BOŠKOVIĆ

Crna Gora kao država i Vojska Crne Gore (VCG)otvorene su za sve nacije i vjere, kazao je za Javni servis ministar odbrane Predrag Bošković. Ministar je to kazao reagujući na, kako je ocijenio, besprizornu kampanju koju vode tabloidi iz Srbije, pojedini srpski zvaničnici, ali i neki mediji iz Crne Gore, koji su minulih dana pisali da se vojnici srpske nacionalnosti šalju kući po nalogu ministra Boskovića. Ističe da je riječ o već viđenom scenariju, odnosno zelji da se negira sve ono što je Crna Gora postigla u minulih 14 godina.

“Svjedoci smo posljednjih dana jedne besprizorne kampanje koja se vodi prije sve od strane određenih tabloida iz Srbije potpomognutih od određenih medija iz Crne Gore i prošaranim određenim izjavama pojedinih zvaničnika iz Srbije o tome da VCG Srbe tjera uz vojske čime pravi ili jednonacionlanu ili bez građana srpske nacionalnosti”, kazao je Bošković.

Ministar podsjeća da je ista priča bila i 2017, 2018. i2019. godine.

“I uvijek kada je to potrebno radi podgrijavanja atmosfere kako u Crnoj Gori tako i u regionu stvaranja i urušavanja onoga sve što je Crna Gora dobro postigla prethodnih 14 godina, prije svega tu mislim na multietnički i multivjerski sklad oni pribjegavaju toj ili sličnoj matrici urušavanja svega što bi trebalio da bude evropski i evroatlanski put Crne Gore”, kazao je Bošković.

Poručio je da u Crnoj Gori kao državi i VCG svi građani su više nego dobro došli, bilo koje nacionalnosti bilo koje vjere.

“Apsolutno nema govora o onome što se pisalo prethodnih dana. Crna Gora kao država i VCG stoje uvijek otvorene za bilo koju naciju, bilo koju vjeru i jedino što tražimo je bespogovorna odanost državi koja gaju multietničnost, koja ide prema evropskim i evroatlanskim integracijama i to će biti jedini uslov naravno uz individualne sposobnosti da budu sposobni da izvršavaju one zadatke koji se stave pred nji”, kazao je Bošković.

Podsjetimo, Bošković je, na svečanosti koja je organizovana u kasarni “Milovan Šaranović” u Danilovgradu, gdje su prisustvovali načelnik Generalštaba Dragutin Dakić i saradnici poručio vojnicima da je zakletva  izjava ljubavi i zavjet budućnosti i biljeg prošlosti. 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • Prijem povodom Dana nezavisnosti SAD
  on 25/06/2024 at 20:56

  Ambasada Sjedinjenih Američkih Država organizovala je u Podgorici svečani prijem povodom Dana nezavisnosti, nacionalnog praznika te zemlje. Prijem je okupio veliki broj crnogorskih zvaničnika, članova diplomatskog kora, predstavnika političkih partija, pravosudnih, kulturnih i drugih institucija...

 • "Logično je da se rezolucija o Jasenovcu usvoji, biće sastanaka sa Spajićem"
  on 25/06/2024 at 18:41

  Demokratska narodna partija (DNP) ne ucjenjuje nikoga i ne uslovljava nikoga, ali bi bilo sasvim bilo prirodno i logično da se Rezolucija o Jasenovcu usvoji, smatra poslanik DNP-a Vladislav Bojović.

 • Berane: Rotacija ili vanredni izbori?
  on 25/06/2024 at 18:35

  Očigledna je kriza vlasti u Beranama. Sjednica lokalnog parlamenta nije održana zbog nedostatka kvoruma. Na sjednici je trebalo da se desi dogovorena rotacija na mjestu predsjednika opštine, te da umjesto Vuka Todorovića iz Nove srpske demokratije bude izabran Damjan Ćulafić iz Demokrata.

 • DPS Berane: Svjedočimo političkom mešetarenju i samovolji pojedinaca
  on 25/06/2024 at 17:56

  Predsjednik opštinskog odbora Berane Miro Nedić kaže da su ovih dana u Beranama na snazi političko mešetarenje, dominacija ličnih interesa i samovolja pojedinaca.

 • Spajić: Razmišljamo o rebalansu budžeta
  on 25/06/2024 at 17:11

  Realizacija tekućih projekata ide brže nego što je predviđeno, kazao je premijer Milojko Spajić i dodao da zbog toga razmišljaju o rebalansu budžeta kako bi dodatna sredstva opredijelili za kapitalne projekte.

 • Milatović traži mišljenje za pet ambasadora
  on 25/06/2024 at 16:47

  Skupštinski Odbor za međunarodne odnose i iseljenike trebalo bi početkom jula da se izjasni o petorici kandidata za ambasadore Crne Gore. Predsjednik države Jakov Milatović uputio je skupštinskom Odboru pet predloga kandidata za ambasadore, kako bi Odbor o njima dao mišljenje.

 • Mandić: Moj glavni zadatak na evropskom putu je očuvanje mira
  on 25/06/2024 at 15:14

  Svi čvrsto vjerujemo da je Crna Gora naredna članica EU, a to će biti biti snažna poruka ohrabrenja za ostale zemlje kandidate, a posebno za bivše republike Jugoslavije, saopštio je predsjednik Skupštine Andrija Mandić.

 • Mugoša: Optužbe Mandića na račun opozicije nekorektne i neutemeljene
  on 25/06/2024 at 14:00

  Objašnjenje razloga zbog kojih je sjednica parlamenta već četvrti put odgođena a koje je saopštio predsjednik Skupštine Andrija Mandića, šef Kluba poslanika SD-a u crnogorskom Parlamentu Boris Mugoša smatra nekorektnim i neutemeljenim.

 • "Od strateške je važnosti da Crna Gora otpočne ključne infrastrukturne projekte"
  on 25/06/2024 at 13:47

  Od strateške je važnosti da naša zemlja otpočne i nastavi ključne infrastrukturne projekte poput nove dionice auto-puta Bar-Boljare, rekonstrukcije pruge Beograd-Bar i valorizacije Luke Bar, kako bi se stvorili uslovi za što bolju povezanost i privredni razvoj Crne Gore i cijelog regiona, saopštio je predsjednik Skupštine Andrija Mandić.

 • DPS: Kriza vlasti u Danilovgradu
  on 25/06/2024 at 12:21

  Ukupna situacija u Crnoj Gori, a posebno kriza vlasti u Podgorici direktno se odražava i na funkcionisanje vlasti u Danilovgradu, tvrde iz Demokratske partije socijalista u tom gradu.