POLICIJA ISTRAŽUJE

Već nekoliko dana Crnogorski pokret više puta apeluje i upozorava da su njihovi članovi na meti napada. Posljednji u nizu je bio napad na Aleksandra Šćekića koji je za Televiziju Crne Gore (TVCG) naveo da su napadi počeli prije pola godine. Iz policije je za TVCG saopšteno da su o tom slučaju obavijestili tužilaštvo i da rade na tom slučaju.

Prema riječima člana Šćekića, njegova prodica je neprijatne situacije počela da proživljava prošle sedmice. Jedne večeri je, kaže, pozivan da izađe iz kuće.

“Direktno ispod mog prozora čuo sam povike da me ljudi izazivaju da izađem napolje. Vidjeli smo osobu koja me je nazvala Šiptarom, i riječima: ‘Ubićemo te Turčine, ovo je Srbija’. Pokušao sam da stignem tu osobu, ali pobjegla je”, priča Šćekić.

On je vjerovao da se na tome sve završilo. Ipak, naredna noć bila je, kako kaže, još gora.

“Opet jedna osoba, ne mogu da tvrdim koja, nalazila se u mom automobilu Mercedes koji je provaljen, a na drugom automobilu su već polomljeni retrovizori, da ne objašnjavam detalje. Napravljeni su tzv bunkeri, imputira da je u pitanju bilo postavljanje neke eksplozivne naprave, što su policajci uvidjeli prilikom vršenja uviđaja”, kaže Šćekić.

No, napadi su, kaže Šćekić, počeli ranije, prije pola godine. Crnogorski pokret još jednom je pozvao državu da zaustavi napade i zastrašivanje njihovih članova,Crnogoraca i pripadnika drugih nesrpskih građana Crne Gore, kojima se, kako saopštavaju, uništava imovina i protiv njih vodi psihološki rat.

Marko Terzić, TVCG

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • Prijem povodom Dana nezavisnosti SAD
  on 25/06/2024 at 20:56

  Ambasada Sjedinjenih Američkih Država organizovala je u Podgorici svečani prijem povodom Dana nezavisnosti, nacionalnog praznika te zemlje. Prijem je okupio veliki broj crnogorskih zvaničnika, članova diplomatskog kora, predstavnika političkih partija, pravosudnih, kulturnih i drugih institucija...

 • "Logično je da se rezolucija o Jasenovcu usvoji, biće sastanaka sa Spajićem"
  on 25/06/2024 at 18:41

  Demokratska narodna partija (DNP) ne ucjenjuje nikoga i ne uslovljava nikoga, ali bi bilo sasvim bilo prirodno i logično da se Rezolucija o Jasenovcu usvoji, smatra poslanik DNP-a Vladislav Bojović.

 • Berane: Rotacija ili vanredni izbori?
  on 25/06/2024 at 18:35

  Očigledna je kriza vlasti u Beranama. Sjednica lokalnog parlamenta nije održana zbog nedostatka kvoruma. Na sjednici je trebalo da se desi dogovorena rotacija na mjestu predsjednika opštine, te da umjesto Vuka Todorovića iz Nove srpske demokratije bude izabran Damjan Ćulafić iz Demokrata.

 • DPS Berane: Svjedočimo političkom mešetarenju i samovolji pojedinaca
  on 25/06/2024 at 17:56

  Predsjednik opštinskog odbora Berane Miro Nedić kaže da su ovih dana u Beranama na snazi političko mešetarenje, dominacija ličnih interesa i samovolja pojedinaca.

 • Spajić: Razmišljamo o rebalansu budžeta
  on 25/06/2024 at 17:11

  Realizacija tekućih projekata ide brže nego što je predviđeno, kazao je premijer Milojko Spajić i dodao da zbog toga razmišljaju o rebalansu budžeta kako bi dodatna sredstva opredijelili za kapitalne projekte.

 • Milatović traži mišljenje za pet ambasadora
  on 25/06/2024 at 16:47

  Skupštinski Odbor za međunarodne odnose i iseljenike trebalo bi početkom jula da se izjasni o petorici kandidata za ambasadore Crne Gore. Predsjednik države Jakov Milatović uputio je skupštinskom Odboru pet predloga kandidata za ambasadore, kako bi Odbor o njima dao mišljenje.

 • Mandić: Moj glavni zadatak na evropskom putu je očuvanje mira
  on 25/06/2024 at 15:14

  Svi čvrsto vjerujemo da je Crna Gora naredna članica EU, a to će biti biti snažna poruka ohrabrenja za ostale zemlje kandidate, a posebno za bivše republike Jugoslavije, saopštio je predsjednik Skupštine Andrija Mandić.

 • Mugoša: Optužbe Mandića na račun opozicije nekorektne i neutemeljene
  on 25/06/2024 at 14:00

  Objašnjenje razloga zbog kojih je sjednica parlamenta već četvrti put odgođena a koje je saopštio predsjednik Skupštine Andrija Mandića, šef Kluba poslanika SD-a u crnogorskom Parlamentu Boris Mugoša smatra nekorektnim i neutemeljenim.

 • "Od strateške je važnosti da Crna Gora otpočne ključne infrastrukturne projekte"
  on 25/06/2024 at 13:47

  Od strateške je važnosti da naša zemlja otpočne i nastavi ključne infrastrukturne projekte poput nove dionice auto-puta Bar-Boljare, rekonstrukcije pruge Beograd-Bar i valorizacije Luke Bar, kako bi se stvorili uslovi za što bolju povezanost i privredni razvoj Crne Gore i cijelog regiona, saopštio je predsjednik Skupštine Andrija Mandić.

 • DPS: Kriza vlasti u Danilovgradu
  on 25/06/2024 at 12:21

  Ukupna situacija u Crnoj Gori, a posebno kriza vlasti u Podgorici direktno se odražava i na funkcionisanje vlasti u Danilovgradu, tvrde iz Demokratske partije socijalista u tom gradu.