sa velikim prigušivačem.

Radonjić je tada kazao policiji da je taj njemu nepoznati muškarac prvo pucao iz vozila, a zatim je izašao i nastavio sa paljbom. Čuo je desetak hitaca, a kada je u jednom trenutku pucnjava prestala, Stupar i on su izašli iz „ citroena” i počeli da bježe.

I dok je bježao čuo je pucnje, a u jednom trenu je pomislio da je ranjen.

Kako tvrdi, tada nije znao da je Stupar ranjen, već je to saznao sjutradan.

Napadača je opisao kao lice mlađe dobi, navodeći da ne zna šta može biti motiv napada jer je sa svima u korektnim odnosima, te da mu niko nije prijetio.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • Laković: Odbor nije “na koljenima” zbog odgađanja sjednice
  on 23/06/2024 at 17:49

  Predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu i poslanik PES-a Miodrag Laković saopštio je da Odbor nije “na koljenima” zbog odgađanja sjednice, kako tvrdi njegov kolega iz SD-a Nikola Zirojević. Poručio mu je da slobodno pokrene proceduru za njegovu smjenu.

 • Janović: Vlada odobrila pola miliona eura za nove avio-linije
  on 23/06/2024 at 17:23

  Pola miliona eura za podsticajne mjere u cilju povećanja turističkog prometa sa emitivnih tržišta, organizovanim avio-prevozom, predstavlja vizionarski pristup Vlade koja prepoznaje ključnu ulogu turizma u ekonomiji naše države, smatra poslanik Pokreta Evropa sad Tonći Janović.

 • DPS Nikšić: Kovačeviću, stani jednom iza onoga što si rekao
  on 23/06/2024 at 17:16

  Demokratska partija socijalista pozvala je predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića da "jednom stane iza svojih riječi". Oni su kazali da ostaje da se vidi da li će Demokrate stati iza riječi predsjednika Skupštine opštine Nikšić Nemanje Vukovića, koji dolazi iz njihovih redova i da li će dizanjem ruke za izglasavanje nepovjerenja Kovačeviću, sa riječi preći na djela.

 • Sjednicu parlamenta zakazali bez dogovora na Kolegijumu
  on 23/06/2024 at 16:26

  Predsjednik parlamenta i vođa parlamentarne većine zakazuje sjednicu za 28. jun i to 21. juna kršeći Poslovnik jer istu zakazuje bez ikakvog dogovora na Kolegijumu i bez stavljanja u dnevni red obavezne tačke opozicije (i jedno i drugo obaveza po Poslovniku), kazao je poslanik SD Crne Gore Boris Mugoša.

 • "Milatović i DPS najviše žale za uređivačkom politikom RTCG-a iz vremena Radojke Rutović"
  on 23/06/2024 at 14:31

  Iako se u izvještaju EU prije manje od mjesec dana navodi da RTCG proizvodi politički uravnotežen sadržaj, to nije spriječilo sinhronizovanu akciju Jakova Milatovića i DPS-a da imaju najveću primjedbu na izvještaj RTCG-a, poručuju iz Pokreta Evropa sad.

 • "DPS godinama bio sponzor kriminala, vrijednosti su im srozane"
  on 23/06/2024 at 13:58

  Tekovine DPS-a su i dan danas duboko utkane u crnogorsko pravosuđe, pošto su kriminalne aktivnosti i korupcija njihovih članova ruinirale ovu granu vlasti i unazadile Crnu Goru, smatra Vasilije Čarapić, predsjednik Kluba poslanika Pokreta Evropa sad.

 • Otkazana sjednica Odbora za odbranu, Zirojević: Obavijestili nas porukom
  on 23/06/2024 at 13:44

  Poslanik Socijaldemokrata  Nikola Zirojević saopštio je danas da je odložena  sjednica skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu.

 • DPS: Kršenje profesionalnih standarda na Javnom servisu
  on 23/06/2024 at 13:10

  Javni servis je sinoć, u terminu Dnevnika 2, prikazao PR prilog sa formiranja gradskog odbora PES-a, bez jasnih obilježja da se radi o reklamnom proizvodu ove stranke, tvrde iz Demokratske partije socijalista (DPS).

 • "Crna Gora se suočava sa nedostatkom integriteta i netransparentnim radom"
  on 23/06/2024 at 12:58

  Predsjednik države Jakov Milatović ocijenio je da se Crna Gora danas suočava sa nedostatkom integriteta, netransparentnim radom i manipulativnim djelovanjem od strane najvažnijih političkih aktera.

