NIKŠIĆ

Prema najavama nikšićke Komunalne policije, korito rijeke Gračanice ubuduće će biti pod nadzorom, čime će se pokušati spriječiti stvaranje divljih deponija, problema koji je posebno izražen u naselju Gvozdenice.

Službenici Komunalne policije u tom cilju počeli su aktivnosti, pa su tokom nadzora prije nekoliko dana u nelegalnom odlaganju otpada, u koritu Gračanice zatekli Nikšićane T.B. i N.P.

“Po prijavi mještana naselja Gvozdenice, u koritu rijeke Gračanice izvršili smo komunalni nadzor i utvrdili u dva odvojena slučaja da su dva lica odložila otpad van mjesta predviđenih za to. Oni su na taj način formirali nelegalne deponije i procesuirani su u skladu sa Zakonom o komunalnim djelatnostima, to jest izdati su im prekršajni nalozi. Kazna za ovaj prekršaj za fizičko lice, a to je u ovom slučaju, iznosi 500 eura”, saopštio je juče načelnik nikšićke Komunalne policije Novica Milović.

Kasnije je saopšteno da je i lice R.Š. zatečeno dok je nelegalno odlagalo otpad, pa je takođe procesuiran i biće kažnjen sa 500 eura.

Početkom proljećnih radova, istakao je Milović, služba je imala veći broj pritužbi za nelegalno odlaganje otpada, pa su odlučili, uprkos brojnim drugim obavezama, da pojačaju nadzor u Gvozdenicama. Milović je najavio da će u tom prigradskom naselju ubuduće stalno obilaziti kritične lokalitete.

Direktor Ekološkog pokreta Ozon Aleksandar Perović smatra da je primjena kaznene politike zbog odlaganja otpada konkretan pomak u dosadašnjoj praksi za koji se nadaju da će imati efekta.

Nedavno su, kazao je Perović, imali sastanak sa predstavnicima lokalne samouprave i zadovoljni su što se dogovoreno poštuje.

“Mi ćemo, kao i dosad, ukazivati na probleme i davati doprinos da se stanje unaprijedi. Naša vizija Nikšića, kao grada na rijekama i jezerima, održiva je samo ako cijeli sistem pruži podršku, a nadamo se da će to biti i institucionalno i pojedinačno, jer svi građani treba Nikšić da čuvaju kao svoju kuću”, naglasio je Perović.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • Danas počinje isplata penzija
  on 19/06/2024 at 08:21

  Isplata majskih penzija počeće danas, saopšteno je iz Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO).

 • Air Montenegro od danas leti i ka Ostravi
  on 18/06/2024 at 20:35

  Air Montenegro letom MNE 390 danas je uspostavio liniju Podgorica-Ostrava, saopšteno je iz te kompanije.

 • "Sve što se kosi sa zakonom i tržištem neće proći"
  on 18/06/2024 at 19:26

  Ministar energetike i rudarstva Saša Mujović reagovao je na navode pojedinih političara o problematičnosti ideje dopunjavanja programa Solari 5000+ programom energetske efikasnosti.

 • U Luci Kotor tri kruzera sa preko pet hiljada putnika
  on 18/06/2024 at 15:30

  U kotorskoj luci danas su tri kruzera sa 5,12 hiljada putnika.

 • Đeljošaj u Parizu, Šćekić u Alžiru, Jakšić-Stojanović na Kipru
  on 18/06/2024 at 15:12

  Vlada je na današnjoj telefonskoj sjednici utvrdila platforme o učešću potpredsjednika Vlade za ekonomsku politiku i ministra ekonomskog razvoja Nika Đeljošaja na Ministarskoj konferenciji Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) za Jugoistočnu Evropu, u Parizu, 26. juna, o radnoj posjeti potpredsjednika Vlade za demografiju i mlade i ministra sporta i mladih Dragoslava Šćekića, Alžiru od 26. do 28. juna i platformu za učešće delegacije Vlade Crne Gore, koju predvodi ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić-Stojanović na Forumu Ekonomske komisije UN za Evropu (UNECE) na Kipru.

 • CBCG: Neznatan pad efektivne kamatne stope
  on 18/06/2024 at 14:14

  Prosječna ponderisana efektivna kamatna stopa na ukupno odobrene kredite, koja obuhvata sve njihove troškove, u martu je u odnosu na februar pala 0,02 procentna poena i iznosila je 6,63 odsto, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG).

 • Pogoni nikšićke Željezare proizvodiće eloksiranu bravariju
  on 18/06/2024 at 14:11

  U pogonima Željezare Nikšić počeće da se proizvdoi eloksirana bravarija za građane po veoma povoljnim cijenama, najavio je ministar energetike i rudarstva Saša Mujović.

 • Radnici traže da SDT blokira imovinu Vektra Boke
  on 18/06/2024 at 09:39

  Radnici Vektra Boke naveli su da je juče održana sjednica akcionara tog preduzeća upriličena van svih procesnih zakonskih normi. 

 • Crna Gora ima potencijal da privuče veći broj turista iz EU
  on 18/06/2024 at 08:12

  Crna Gora ima mnogo potencijala da privuče veći broj turista iz Njemačke i uopšte Evropske unije, zaključak je sastanka predsjednika Vlade Milojka Spajića i predstavnika najveće svjetske turističke kompanije, njemačkog TUI-ija, koju je predvodio član Izvršnog odbora i direktor korporativnih i spoljnih poslova, Tomas Elerbek.

 • Brkovići više nijesu na čelu Vektra Boke
  on 18/06/2024 at 08:09

  Vanredna Skupština akcionara kompanije Vektra Boka imenovala je novi Odbor direktora, u kojem su sada Radovan Samardžić, Vladimir Čović i Danilo Matijašević, dok će se predsjednik tog tijela birati naknadno.