 • Šušić: Izmjene Ustava nijesu neophodne; Vukčević: Premijera pogrešno savjetovali
  on 23/06/2024 at 12:01

  Izjava premijer Crne Gore Milojka Spajića da je sazrelo vrijeme da državljanstvo Crne Gore dobiju svi oni koji imaju pravo na to, bez prava glasa prvih deset godina, naišla je na oprečne reakcije pravnika. Dok jedni smatraju da se eventualne izmjene Zakona o crnogorskom državljanstvu mogu posmatrati kao otklanjanje nepravde koju Crna Gora decenijana nanosi dijelu građana, drugi poručuju da je Ustav jasan - svako lice koje dobije državljanstvo stiče pravo glasa poslije dvije godine prebivališta u Crnoj Gori.

 • U septembru glavni tender za gradnju druge dionice auto-puta; Kinezi zainteresovani za posao
  on 23/06/2024 at 15:21

  Kineske kompanije zainteresovane su za gradnju druge dionice autoputa Bar-Boljare, saopšteno je tokom sastanka ministara saobraćaja i finansija Filipa Radulovića i Novice Vukovića sa generalnim direktorom CRBC-a Vangom Lijunom.

 • Đukanovićeva firma na berzi struje
  on 23/06/2024 at 12:28

  Dok je poslanicima prije par dana dostavljen novi energetski zakon, čije će usvajanje u nepromijenjenom obliku biti uvod u nove i neopravdane subvencije na teret potrošača, podgorička firma „Medex Electric“, u kojoj značajan dio vlasništva ima Blažo Đukanović, uveliko proklamuje takozvanu zelenu energetsku tranziciju i već je registrovana kao učesnik na Crnogorskoj berzi električne energije. To je danas objavila Akcija za socijalnu pravdu (ASP).

 • Bez posla više od 37.000 ljudi
  on 23/06/2024 at 12:13

  U Crnoj Gori je u prvom kvartalu, prema podacima Monstata, bilo 318,3 hiljade aktivnog stanovništva, od kojih je 280,5 hiljada ili 88,1 odsto zaposlenih.

 • Kroz Sozinu od početka godine prošlo 1,52 miliona vozila
  on 23/06/2024 at 10:20

  Tunel Sozina je od početka godine opslužio 1,52 miliona vozila.

 • Auto-putem od početka godine prošlo 1,05 miliona vozila
  on 22/06/2024 at 15:25

  Prema podacima sa sajta Monteputa, koji upravlja prioritetnom dionicom auto-puta od Smokovca do Mateševa, promet vozila je u periodu od 15. do 21. juna iznosio 66,32 hiljade.

 • Naredne godine izgradnja mosta na Šćepan Polju
  on 22/06/2024 at 13:10

  Ministarstvo saobraćaja i pomorstva na čijem je čelu Filip Radulović planiralo je da tokom naredne godine krene sa radovima na izgradnji međudržavnog mosta preko rijeke Tare, na spoju magistralnog puta na lokaciji Šćepan Polje/Hum, kako bi ta dionica bila završena istovremeno sa bosanskom stranom.

 • Zajednički cilj je prosperitetna, otporna i sigurna dunavska regija
  on 21/06/2024 at 18:36

  Ministar vanjskih poslova Crne Gore Filip Ivanović učestvovao je u Beču, na ministarskom sastanku u okviru Strategije EU za Dunavski region (EUSDR), čiji je domaćin bio savezni ministar za evropske i međunarodne poslove Republike Austrije Aleksander Šalenberg.

 • "CBCG realizacijom obaveza doprinosi učlanjenju Crne Gore u EU"
  on 21/06/2024 at 15:25

  Centralna banka će nastaviti sa intenzivnim aktivnostima u cilju ispunjavanja obaveza u okviru pregovaračkih poglavlja koja su u direktnoj nadležnosti CBCG, zaključak je sa današnjeg sastanka Koordinacionog tijela za praćenje pregovora sa Evropskom unijom iz djelokruga nadležnosti CBCG i perspektive integracije u Ekonomsku i monetarnu uniju (EMU) kojim predsjedava guvernerka Irena Radović.

 • Vlada i Rakčević zajedno do deblokade računa Instituta
  on 21/06/2024 at 09:37

  Premijer Milojko Spajić saopštio je na konferenciji za medije da su pronašli rješenje za Institut Simo Milošević. Vlada Crne Gore će sa najvećim manjinskim akcionarom Instituta Igalo "Vila Oliva"deblokirati račun, tako što će, kaže Spajić po pola učestvovati u tom poslu.

 • Crnogorski pasoš dobile 664 osobe
  on 21/06/2024 at 08:28

  Ministarstvo unutrašnjih poslova dodijelilo je 664 crnogorska pasoša u okviru programa ekonosmkog državljanstva, 77 je u proceduri, a 228 zahtjeva je odbijeno, objavljeno je u Vladinoj Informaciji.